Презентація "Робота з графічними об'єктами"

Про матеріал
Презентація "Робота з графічними об'єктами" призначена для здобувачів освіти ПТНЗ за професією "Оператор комп'ютерного набору".
Перегляд файлу
    Для виконання розробки і створення документів з використанням графічних об’єктів я використовував програму  Microsoft Word.     У цій роботі я розгляну два типи графічних об'єктів, які використовуються у програмі Microsoft Word: малюнки та зображення, та проілюструю процес створення та редагування цих об'єктів.
Створення документів, та графічних об’єктів в документі.   Створити документ можливо багатьма способами: за допомогою меню " Microsoft Word " на робочому столі за допомогою кліку правої клавіші миши, з випадаючого меню обрати "Створити"=>"Документ Microsoft Word ". Графічні об'єкти: це будь-який намальований або вставлений об'єкт, який можна редагувати і форматувати за допомогою панелі інструментів малювання (вбудованим редактором графічних об'єктів). Ці об'єкти є частиною текстового документу. " title="Створення документів, та графічних об’єктів в документі. Створити документ можливо багатьма способами: за допомогою меню "Пуск"=>" Microsoft Word " на робочому столі за допомогою кліку правої клавіші миши, з випадаючого меню обрати "Створити"=>"Документ Microsoft Word ". Графічні об'єкти: це будь-який намальований або вставлений об'єкт, який можна редагувати і форматувати за допомогою панелі інструментів малювання (вбудованим редактором графічних об'єктів). Ці об'єкти є частиною текстового документу. ">
До графічних об'єктів відносяться: Автофігури; Об'єкти Надпис; Об'єкти WordArt.
Вставка малюнка в документ з іншої програми (з файлу).     Для вставки отриманого графічного файлу необхідно виконати: Клацнути на місце вставки малюнка. У меню Вставка вибрати команду Малюнок, а потім - команду З файлу. Вибрати малюнок, який слід вставити. Двічі клацніть на малюнок, який слід вставити.
Створення графічних об’єктів у документі. Вставка мальованих об'єктів в документ; Малювання або виконання певних дій (наприклад, переміщення мальованих об'єктів по документу, угрупування, порядок і так далі); Зміна мальованих об'єктів (наприклад, зміна розмірів, кута повороту і так далі).
Форматування написів, картинок і малюнків.  Для того, щоб активізувати вікно діалогу Формат, необхідно виконати наступні дії: Виділити об'єкт, клацнувши на ньому правою кнопкою миші. Вибрати дію “Формат малюнку”, після чого з’явиться діалогове вікно “Формат авто фігури”.
Для того щоб помістити картинку під текстом:    Потрібно виділити об'єкт клацнувши на нього правою кнопкою миші, вибрати “формат малюнку” у діалоговому вікні вибрати меню “положення”.
Вибір методу вставки.   Малюнок можна вставити в документ трьома способами: впровадженням, зв'язуванням і впровадженням із зв'язуванням. У першому випадку об'єкт увійде до документу і може передаватися разом з ним. У другому випадку він залишиться по місцю свого зберігання, а в документ увійде тільки покажчик на перше джерело. У третьому випадку об'єкт увійде до документу, але його зв'язок з першим джерелом збережеться.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Для виконання розробки і створення документів з використанням графічних об’єктів я використовував програму Microsoft Word. У цій роботі я розгляну два типи графічних об'єктів, які використовуються у програмі Microsoft Word: малюнки та зображення, та проілюструю процес створення та редагування цих об'єктів.

Номер слайду 3

Створення документів, та графічних об’єктів в документі. Створити документ можливо багатьма способами: за допомогою меню "Пуск"=>" Microsoft Word " на робочому столі за допомогою кліку правої клавіші миши, з випадаючого меню обрати "Створити"=>"Документ Microsoft Word ". Графічні об'єкти: це будь-який намальований або вставлений об'єкт, який можна редагувати і форматувати за допомогою панелі інструментів малювання (вбудованим редактором графічних об'єктів). Ці об'єкти є частиною текстового документу.

Номер слайду 4

До графічних об'єктів відносяться: Автофігури; Об'єкти Надпис; Об'єкти WordArt.

Номер слайду 5

Вставка малюнка в документ з іншої програми (з файлу). Для вставки отриманого графічного файлу необхідно виконати: Клацнути на місце вставки малюнка. У меню Вставка вибрати команду Малюнок, а потім - команду З файлу. Вибрати малюнок, який слід вставити. Двічі клацніть на малюнок, який слід вставити.

Номер слайду 6

Створення графічних об’єктів у документі. Вставка мальованих об'єктів в документ; Малювання або виконання певних дій (наприклад, переміщення мальованих об'єктів по документу, угрупування, порядок і так далі); Зміна мальованих об'єктів (наприклад, зміна розмірів, кута повороту і так далі).

Номер слайду 7

Форматування написів, картинок і малюнків. Для того, щоб активізувати вікно діалогу Формат, необхідно виконати наступні дії: Виділити об'єкт, клацнувши на ньому правою кнопкою миші. Вибрати дію “Формат малюнку”, після чого з’явиться діалогове вікно “Формат авто фігури”.

Номер слайду 8

Для того щоб помістити картинку під текстом: Потрібно виділити об'єкт клацнувши на нього правою кнопкою миші, вибрати “формат малюнку” у діалоговому вікні вибрати меню “положення”.

Номер слайду 9

Вибір методу вставки. Малюнок можна вставити в документ трьома способами: впровадженням, зв'язуванням і впровадженням із зв'язуванням. У першому випадку об'єкт увійде до документу і може передаватися разом з ним. У другому випадку він залишиться по місцю свого зберігання, а в документ увійде тільки покажчик на перше джерело. У третьому випадку об'єкт увійде до документу, але його зв'язок з першим джерелом збережеться.

ppt
Додано
15 травня 2021
Переглядів
2540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку