Презентація "Робота з обдарованими дітьми"

Про матеріал
Дана презентація "Робота з обдарованими дітьми за 2020 -2023р.р." - це досвід роботи з обдарованими дітьми з математики, образотворчого мистецтва та інформатики на протязі трьох років (2020 -2023 навчальні роки).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація роботи з обдарованими і здібними учнями за період 2020-2023р.р. Вчитель: Білінець Єва Степанівна

Номер слайду 2

«У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити», - казав ще в давнину Сократ. Значить,обдарованою дитиною може бути кожен. У когось інтелектуальні, творчі здібності виявилися рано, від народження. Комусь потрібно розвивати свої здібності, свій прихований талант. І це залежить від нас, вчителів та батьків, щоб вчасно помітити та докласти чимало зусиль, щоб із іскри природних здібностей спалахнув вогонь творчості.

Номер слайду 3

І тільки розвиваючи здібності своїх учнів, підтримуючи їхню творчість, ми зможемо виростити (звісно, ​​за участю батьків та колег) з маленького природного зародка чудовий букет квітів. Квітка не зав'яне від часу, вона даватиме насіння і розмножуватиметься. «Час – це простір у розвиток здібностей». Розпізнавши свій талант, дитина не зариватиме його в землю. Обдарована людина має ділитися з іншими своїм даром, майстерністю. Незважаючи на труднощі та проблеми, вона подолає всі бар'єри та принесе користь суспільству, країні, можливо, про неї дізнаються і у світі.

Номер слайду 4

Розвиток обдарувань та нахилів учнів здійснюю такими шляхами: - Включення у структуру уроку різних форм організації навчальної діяльності. - Забезпечення участі школярів у позакласних заходах з предмета та у різних конкурсах, фестивалях, виставках.- Створення умов для самостійної діяльності.- Аналіз результатів роботи (обов’язково!!!).

Номер слайду 5

5 Методи роботи з обдарованими учнями: дослідницький; частково – пошуковий; проблемний; проектний.

Номер слайду 6

Позакласна робота. Турнір. Конкурси «Олімпус» і «Кенгуру»

Номер слайду 7

2019-2020 н.р. Галка В.6ІКовзолович В.6ІІЛіщук Л.10ІРобота з обдарованими дітьми. Участь: у районних, обласних олімпіадах з математики; районних та обласних турнірах юних математиків;у Всеукраїнських конкурсах «Олімпус» і «Кенгуру»;в інтернет-олімпіаді «На урок». Результати районної олімпіади з математики

Номер слайду 8

Результати участі в інтернет олімпіаді з математики «На урок»Рік. Клас Кількість учасників. Кількість переможців2019р., зима916116419111111222019р., весна6-А512020р., зима6-А51991113-2020р., весна6-А2-93-2020р., осінь5-А15115-Б947-А5-2021р., зима5-А10 6 5-Б9 27-А4 1 

Номер слайду 9

Участь і перемога в XIII Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок» (Весна 2022) Диплом ІІ ступеня Дипломи ІІІ ступеня Сертифікат учасника

Номер слайду 10

Участь у математичних змаганнях М. П. Кравчука «Крок до вершин математики», квітень 2021р.ІІ місце – Глушко Тетяна, уч. 5-Б кл.

Номер слайду 11

ІІ місце – Карпік Лілія, уч. 6-а класу. Обласний конкурс малюнків в техніках живопис, графіка, комп’ютерна графіка на військово-патріотичну тематику 2019р. (очний)«Молюсь за тебе, Україно!»Командне ІІ місце

Номер слайду 12

ІІІ місце – Карпік Лілія, уч. 9-а класу. Обласний конкурс малюнків в техніках живопис, графіка, комп’ютерна графіка на військово-патріотичну тематику 2021р., м. Луцьк«Молюсь за тебе, Україно!»«Я не хочу бачити війну!»Імісце – Карпік Лілія, уч. 9-а класу

Номер слайду 13

«Сонце України в твоїх руках»

Номер слайду 14

Карпік Лілія- І місце в обласному конкурсі дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» 2021р. у середній віковій категорії (11-14 років) Обласний та Всеукраїнський конкурс дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» 2021р. Карпік Лілія- ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» 2021р.

Номер слайду 15

Всеукраїнський конкурс дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» 2022р. Карпік Лілія- ІІ місце за роботу «Хай буде МИР, у Бога я благаю!» та ІІІ місце за роботу «Мій захистник».на конкурс подано 2529 робіт. Боярчук Діана - ІІІ місце за роботу «Не легка доля України» та ІІІ місце за роботу «І буде жити Україна - країна світла і добра» та ІІ місце за вірш «Коли закінчиться війна…»

Номер слайду 16

Всеукраїнський конкурс дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» 2022р.на конкурс подано 2529 робіт

Номер слайду 17

Переможці – Карпік Лілія і Демчук Олександр , уч. 8-а класу. Обласний конкурс «Новорічна композиція» 2020-2021р.р. (очний)«Рік Новий вже наступає і бичок нас зустрічає»

Номер слайду 18

Банзерук Софія (уч. 5-а кл.) - переможець міської заочної виставки-конкурсу «Новорічна композиція» за номінацією «Новорічний колаж чи картина» за роботу «Новорічний годинник» (керівник – Білінець Є. С., вчитель образотворчого мистецтва); Боярчук Діана (уч. 4-а кл.) - переможець міської заочної виставки-конкурсу «Новорічна композиція» за номінацією «Новорічний колаж чи картина» за роботу «Новорічний годинник» (керівник – Білінець Є. С., вчитель образотворчого мистецтва). Міська заочна виставка-конкурс «Новорічна композиція» департаменту освіти Луцької міської ради 2021-2022 н.р.

Номер слайду 19

Відкритий тематичний конкурс дитячих малюнків «Гірчить Чорнобиль крізь роки», до 35 ліття Чорнобильської катастрофи

Номер слайду 20

Відкритий тематичний конкурс дитячих малюнків «Гірчить Чорнобиль крізь роки», до 35 ліття Чорнобильської катастрофи. Карпік Лілія, уч. 8-А кл., - ІІ місце На урок. Всеосвіта

Номер слайду 21

Обласний етап Всеукраїнської акції «Птах року 2020 – горлиця звичайна»Переможці в обласному етапі акції «Птах року – горлиця звичайна»: Карпік Лілія, уч. 8-А кл., Яремчук Софія, уч.6-А кл. у номінації «Найкращий плакат». Боярчук Діана, уч. 3-А кл. у номінації «Птах у прикладному мистецтві».

Номер слайду 22

Обласний етап акції «Птах року – синиця чубата» та Всеукраїнська природоохоронна пропагандистська акція-конкурс «Птах року 2021»

Номер слайду 23

У Всеукраїнській природоохоронній пропагандистській акціії-конкурсі «Птах року 2021» отримали: 1) Вихованці гуртка «Декор» І місце, 2) Учнівський колектив 3-9 класів- І місце, 3) Карпік Лілія - І місце вихованка гуртка «Декор», І місце,4) Банзерук Софія -ІІ місце,5) Боярчук Дорофія-ІІ місце,6) Яремчук Софія та Голубик Дарина- ІІ місце,7) Боярчук Діана, вихованка гуртка «Декор» - ІІІ місце,8) Гришина Дарина- ІІІ місце9) Білінець Є. С.- Подяка Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України керівникам юннатівських робіт, які посіли призові місця, за високий професіоналізм, творчий підхід та формування екологічної свідомості учнів. Наказ № 102 від 30 грудня 2021 р. Обласний етап акції «Птах року – синиця чубата» та Всеукраїнська природоохоронна пропагандистська акція-конкурс «Птах року 2021» Члени гуртка «Декор» комунального закладу загальної середньої освіти «Княгининівський ліцей №34 Луцької міської ради» (Білінець Єва Степанівна)- переможці в обласному етапі акції «Птах року – синиця чубата» у номінації «Птах в орнітологічних малюнках». Білінець Є. С. –переможець в обласному етапі акції «Птах року – синиця чубата» у номінації «Квест-заняття, мандрівки в природу, орнітологічні заходи розроблені педагогами»

Номер слайду 24

Всеукраїнський та обласний конкурс «Ластівка міська — птах року 2022»Олійник Василь, 5-В кл. Сас Богдан, 6-Б кл. Шнайдер Назар, 8-А кл. Банзерук Софія, 6-А кл. Філімошина Софія, 6-Б кл. Голубик Даринка, 8-А кл. Бойчук Ярослав, 5-В кл.

Номер слайду 25

Всеукраїнський та обласний конкурс «Ластівка міська — птах року 2022»

Номер слайду 26

У Всеукраїнській природоохоронній пропагандистській акціії-конкурсі «Птах року 2022» отримали (3 нагороди): Карпік Лілія, уч. 10 класу, стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Ластівка міська — птах року 2022» - І місце, за змістовну різнопланову роботу (виготовлення агітаційних плакатів). Боярчук Діана, уч. 5 класу, стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Ластівка міська — птах року 2022» - І місце, за кращий літературний твір (вірші про птахів). Денисюк Софія, уч.5 класу, стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Ластівка міська — птах року 2022» - ІІІ місце, за кращий малюнок і креативність сприйняття орнітофауни. Білінець Є. С.- Подяка Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України керівникам юннатівських робіт, які посіли призові місця, за високий професіоналізм, творчий підхід та формування екологічної свідомості учнів у Всеукраїнському конкурсі «Ластівка міська – птахроку 2022» . Наказ № 94 від 30 грудня 2022 р. Всеукраїнський та обласний конкурс «Ластівка міська — птах року 2022»Переможцями обласного етапу природоохоронно-пропагандистської Всеукраїнської акції-конкурсу «Ластівка міська - птах року 2022» серед школярів та учнівської молоді стали (12 м.): Карпік Лілія - І місце;Боярчук Діана - І і ІІ місце;Банзерук Софія, Бойчук Ярослав, Філімошина Софія -ІІ місце; Голубик Дарина, Денисюк Софія, Сас Богдан, Шнайдера Назар, Шеремета Рувім - ІІІ місце.І місце - учні 5–10 класів комунального закладу загальної середньої освіти «Княгининівський ліцей № 34 Луцької міської ради» Волинської області (керівник Білінець Єва Степанівна, вчитель образотворчого мистецтва).

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Всеукраїнський відкритий літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні(заочний/дистанційний формат) м. Житомир в 2022 р. Номінація «Образотворче мистецтво»

Номер слайду 29

Банзерук Софія (уч. 5-а кл.) - ІІІ місце у Всеукраїнському відкритому літературно-музичному фестивалі вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні (заочний/дистанційний формат) Номінація «Декоративно-прикладне мистецтво»;Боярчук Діана (уч. 4-а кл.) - ІІІ місце у Всеукраїнському відкритому літературно-музичному фестивалі вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні (заочний/дистанційний формат) Номінація «Декоративно-прикладне мистецтво». Всеукраїнський відкритий літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні(заочний/дистанційний формат) м. Житомир в 2022р. Номінація «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 30

Всеукраїнський відкритий літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні(заочний/дистанційний формат) м. Житомир в 2023р. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 31

Всеукраїнський відкритий літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні(заочний/дистанційний формат) м. Житомир. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 32

Карпік Лілія (уч. 10 кл.) - ІІІ місце, Філімошина Софія (уч. 6-Бкл.)-ІІІ місце, Боярчук Діана (уч. 5-а кл.) - ІІ місце у Всеукраїнському відкритому літературно-музичному фестивалі вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні (заочний/дистанційний формат) у номінації «Образотворче мистецтво»; ІІІ місце - колектив вихованців гуртка «Декор» у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Всеукраїнський відкритий літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів «Розстріляна молодість»,присвячений Дню Героїв Небесної Сотні(заочний/дистанційний формат) м. Житомир. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 33

Боярчук Діана (уч. 4-а кл.) - Гран-прі у Першому Міжнародному Дистанційному багатожанровому фестиваль-конкурсі мистецтв «Зоряні ліхтарики», листопад 2021р. у номінації «Образотворче мистецтво», молодша вікова категорія. Білінець Є. С.- Подяка за високий професіоналізм, педагогічну майстерність, талант, благородство душі, за підтримку Першого Міжнародного фестивалю «Зоряні ліхтарики» та підготовку лауреатів конкурсу. Перший Міжнародний дистанційний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтв «Зоряні ліхтарики», листопад 2021р. Номінація «Образотворче мистецтво»

Номер слайду 34

Боярчук Діана (уч. 4-а кл.), Банзерук Софія (уч. 5-а кл.), Карпік Лілія (уч. 9-а кл.), Іванюк Вікторія (уч. 6-б кл.), Ткачук Тетяна (уч. 6-б кл.)-учасники Всеукраїнського творчого арт фестивалю до Дня Матері «Україна- ненька, Україна-мати» (дистанційний формат) Всеукраїнський творчий арт фестиваль до Дня Матері «Україна- ненька, Україна-мати» (дистанційний)

Номер слайду 35

Міський відкритий фотоконкурс дитячої творчості «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» у 2021-2022 н.р. На конкурс подано 279 фоторобіт у номінації натюрморт (великодній натюрморт) в трьох вікових категоріях (58 робіт).І місце - Карпік Анатолій, уч. 6-А класу за роботу «Святковий настрій»; ІІ місце – Голубик Дарина, уч. 7-А класу за роботу «Пасхальний кошик»;ІІІ місце – Рудь Олександр, уч. 6-А за роботу «Пасхальні атрибути»;ІІІ місце – Турікова Вероніка, уч. 5-Б класу за роботу «Святкові пасочки»;ІІІ місце – Яремчук Софія, уч. 8-А», за роботу «Кошик для освячення»;

Номер слайду 36

Всеукраїнський творчий конкурс “Покоління майбутнього” в м. ХарковіIІІ тур карикатуру або шарж на тему « Доброго вечора, ми з України»Подарунок для онука

Номер слайду 37

Всеукраїнський дитячо - юнацький фестиваль - конкурс «Різдвяна зіронька» (онлайн формат) м. Чернівці-Київ. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 38

Всеукраїнський дитячо - юнацький фестиваль - конкурс «Різдвяна зіронька» (онлайн формат) м. Чернівці-Київ. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 39

Всеукраїнський дитячо - юнацький фестиваль - конкурс «Різдвяна зіронька» (онлайн формат) м. Чернівці-Київ. Номінація «Образотворче мистецтво» і «Декоративно-прикладне мистецтво»

Номер слайду 40

Карпік Лілія, уч.10 кл. – ІІ місце за роботу «А я жива! І хоч обпалена війною…» у розділі «Аплікація». Боярчук Діана (уч. 5-а кл.) – ІІ місце за роботу «Ми діти твої, Україно!» у розділі «Витинанки». Ковальчук Анастасія (уч. 7-б кл.) – ІІ місце за роботу «Берегиня» у розділі «Гофрування». Міський конкурс з паперопластики та оригамі«Паперове диво. Нескорена Україна» (очний формат)

Номер слайду 41

Участь у виставках творчих робіт декоративно-прикладного мистецтва з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана;в рамках заходів з відзначення 30-ї річниці незалежності України;до Дня Святого Миколая;до Дня матері;«Українська вишиванка-наче райдуги світанки»;

Номер слайду 42

Участь у виставках творчих робіт декоративно-прикладного мистецтва до Шевченківських днів

Номер слайду 43

Моя самоосвіта- це портали «На урок» і «Всеосвіта»

Номер слайду 44

Зосереджую свої зусилля навихованні в учнів впевненості, віри у свої можливості, в позитивні перспективи майбутнього. Прагну допомогти особистості дитини зростати в успіху, дати відчути радість від здолання труднощів, зрозуміти, що задарма в житті нічого не дається, скрізь необхідно докладати зусиль. ПРАЦЯ+ТАЛАНТ=УСПІХДопомагаю учням долати труднощі, відчути радість перемоги, впевненість у власних силах та знаннях. Їхні успіхи – це мої успіхи теж.

Номер слайду 45

45 Учитись важко, а учить ще важче, Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще, То й сам сягнеш нової висоти. П. Сингаївський Діти – це наш скарб, який ми бережемо. А обдарована дитина – це діамант серед скарбів. Знайдіть його та шліфуйте!

Номер слайду 46

Миру, спокою та ПЕРЕМОГИ нам усім! Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку