Презентація "Робота з текстом. "Мурашки"

Про матеріал
Презентація корисна під час дистанційного навчання. У презентації подано текст для читання, цікава та корисна інформація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Доброго дня! – для всіх побажання. От і настала пора для читання.

Номер слайду 3

Василь ріс жвавим і допитливим. Змалку любив малювати. Але зошити, фарби і пензлі можна було придбати тільки за лікарські рослини. Та бажання малювати було таке сильне, що хлопець цілими днями пропадав у лісі. За склянку насіння акації одержував два зошити. Одного разу Василь із товаришами пішки пройшли 45 кілометрів, аби купити фарби.

Номер слайду 4

- А як ви вважаєте, про що може йти мова в цьому творі? «Я думаю …», «На мою думку …», «Я вважаю…»«Як дізнаються мурашки, що буде дощ»

Номер слайду 5

У лісі мурашник. Навколо нього кипить життя. Муравлики усе ку­дись біжать, звідкись повертаються. Та ось муравлики занепокоїлися. Зачиняють дверцята маленькими грудочками землі й листочками.

Номер слайду 6

— Муравлики, що сталося? — питає Метелик. — Чого ви дверцята зачиняєте? — Наближається негода, от ми й готуємось. Зачиняємо дверцята, щоб не залило водою наших кімнаток.

Номер слайду 7

— А звідки ви знаєте, що негода насувається? — цікавиться Метелик. — Далеко-далеко пливе по небу холодна чорна хмара. Від неї повіває стуленим вітром. От ми й чуємо той холодний дух.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Слова-синоніми»Занепокоїлися. Біжать. Насувається. ПитаєРОЗПИТУЄХВИЛЮВАЛИСЯМЧАТЬСЯНАБЛИЖАЄТЬСЯ

Номер слайду 10

Мурашки майже всеїдні і нападають на будь-яку здобич, з якою можуть впоратися, не пропускають вони і мертвими комахами. У світі майже стільки ж видів мурах (8800), скільки видів птахів (9000). Мурахи ніколи не сплять!Мураха може підняти вантаж приблизно в 100 разів важче власної ваги.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

СЕНКАНМурашка

Номер слайду 14

Сьогодні мені…Дякую за урок!

pptx
Додано
26 травня 2022
Переглядів
543
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку