Презентація "Родина – цінність для мене. Роль родини у моєму становленні"

Про матеріал

Презентація до уроку "Родина – цінність для мене. Роль родини у моєму становленні". Мета уроку: продовжувати формувати у дітей уявлення про сім'ю як спільноту рідних людей, про приналежність кожного учня до певної сім'ї; вивчити основні поняття: «сім'я», «родина», «рід»,«родовід»; виховувати в учнів розуміння свого місця в сім'ї, вчити шанувати й любити своїх батьків та інших членів родини, надавати їм посильну допомогу у веденні домашнього господарства; розвивати позитивне ставлення до рідної домівки; викликати у дітей бажання до ведення сімейних альбомів, календарів, збагачення й збереження родинних реліквій; виховувати шанобливе ставлення до свого роду.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Родина – цінність для мене. Роль родини у моєму становленніВиконалаучитель Глибоцького ліцею. Димчук . Т. М.

Номер слайду 2

Людське безсмертя з роду і до роду Увись росте з коріння родоводу. І тільки той, у кого серце чуле, Хто знає, береже минуле І вміє шанувать сучасне,- Лиш той майбутнє Вивершить прекрасне!

Номер слайду 3

продовжувати формувати у дітей уявлення про сім'ю як спільноту рідних людей, про приналежність кожного учня до певної сім'ї; вивчити основні поняття: «сім’я», «родина», «рід», «родовід»; виховувати в учнів розуміння свого місця в сім'ї, вчити шанувати й любити своїх батьків та інших членів родини, надавати їм посильну допомогу у веденні домашнього господарства; розвивати позитивне ставлення до рідної домівки; викликати у дітей бажання до ведення сімейних альбомів, календарів, збагачення й збереження родинних реліквій; виховувати шанобливе ставлення до свого роду. Мета уроку:

Номер слайду 4

Вправа «Утвори пари слів»наш сім’ярідна рідвеликанародродовідне родинаукраїнськийдерево

Номер слайду 5

У пошуках «Квітки родинного щастя»У пошуках «Квітки родинного щастя». У пошуках «Квітки родинного щастя».

Номер слайду 6

Перша пелюстка. «Сім’я, склад сім’ї»Вправа «Закінчи речення…»"Склад сім'ї".1.      Донька моєї мами – це моя ... 2.      Найбільше в нашій хаті свято, коли приходить з роботи ...3.      Своїх онуків розуму навчає старенький ... 4.      Найбільше пестять та голублять своїх дітей ...5.      Батькам на потіху росте здоровий, розумний їхній ...6.      Твою матусю донечкою кличе твоя ...

Номер слайду 7

У пошуках «Квітки родинного щастя». У пошуках «Квітки родинного щастя». Друга пелюстка. «Родовідне дерево»Сім’я → родина→ рід→ родовідне дерево

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка. Трава низенька-низенька. (Присідаємо)Дерева високі-високі. (Піднімаємо руки вгору)Вітер дерева колише-гойдає. (Обертаємося)То направо, то наліво нахиляє.(Нахиляємось праворуч, ліворуч)То вгору, то назад. (Потягуємось вгору, назад)То вниз нагинає. (Нахиляємось вперед)Птахи летять-відлітають.(Махаємо руками-«крильми»)А учні тихенько за парти сідають.(Сідаємо за парти)

Номер слайду 12

Третя пелюстка . «Сімейний альбом»

Номер слайду 13

Четверта пелюстка . «Скарбничка минувшини»

Номер слайду 14

П’ята пелюстка. «Сімейний календар»

Номер слайду 15

Родина - це не тільки рідні, родичі. Це і наш клас, школа, весь народ. Ми з вами український народ, який складається з родин, великих і малих, дружних і працьовитих.

Номер слайду 16

Скласти сенкан до слів «сім'я», «родина»

Номер слайду 17

Довідка

Номер слайду 18

VІ. Домашнє завдання. Завершити оформлення « Родинного дерева». Написати твір «Про що розповів сімейний альбом».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Vlasyk Nataliia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 жовтня 2018
Переглядів
8458
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку