Презентація "Рок в Україні"

Про матеріал
Презентацію «Рок в Україні» можна використати не тільки як допоміжну інформацію при вивченні теми «Рок-музика» в 7 класі , а і як матеріал до позакласного заходу. В презентації прослідковується формування рок-музики в Україні з 1960-х років до цього часу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Савченко Людмила Василівна, учитель музичного мистецтва Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 імені Р. К. Рапія. РОК В УКРАЇНІ

Номер слайду 2

Українська рок-музика виникла наприкінці 60-х років минулого століття, під час хрущовської "відлиги". Але в 1970-х роках більшість рок-гуртів 60-х, на жаль, були змушені піти в підпілля. Так само спіткала невдача і групи другої хвилі українського року (кінець 1970-х—початок 1980-х). Найуспішнішою за весь час існування СРСР виявилася для української рок-музики епоха перебудови. Деякі гурти, що були створені в той час, є зірками української рок-сцени і сьогодні. Але, звичайно, найбільша кількість рок-гуртів виникла вже за часів незалежності. Цікаво«Рокерська коза», яку популяризував співак Ронні Джеймс Діо (фронтмен гуртів Rainbow, Black Sabbath), доволі популярна серед рокерів і металістів. Діо навчила цього жесту його бабуся, забобонна італійка. За спогадами Ронні, вона складала цей знак, якщо зустрічала циган та інших підозрілих людей, а онукові пояснювала, що це захищає від «лихого ока».

Номер слайду 3

Гуцули — український рок-гурт з міста Косова на Прикарпатті, першопрохідці стилів гард-рок та важкий метал не тільки в Україні, а й світі. Дипломанти фестивалю «Червона Рута» 1989 року. Специфічна гуцульська говірка, неповторний гумор, а часом і сарказм, глибока філософія окремих текстів накладені на основу світової рок-культури, створюють неповторний колорит звучання характерний тільки для «Гуцулів»

Номер слайду 4

Рок-група з України, почала складатися в 1979 році з ініціативи відомого київського гітариста Володимира Ходзицького. «Крок» першим в СРСР заграв електро-фанк. Група була легендою в Україні і досить відомою за її межами, хоч так і не дала жодного повноцінного концерту. КРОК

Номер слайду 5

«Воплі Відоплясова» є засновниками українського рок-н-ролу та неостилю етно-рок (гурт здобув премію «Celebrity Awards 2020» в номінації «Кращий етно-рок гурт». Саме вони першими заспівали рок українською за межами України.

Номер слайду 6

Єдиним постійним учасником колективуз часу його заснування і до своєї смерті був Андрій «Кузьма» Кузьменко.«Скрябін» — український музичний гурт, що за час своєї творчої активності пройшов шлях від синті-попу, постпанку і техно до нової романтики та поп-року. Склад гурту також неодноразово змінювався.

Номер слайду 7

«Плач Єремі́ї» — український концептуальний рок-гурт. Є одним з найвизначніших українських рок-гуртів, вважається в Україні культовим. Гурт здобув чимало вітчизняних нагород у номінації рок-музики. У 1991 році на фестивалі «Червона рута» в Запоріжжі «Плач Єремії» отримав друге місце в жанрі рок-музики (перше місце журі не присудило нікому). У 1993 році на міжнародному фестивалі «Марія» (Трускавець) гурт зібрав всі можливі нагороди — спеціальний приз журі, приз за найкращу пісню («О хто ти, о хто…»), приз глядацьких симпатій. ПЛАЧ ЄРЕМІЇ

Номер слайду 8

«Гайдамаки» — український рок-гурт, що виник 1991 року під назвою «Актус». Стиль гурту поєднує рок, даб, панк і ска, українську та балканську фолк-музику.«Гайдамаки» — власники «золотого диску» за продажі за кордоном , номінації на премію «Fryderyc Awards», лауреати премії «Wirtualne Gesle», представники потужного світового лейбла ЕМІ, учасники проектів Еміра Кустуріци і Губерта фон Гойзерна. ГАЙДАМАКИ

Номер слайду 9

Green Grey — один із найвідоміших рок-гуртів України. Заснований навесні 1993 року в Києві. У творчому доробку гурту прослідковується суміш стилів та напрямків — фанк, рок, тріп-хоп, дабстеп. Green Grey

Номер слайду 10

Океан Ельзи (або скорочено — О. Е.) — культовий український рок-гурт, створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером та вокалістом гурту є Святослав Вакарчук. Публіка та критики неодноразово визнавали «Океан Ельзи» найкращим рок-гуртом та найкращим live-гуртом СНД та Східної Європи. Усього на території України продано понад мільйон дисків ОЕ. Океан Ельзи "Рок-музика — це американський блюз, змішаний із добре темперованим клавіром Баха. І все", — заявив якось Святослав Вакарчук

Номер слайду 11

«Друга Ріка»— український рок-гурт, створений на початку 1996 року в Житомирі. Грають у стилі поп-року з елементами нью-вейву, пост-панку, брит-попу та інді-року. Гурт неодноразово брав участь у головному українському фестивалі «Таврійські ігри». Пісні гурту тричі ставали «Піснею року» на однойменному телефестивалі. Також, ДР представляла Україну на міжнародних фестивалях в місті Гданськ (Польща, 2004) та «Слов'янський базар» (Білорусь, 2005).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

SKAI«СКАЙ» (англ. SKAI) — український рок-гурт, що виконує музику в стилі альтернативний рок, поп-рок та нової хвилі пост-панку. Заснований наприкінці 2000 року. Олег Собчук, вокаліст гурту СКАЙ.: «Ми хотіли показати наше бачення справжньої музики. Музики про речі, які є справді цінними в житті. Це і є наша своєрідна планета – «Планета С. К. А. Й.». Справжнім проривом для гурту став виступ у 2005 році в ефірі телеканалу М1 у проекті для починаючих команд "Свіжа кров". Гурт дуже сподобався Едуарду Кліму - одному з членів жюрі, та засновнику "lavina Music" - авторитетного українського лейблу. СКАЙ став одним з переможців телепроекту, а компанією "Lavina Music" гурту було запропоновано контракт.

Номер слайду 14

Гурт Enej створено Петром і Павлом Солодухами в місті Ольштин у 2002 році. Брати – етнічні українці, вихідці з родини, переселеної з рідної землі під час операції "Вісла" після Другої світової війни. Enej використовує традиційні українськи мотиви в музиці. Гурт виконує пісні польською та українською мовами.

Номер слайду 15

Альтернативний рок - жанр рок-музики, що сформувався з музичного андеграунду 1980-х і набув популярності в 1990-2000 роках. Esthetic Education. Esthetic Education — український гурт з інтернаціональним складом, заснований в 2004 році екс-учасниками рок-групи «Океан Ельзи» Юрієм Хусточкою (бас-гітара), Дмитром Шуровим (клавіші) і бельгійським режисером та фотографом з Лондона Луї Франком (вокал).

Номер слайду 16

«Бумбо́кс» — український гурт, що грає в жанрах рок, хіп-хоп і фанкі-ґрув. Створений 2004 року в Києві вокалістом Андрієм Хливнюком, гітаристом Андрієм Самойлом («Мухою») та Валентином Матіюком (Dj Валіком). Гурт входить до асоціації незалежних музикантів «Вдох».

Номер слайду 17

«ТІК»по праву вважають Кращим Святковим Гуртом України. Насправді народним колективом із найбільшою кількістю концертів на території нашої держави! «ТІК» (Тверезість і Культура) — український музичний гурт, створений у 2005 році Віктором Бронюком у місті Вінниця. Жанр: фолк-рок, регіска-панкпоп-рокфолк-панк

Номер слайду 18

Антитіла́ — український поп-рок-гурт із Києва, що виник у 2008 році. Фронтменом гурту є Тарас Тополя. Репертуар «Антитіл» переважно складається з пісень українською.

Номер слайду 19

Рок – музика – справа молодих. Тому стає питання: а хто в Україні прийшов на зміну «Океану Єльзи», «ВВ», «СКАЙ» та іншим рок-музикантам?Рок, альтернатива, електро та метал – усе це дуже добре звучить по-українськи. Молодих музичних гуртів, що грають якісну музику, стає все більше. От тільки в самій Україні надмірною увагою їх не балують. Зате схвальні відгуки чи що важливіше – кількість завантажень їхніх пісень чи повні зали на концертах, можна побачити за кордоном. Українську музику почули, українську музику хочуть чути. Цікаво, що у творчості деяких гуртів, які користуються популярністю у західних слухачів, наявні українські етно-мотиви. Серед улюбленців зарубіжних меломанів є також і ті музиканти, які співають виключно українською.

Номер слайду 20

The Sixsters - дівочий рок-гурт, який був створений навесні 2018 року в Київській області барабанщицею Катею Кузякіною та її командою. Дебютний виступ гурту відбувся на 16-му благодійному дитячому фестивалі "Чорноморські ігри" 29 липня 2018 р. у м. Скадовськ.

Номер слайду 21

Sinoptik. Cardiomachine. One Light Inside. Aghiazma. Jinjer. Cherry-merry

Номер слайду 22

Список використаних джерел:1. https://huzulyrock.if.ua/category/history/2. https://24smi.org/celebrity/76166-vopli-vidopliasova.html3. https://tv.ua/news/910438-umer-kuzma-skryabin-biografiya-izvestnogo-artista4. https://soundcloud.com/doctor_juta/n5. http://rock-ua.com/tags/6. https://telegid.com/2018/04/01/green-grey-7. https://moemisto.ua/lviv/kontsert-gurtu-okean-elzi-20866.html8. https://www.032.ua/afisha/40667/druga-rika-piramida9. http://old.qha.com.ua/ua/photo/kraschi-molodi-rokgurti-z-usi-i-ukraini-borolisya-za-pravo-vistupiti-v-berlini/27746/#110. https://www.liveinternet.ru/users/loreleya-46/post475324844/11. https://www.polskieradio.pl/398/7861/Artykul/249373112. http://www.moreradio.org/artists/esthetic_education/13. https://afisha.tochka.net/87904-bumboks-dast-bolshoy-kontsert-v-kieve-data-i-mesto/14. https://www.youtube.com/watch?v=Xz. H8w. Qg. SRqw15. https://rockradioua.online/bands/the-sixsters/16. https://ru.espreso.tv/article/2017/08/16/12_ukraynskykh_grupp_kotorykh_polyubyly_za_rubezhom17. https://espreso.tv/article/2017/08/16/12_ukrayinskykh_gurtiv_yakykh_slukhayut_za_kordonom18. https://uamodna.com/articles/ukrayinsjkyy-rok-sluhay-nashe/19. Соціальна мережа [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
12 листопада 2020
Переглядів
3971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку