Презентація "Роль батьків у вихованні дітей, майбутніх першокласників."

Про матеріал
Рекомендації батькам майбутніх першокласників. Як вони можуть допомогти своїм дітям адаптуватися у суспільстві. Формувати емоційного-пізнавального ставлення до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Бути готовим до школи вже сьогодні не означає вміти читати, писати і рахувати, бути готовим до школи – означає всьому цьому навчитися» Л.А Венгер

Номер слайду 3

Дитина повинна розуміти, що в школу вона йде не лише гратися з друзями, а й одержувати нові знання та вміння. При підготовці дітей до школи, батьки мають навчити малюка основним поняттям: Пояснити дитині, що таке добро і зло. Чим відрізняються погані вчинки від хороших Як поводитися з дорослими Як спілкуватися з однолітками

Номер слайду 4

Не зайвим буде включити в процес підготовки до школи та навчання малюка базові навички самообслуговування. Дитина дошкільного віку має вміти самостійно одягатися, розкладати предмети і ставити їх на свої місця, приводити себе в порядок.

Номер слайду 5

Поради : дітей необхідно вчити слухати і переказувати почуте, відповідати на запитання, виражати свої думки, самостійно справлятися з образами, невдачами, доводити почату справу до кінця. Слід пам'ятати, що у дітей дошкільного віку має місце незрілість нервової системи, невміння керувати своїми діями та емоціями у певних ситуаціях. Це може проявлятися у наслідок образи , або через страх. Необхідно контролювати поведінку малюків, не доводячи до вибуху негативних емоцій. Діти потребують підвищеної уваги з боку дорослих. Слід залучати їх до ігор, розваг. Хвалити навіть за незначні успіхи.

Номер слайду 6

Формуйте позитивне ставлення до школи читайте дітям книжки про школу; знайомте з правилами поведінки в школі; пограйте з дитиною в школу - будьте вчителем і дозвольте побути вчителем дитині); розкажіть дитині про своє навчання у школі : які були цікаві історії, що найбільше приваблювало; залучіть дідусів і бабусь до шкільної пропаганди. Немає нічого цікавішого, як дізнатися від бабусі, якими школярами були тато й мама.

Номер слайду 7

Щоб допомогти налаштуватися на новий ритм життя, краще говорити дитині:

Номер слайду 8

Навчайте етичних норм спілкування з однолітками і дорослими

Номер слайду 9

Не перевантажуйте дитину надмірними заняттями

Номер слайду 10

Частіше хваліть, а не докоряйте Що робити батькам, аби самооцінка дитини була адекватною? Не порівнювати дитину з іншими дітьми; Не карати фізично; Частіше хвалити ( за справу); Говорити про те, як ви її любите, й доводити свою любов реальними справами; Підтримувати малюка, якщо в нього щось не виходить; Уникайте фраз: «Ти робиш усе неправильно», « У тебе нічого не виходить».

Номер слайду 11

Пам׳ятайте, кожна людина має право на помилку

Номер слайду 12

Дозвольте дитині бути собою, сприймайте її такою, яка вона є

Номер слайду 13

Успіхів Вам і Вашим дітям! Якщо ви хочете виховати добру і люблячу дитину то у першу чергу повинні бути щасливими самі.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

ppt
Додано
14 жовтня 2019
Переглядів
1804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку