Презентація "Роль ТНК у економіці Америки"

Про матеріал
Презентація "Роль ТНК у економіці Америки"Презентація "Роль ТНК у економіці Америки"Презентація "Роль ТНК у економіці Америки"Презентація "Роль ТНК у економіці Америки"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль ТНК в економіці Америки. Виконали здобувачки вищої освіти 11-ПО групи. Кириленко О. Соколенко А.

Номер слайду 2

Транснаціональна компанія (корпорація) або ж скорочено ТНК  — це міжнародні компанії. Вони міжнародні за характером своєї діяльності, так як володіють або контролюють виробництво продукції (або послуг) поза межами країни базування, в різних країнах світу, розташовуючи там свої філії, що функціонують відповідно до глобальної стратегії материнської компанії.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Країни Америки, які динамічно розвиваються, привертають увагу багатьох міжнародних компаній. Основними інвесторами в регіоні є ТНК США та країн ЄС.

Номер слайду 5

Найбільші ТНК в Америці: BBVA Bancomer“Форд”“Ексон”“Майкрософт”“Кока-Кола”

Номер слайду 6

BBVA Bancomer. BBVA Bancomer є мексиканською фінансовою установою і найбільшою в країні, домінуючою близько 20% ринку. Заснований у 1932 році як Banco de Comercio (Bancomer), з 2000 року його основним акціонером є іспанський банк BBVA.

Номер слайду 7

Штаб-квартира. Ернест Амескуа

Номер слайду 8

“Форд”Ford Motor Company (укр. Форд Мо́тор Ко́мпані) — американська автомобілебудівна компанія, виробник автомобілів марки «Форд». У 1903 компанію заснував Генрі Форд; штаб-квартира розташована в місті Дірборн (штат Мічиган).

Номер слайду 9

Генрі Форд. Штаб-квартира

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Exxon Mobil Corporation або Exxon. Mobil (вимовл. Екссон. Мобіл) — приватна нафтова корпорація США у штаті Нью-Йорк.“Ексон”

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Джон Де́вісон Рокфе́ллер. Штаб-квартира

Номер слайду 16

Номер слайду 17

“Майкрософт”Корпорація Майкрософт (Microsoft Corporation) — багатонаціональна корпорація комп'ютерних технологій зі 124 тис. працівниками в 102 країнах (2017р.) є найбільшою у світі компанією — виробником програмного забезпечення.

Номер слайду 18

Штаб-квартира. Білл Гейтс

Номер слайду 19

“Кока-Кола”The Coca-Cola Company — американська харчова компанія, найбільший у світі виробник і постачальник концентратів, сиропів і безалкогольних напоїв. Найвідомішим продуктом компанії є напій Coca-Cola.

Номер слайду 20

Штаб-квартира

Номер слайду 21

Джон Пембертон- винахідник Кока-Коли.29 березня 1886 Пембертон створив в Атланті новий лікувальний напій, який нині відомий під назвою «Кока-кола».

Номер слайду 22

Напій був запатентований як лікарський засіб «від всіх нервових розладів» і почав продаватися через автомат у найбільшій міській аптеці Джекоба в Атланті. Основні інгредієнти Кока-Коли були такі: три частини листя коки (з цього ж листя в 1860 Альберт Німанн виділив особливий компонент (наркотик) і назвав його кокаїн) на одну частину горіхів тропічного дерева коли.

Номер слайду 23

Підсумок. Країни Америки, які динамічно розвиваються, привертають увагу багатьох міжнародних компаній. Основними інвесторами в регіоні є ТНК США та країн ЄС. Нині спостерігається певне зменшення інвестиційної привабливості країн Америки через посилення уваги інвесторів до країн Азії та Африки. В деяких країнах обсяг інвестицій зменшився через жорсткі законодавчі обмеження щодо залучення іноземного капіталу в національну економіку. Найбільшими країнами-реципієнтами (так само, як і країнами-інвесторами) в регіоні є Мексика і Бразилія.

Номер слайду 24

Наслідки діяльності ТНК для світової економіки країн є суперечливими. З одного боку, ТНК виступають рушійною силою інноваційного розвитку, сприяють інтенсифікації міжнародної спеціалізації та кооперування виробництва, його розширенню, посиленню взаємозв'язку і взаємозалежності національних економік, глобальній економічній інтеграції в усіх сферах. Водночас ТНК перетворилися на потужні центри економічної влади, безконтрольні дії яких можуть загрожувати національній безпеці приймаючих країн, загострювати глобальні проблеми людства.

Номер слайду 25

Джерела. Географія 10 клас Кобернік 2018 рікhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Ford_Motor_Companyhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Exxon. Mobilhttps://uk.wikipedia.org/wiki/The_Coca-Cola_Companyhttps://en.wikipedia.org/wiki/BBVA_Bancomerhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Microsofthttps://pidruchniki.com/1741062062537/ekonomika/transnatsionalni_korporatsiyi

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевельова Олександра Анатоліївна
    Дякую. Скористуюсь презентацією.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
9308
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку