Презентація "Роль учнівського самоврядування у формуванні життєвих компетентностей школярів"

Про матеріал
На сучасному етапі розвитку суспільства перед кожною особистістю постає значно більше завдань, обов'язків та повноважень. Саме тому кожен освітній заклад зобов'язаний створити широкі можливості для самореалізації кожної дитини, навчити жити в демократичному суспільстві. Сьогоднішньому випускникові потрібен не абсолютний багаж знань, а вміння його здобувати, аналізувати та застосовувати в конкретній ситуації. Нині учнівське самоврядування є найдієвішим засобом формування життєвих компетентностей громадянина, сім'янина, професіонала.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитяче самоврядування, правильно організоване педагогами, відкриває невичерпні можливості для постійного вдосконалення виховного процесу…Роль учнівського самоврядування у формуванні життєвих компетентностей школярів

Номер слайду 2

Ми формуємо свої переконання в дитинстві, проносимо через життя, відтворюючи ситуації, які підійшли б нашим переконанням. Л. Хей

Номер слайду 3

Саме в школі учням необхідно дати знання, що надалі дозволять їм орієнтуватися в безлічі співтовариств і робити правильний вибір, тому що вже в шкільному віці формується громадський світогляд. Л. Щерба

Номер слайду 4

Актуальність проблеми. Окрім навчальних, школа має успішно реалізувати виховні завдання. Ці завдання спрямовано на формування в учнів здатності посідати стійку громадянську позицію, виховувати в собі ділові якості, максимально сприяти реалізації творчих здібностей.

Номер слайду 5

Цінність учнівського самоврядування полягає в тому, що учні ґрунтовно та всебічно проникають у сутність своїх прав та обов’язків.

Номер слайду 6

Початкова школа –„Країна барвінкова” Учні середньої школи –веселкова країна „Мрія” Орган учнівського самоврядування –президентський клуб „Довіра”Дитячі об’єднання: 

Номер слайду 7

Збиратися разом –Це початок,Триматися разом –Це процес,Працювати разом –Це успіх!  Генрі Форд. Наш девіз:

Номер слайду 8

  Країна „Барвінкова” (1-4 кл.)1 клас– шлях подорожі„Моя країна Україна, а рідний край – маленька Батьківщина”2 клас– шлях подорожі„Ой роде наш красний, роде наш прекрасний”3 клас– шлях подорожі„Сторона найкраща, де я народився”4 клас – шлях подорожі„Подивись, який чудовий край, де лине рідна мова”4 клас. Шлях «Подивись, який чудовий край, де лине рідна мова»

Номер слайду 9

Веселкова республіка „Мрія” (5-7 кл.)Девіз:„Хай у кожному серці, наче сонячна мрія, розквітає веселка на добро і надію!”5 клас – містечко „Фантазери”6 клас – містечко „Доброта”7 клас – містечко „”Дружба. Шлях подорожі«Козацькому роду – нема переводу»6 клас. Шлях подорожі«Мій клас – моя родина»5 клас

Номер слайду 10

Вересень. Старт гри – подорожі «Полісяночка» (5-й клас)Жовтень. Стежина «Я і мій клас»(діти формують здоровий мікроклімат в колективі, сприяють зміцненню батьківського колективу; конкурс – виставка «Мої захоплення»)Листопад. Стежина «Я і моя школа»(діти вивчають історію школи; історію села; проводиться конкур малюнків «Школа майбутнього»)Грудень. Стежина «Я і моя Батьківщина»(вивчають пісні, вірші про Україну; розучування старовинні ігор; конкурс аплікацій «Я – майбутнє моєї країни»)Січень. Стежина «Діти - річка, батьки - береги»(розповідають традиції своєї сім’ї, малюють дерево родоводу, вивчають вірші та пісні про родину;конкурс аплікацій «Дитячі долоньки»)  

Номер слайду 11

Вересень. Старт гри – подорожі «Полісяночка» (6-й клас) Жовтень. Стежина «Козаки на Січі»(діти ознайомлюються з козацькими стравами: «борщ, куліш, юшка»; українськими національними танцями, основаними на давньому бойовому мистецтві козаків- запорожців «аркан, гопак, хоровод») Листопад. Стежина «Добро, починається з тебе!»(діти розбиваються на групи і майструють годівнички для птахів, розміщують їх в шкільному саду. Конкурс на кращу годівничку.) Грудень. Стежина «Ой, хто, хто Миколая любить!»(вивчають пісні, вірші про Миколая, традиції сім’ї ; вивчають приказки, прикмети на грудень; малювання ілюстрацій до свята Миколая) 

Номер слайду 12

Січень. Стежина «Налетіли білі мухи…»(діти розучують ігри на вулиці; ліплять сніговиків і інших казкових героїв; малюють зимові пейзажі свого дому, виставка малюнків ) Лютий. Стежина «А сорочка мамина біла- біла»(діти ознайомлюються з народним вбранням країни в різних її регіонах, звичаями, традиціями; фотовиставка : «Я- маленький Українець» )Березень. Стежина «Бабусю моя рідненька»(діти розповідають про своїх бабусь, їхніх занять; вивчення свого роду; виставка малюнків : «Я і моя бабуся» )Квітень. Стежина «Веснянка»(діти роблять аналіз пробудження природи після зими; вивчення пісень рідного краю; конкурс на краще виконання пісні)Травень. Загальний збір барвінчат. Підсумки гри- подорожі 

Номер слайду 13

Лютий. Стежина «Кущ калини, як символ України»(калина рослина нашого краю, користь від неї; діти ознайомлюються з народними звичаями, обрядами, традиціями; символікою України; виставка робіт символіки)Березень. Стежина «Мої мрії»(діти малюють свої мрії, виставка робіт, тренінг на цю ж тему; спостерігають пробудження рослин після зими » )Квітень. Стежина «Мамині долоньки»(підготовка до маминого свята; вивчення пісень, віршів про маму; конкурс на краще читання віршів)Травень. Загальний збір барвінчат. Підсумки гри- подорожі 

Номер слайду 14

Лідерами не народжуються,лідерами стають. Президентський клуб „Довіра”(8-11 кл.)Навчальна комісія „Ерудит”Комісія дисципліни і порядку „Феміда”Комісія охорони здоров’я та спорту. Комісія культури та відпочинку. Комісія „Милосердя”

Номер слайду 15

Гра-подорож по Країні Барвінковій Найдорожче для кожної людини –Батьківщина. Вона єдина, і кожний плекає її , шанує той куточок, де народився і живеш. А ще Батьківщина –це пам’ять про все те, що дороге нам в минулому. Це справи і люди сьогодення , це рідна земля з усім тим, що росте і дихає на ній. Без Батьківщини і без свого народу людина не зможе жити. Прищепити дитині любов до свого рідного краю означає прищепити любов до своєї Батьківщини. Мета та завдання : залучення дітей до нетлінних скарбів народної творчості, становлення їх на твердий грунт віками сформованих традицій і звичаїв, прищеплення любові до духовних оберегів пам’яті , надання вихованцям не тільки знань, а й навичок рукоділля. Учасники гри: учні 2,3,4х класів та їх старші друзі.

Номер слайду 16

Правила барвінчат. Добре вчитись, працювати, Україну шанувати.  Бути сміливим і вправним усюди, щоб шанували і знали всі люди. І печаль свою і сміх ділити порівну на всіх. Усе знати, усе вміти, почати справу в скінчити. Не скупитись на слова ласкаві, щоб людяність цвіла у кожній справі. Природу завжди берегти, адже із нею вам рости. Вивчити свій родовід - хто бабуся, тато, мама й дід. Не цурайся милосердя й доброти, спіши радість людям принести. Рідну землю свою любити і все для її блага робити.

Номер слайду 17

1-й клас «Моя країна - Україна, а рідний край - маленька Батьківщина» Шлях подорожі Вересень. Старт гри - подорожі «Полісяночка»Жовтень. Стежина «Щоб не було важко жити, будем з піснею дружити.»(діти вивчають народні пісні, знайомляться з народними обрядами). Листопад. Стежина «Ми всі діти українські, український славний рід»(екскурсія по селу, конкурс малюнків на тему: « Я і моя сім’я»)Грудень. Стежина «Свято української казки»(діти слухають різні за походженням українські казки, проводять вікторини на теми цих казок та конкурси малюнків)

Номер слайду 18

Січень. Стежина «Коляд, коляд, колядниця»(діти вивчають обрядові пісні, колядки, щедрівки, знайомство з народними обрядами та святами)Лютий. Стежина «Весела карусель»(подорож у світ української гри: діти знайомляться з українськими іграми, розвагами,свято «Веселі старти»)Березень. Стежина «Велике спасибі, ми мамі говоримо»(діти готують подарунки мамам, бабусям, вивчають колискові пісні)Квітень. Стежина «Веснянка»(конкурсу на виконання веснянок, знайомство з національним костюмом, вивчення пісень рідного краю, проведення конкурсу на виконання веснянки)Травень. Прийом у барвінчата. Загальний збір барвінчат.

Номер слайду 19

2-й клас Шлях подорожі«Ой, роде наш красний, роде наш прекрасний»Вересень. Старт гри - подорожі «Полісяночка»Жовтень. Стежина «Нашому роду нема переводу»(діти читають українські казки, розпитують батьків про історію роду, малюють «дерево родоводу», знайомляться із традиціями сім’ї, проводять захід «Свято нашого роду»)Листопад. Стежина «Казкова торбинка»(діти читають українські казки, малюють ілюстрації до них, виготовляють улюблених казкових героїв з природного матеріалу, розпитують батьків про казки їх дитинства, вікторина «З якої казки?»)

Номер слайду 20

Грудень. Стежина «Криниця народної мудрості»(вивчення місцевих традицій, звичаїв, прислів’їв)Січень. Стежина «Скриня народної мудрості»(познайомитися з національними іграми, піснями та танцями. Лютий. Стежина «У країну Барвінкову»(ознайомлення з законами, правилами Барвінкової країни). Березень. Стежина «Подорож у своє дитинство»(діти згадують колискові свого роду, вивчають вірші та пісні про матір, Квітень. Стежина «Співучі колоски»(діти знайомляться з національними традиціями вшанування землі, Травень. Загальний збір барвінчат. Підсумок гри - подорожі.

Номер слайду 21

Шлях подорожі«Сторона найкраща, де я народився» З клас. Вересень. Старт гри - подорожі «Полісяночка»Жовтень. Стежина «Домашнє вогнище родинне, оселя наша і сім ’я»(діти знайомляться з поняттям «домашній оберіг», «Берегиня», мати як берегиня роду, вчаться хатній роботі, навчаються бути гостинними господарями, малюють хатинку своїх батьків, дідусів, бабусь)Листопад. Стежина «Народна символіка»(ознайомлення із символікою нашої держави, вивчення гімну «Ще не вмерла Україна», усний журнал «Наші символи»)Грудень. Стежина «Весела карусель»(подорож у світ української гри, в її історію, вивчення колядок та щедрівок рідного села)

Номер слайду 22

Січень. Стежина «Зимові обряди»(допомога зимуючим птахам, провести конкурс на знання щедрівок, колядок і новорічних пісень)Лютий. Стежина «Ота стежина в рідним краї, одна одним біля воріт»(діти вивчають історію свого села, вулиці, знайомляться з її минулим, з пам’ятками старовини, зустрічається з довгожителями; конкурс малюнків про зиму). Березень. Стежина « Сопілка з маминої калини»(діти вивчають улюблені пісні своїх мам та бабусь, готують їм подарунки, зроблені своїми руками; свято « Мамо, тобі низесенько вклонюся...»)Квітень. Стежина « Знай, люби, бережи»(конкурс малюнків « Природа очима дітей», провести вікторину « Що ти знаєш про природу?», ознайомити дітей з рослинами і тваринами, які занесені до Червоної книги). Травень. Загальний збір барвінчат. Підсумок гри-подорожі« Полісяночка».

Номер слайду 23

Шлях подорожі«Подивись, який чудовий край, де лине рідна мова» 4 клас. Вересень. Старт гри-подорожі «Полісяночка»Жовтень. Стежина «Ти наше калинове-кохана материнська мово»(діти знайомляться з поняттями «рід», «рідний», «рідна мова», «неньчина мова»; учні знайомляться з творами Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка; вивчають українські народні пісні; конкурс на краще читання творів Т. Шевченка і Л. Українки). Листопад. Стежина «Ми роду козацького діти, землі української цвіт»(вивчити історію свого села, ознайомити дітей з гетьманами України, героями Полісся, народними месниками; вікторина «Краю мій Волинський»),Грудень. Стежина «Легенди мого краю»(ознайомлення з легендами нашого краю, з видатними людьми Волині).

Номер слайду 24

Січень. Стежина «Невмирущий рушничок»(діти знайомляться з видами декоративно-прикладного мистецтва: вишивкою, розписом, витинанками, писанкарством; зустрічаються з майстрами своєї місцевості; як підсумок-виставка дитячих виробів). Лютий. Стежина «Розкажи мені будь-ласка, мамо, українську казку»(читають українські народні казки, малюють ілюстрації до них, майструють улюблених казкових героїв, вивчення загадок, приказок, скоромовок). Березень. Стежина «День матері»(вивчення свого родоводу, чим славен рід ваш, його традиції, виставка захоплень моєї родини, фотовиставка; «Мамине свято»). Квітень. Стежина «Поліська веснянка»(ознайомлення дітей з фольклором; вивчення пісень рідного краю, збирають веснянки у своїй місцевості; свято «А вже весна, а вже красна»). Травень. Загальний збір барвінчат. Підсумок гри-подорожі.

Номер слайду 25

Тиждень у країні Барвінчат

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Мандрівка барвінковою країною . Понеділок – подорож до країни Гри  Вівторок –Цікавий світ загадок Середа – рухливі ігри за народними сюжетами. Четвер – Казковий єралаш. П'ятниця – Барвінковий вернісаж

Номер слайду 28

Участь у загальношкільних заходах

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Веселковий тиждень

Номер слайду 32

Участь у масових заходах

Номер слайду 33

Номер слайду 34

АКТИВ КЛУБУ «ДОВІРА»Президент – Прач Олександр Заступник – Прач Катерина. Радники президента клубу «Довіра»Навчальна комісія «Ерудит»: Наставник-консультант –Кіпень Оксана Степанівна;Радники: Птачик Катерина,Калапуц Вадим. Комісія дисципліни і порядку «Феміда»: Наставник-консультант –Царук Олександр Миколайович;Радники: Прач Вікторія, Давидюк Катерина. Комісія охорони здоров’я та спорту «Котигорошко»: Наставник-консультант – Гузь Іван Іванович;Радники: Матвійчук Любов, Птачик Андрій.

Номер слайду 35

Комісія культури та відпочинку «Витівники»: Наставник-консультант – Матвійчук Тетяна Іванівна;Радники: Стеренчук Олена, Стеренчук Артем. Комісія милосердя «Волонтер»: Наставник-консультант – Сільчук Наталія Михайлівна;Радники: Стеренчук Віра, Царук Ольга. Комісія по роботі з молодшими школярами: Наставник-консультант – Пась Світлана Володимирівна;Радники: Давидюк Віра, Омелянчук Евеліна, Птачик Дмитро, Романюк Тетяна. Лідери об’єднання «Мрія»: Наставник-консультант – Бусько Раїса Денисівна;Радники: Василів Оксана – 5 клас, Гузь Ангеліна- 6 клас, Кошель Тетяна – 7 клас.

Номер слайду 36

Історія клубу «Довіра»

Номер слайду 37

Президент школи є головою учнівського колективу і виступає від його імені. Президент школи обирається учнями на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування терміном на 5 років. Президентом школи може бути обраний учень, який досяг віку 14 років, є активним учасником шкільних справ, має добрі оцінки із шкільних предметів. Президент школи є головою учнівського парламенту. Президент школи:виносить на розгляд парламенту питання, що турбують учнів школи;має право брати участь у роботі педагогічних рад;має право ініціювати зміни, що покращать навчання та дозвілля учнів;має право голосу при вирішенні питання подальшого перебування учнів у школі;скликає чергові засідання шкільного парламенту;бере участь у роботі комісії по захисту прав дитини;не має права передавати свої повноваження іншим особам;координує діяльність парламентських комісій. Положення про президента школи

Номер слайду 38

План роботи клубу «Довіра» , ІІ-й семестр. Січень1. Структура і основні риси системи самоврядування в навчально-виховному закладі.2. Хто є хто? Структура людської поведінки. Типи темпераментів. Характер, здібності. Взаємовідносини: ділові й особисті. Лідери й авторитети. Психологічна сумісність людей. Вплив колективу на особистість. Діапазон та індивідуальність організатора. Моральні якості, Поради організатору. Рольова гра «Вітання». Мета: допомогти кожному учаснику усвідомити основні прояви емоційних реакцій, налаштуватись на взаємодію. Лютий. Місце на роль шкільного самоврядування у формуванні особистості школяра. Я – організатор справи. Досвід інших – наш помічник. Урахування можливостей членів колективу. Що потрібно знати для організації справи? Координація роботи. Довіряй, але перевіряй. Відповідальність за свою ділянку роботи. Помилки при організації справи. Підсумковий аналіз. Практична вправа для розвитку навичок лідерства «Синхронний переклад»Мета: покращити концентрацію уваги, підвищити рівень емпатії.      

Номер слайду 39

Березень. Фази та традиції учнівського самоврядування. Майстерня хорошого настрою. Як впливає настрій на організацію справи? Психологічний клімат. Амплітуда емоційного маятника. Сумісність переживань. Новизна. Ситуація змагання. Прийоми раптовості, несподіванки. Необхідність почуття міри. Рольова гра «Варіанти поведінки». Мета: закріпити варіанти поведінки через програвання ситуації та допомогти зробити усвідомлений вибір поведінки. Квітень 1. Самоврядування в гуманістичній виховній системі закладу. 2. Корисна справа – гра. Ділова гра – що це? Правила гри. Пошук нових ідей. Інтелектуальні «штурми», секрет «фірми». Поради організатору. 3. Практичне заняття «Ділові ігри в позакласній роботі». Мета: моделювання реальних життєвих ситуацій; формування ділових якостей, вмінь критично мислити і прогнозувати поведінку в залежності від ситуації. Травень1. Самоврядування – не самоціль, а цікаве учнівське життя.2. «Я» – концепція лідера.3. Тест «Який ваш творчий потенціал?». Мета: провести самоаналіз; зробити для себе висновки, хоч і не завжди приємні, про те об’єктивні.

Номер слайду 40

Навчальна комісія «Ерудит»  Мета: виховувати в учнів відповідальне ставлення до навчання, свідому дисципліну на уроках, розвивати пізнавальну діяльність, розширювати кругозір учнів, сприяти їх творчому зростанню. Шляхи реалізації– організовує допомогу ва разі потреби учням, які мають низькі бали в оцінці знань;– залучає учнів в гуртки, виступає з ініціативою про створення нових гуртків за інтересами;– проводить заходи, направлені на підвищення якості знань учнів ( предметні олімпіади, вечори, стінгазети, конкурси, огляди підручників );– члени комісії беруть участь у підготовці і проведенні бесід в класах( про режим дня, виконання домашніх завдань, користі читання);– надає допомогу вчителям в організації тематичних вечорів, створенні лекторських груп;– контроль за успішністю у класах.

Номер слайду 41

Навчальна комісія «Ерудит»:

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Комісія дисципліни і порядку «Феміда»:

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Комісія охорони здоров’я та спорту «Котигорошко»:

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Комісія культури і відпочинку «Витівники»Мета: виховувати у дітей естетичні почуття, організувати їх змістовне дозвілля, розвивати творчість школярів, виявляти обдарованих учнів. Шляхи реалізації: – підготовка та проведення масових культурних заходів у школі (вечорів конкурсів, концертів); – організація в школі ігротек для розваг і занять учнів у вільний час; – організація і проведення дискотек та вечорів відпочинку; – організація і проведення новорічних свят; – організаційна робота із залучення учнів до відвідування гуртків та секцій; – організація КТС.

Номер слайду 49

Комісія культури та відпочинку «Витівники»:

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Комісія милосердя «Волонтер»:

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Комісія по роботі з молодшими школярами

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Графік чергування учнів по школі та шкільній їдальні{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}8-й клас 9-й клас10-й клас11-й клас04.09-10.09    11.09-17.09    18.09-24.09    25.09-01.1002.10-08.10    09.10-15.10    16.10-22.10    30.10-05.1106.11-12.11    13.11-19.11    20.11-26.11    27.11-03.1204.12-10.12    11.12-17.12    18.12-24.12    25.12-29.12

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Конкурс класних кімнат

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Участь у виставках

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Посвята в першокласники; Робота милосердя – посильна допомога волонтерських загонів одиноким пристарілим;Відзначення ювілейних дат школи;День учнівського самоврядування (жовтень);Зустрічі з вчителями-пенсіонерами: запрошення на шкільні свята, щорічне віншування до Дня працівника освіти та з новорічно-різдвяними святами;Зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної та Афганської війн;Запрошення батьків на загальношкільні та класні виховні заходи;Догляд за могилами вчителів, які поховані на місцевому кладовищі;Щорічна зустріч з випускниками школи 5-ти, 10-ти та 20-ти років (лютий);Вечір відпочинку для одинадцятикласників від учнів 10-го класу (травень);Прибирання вулиць села (по класах);Участь школярів в озелененні місцевості свого краю (насаджування дерев, догляд за квітниками). Традиції нашої школи:

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Номер слайду 75

День учнівського самоврядування

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Отримавши доручення, перш за все визнач його мету, завдання і відповідно до терміну сплануй свою роботу та роботу групи. Не сиди склавши руки, коли інші працюють: включайся в роботу. До товаришів стався справедливо, суди по роботі, а не по словах. Будь тактовним, ввічливим. Треба вміти не тільки говорити, а й слухати. Чітко усвідом свої обов’язки та права. Пам’ятай: „Не бійся, що вносиш ідеї прості, з банку ідей відберем золоті”. Пам’ятка учнівського самоврядування

Номер слайду 78

Внось свої пропозиції задля прийняття колективного рішення. Думку викладай чітко та зрозуміло. Правильно зрозумієш – краще зробиш. Довіру треба розуміти так: усе перевіряється дружбою та турботою. Не соромся помилятися. Соромно не вміти та не бажати виправитися. Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні. Прийняв рішення – виконуй. Доручив іншим – довіряй. Довіряючи – перевіряй. Допомагаючи – не підміняй. Правила учнівського самоврядування

Номер слайду 79

  с. Добре 26 .10. 2018 року МИ: ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Добре ,  батьківський комітет,  учнівське об’єднання старшокласників (далі - Сторони), -уклали цю Угоду про наступне: 1. Сторони, укладаючи цю Угоду, заявляють, що тільки об'єднання спільних зусиль найповніше сприятиме становленню і розвитку державно-громадського управління системою освіти у школі. 2. Сторони визнають одне одного як рівноправних партнерів у організації освітнього процесу, позашкільного і громадського життя, дозвілля й оздоровлення; у захисті прав та інтересів педагогів, учнів і батьків; у фінансово-економічній, соціальній, інформаційній підтримці освіти. УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ

Номер слайду 80

Педрада «Роль учнівського самоврядування у формуванні особистості»

Номер слайду 81

Номер слайду 82

На сучасному етапі учням надано більше прав і повноважень, створено широкі можливості для самореалізації кожного; вони здобувають управлінські вміння, навчаються жити в демократичному суспільстві. Сучасному випускникові потрібна не абсолютний багаж знань, а вміння їх здобувати, аналізувати та застосовувати в конкретній ситуації, тому учнівське самоврядування є засобом формування ціннісного ставлення особистості. 

Номер слайду 83

Життєва компетентність учня. Учень – професіонал. Учень – громадянин. Учень – сім’янин

Номер слайду 84

Учень – це завжди Людина з великої літери, тому що він потенційно невичерпно багатий. І саме школа повинна допомогти дитині заглянути в себе і визначити набір цінностей, які узгоджуються з її неповторною людською сутністю, які забезпечуватимуть її компетентність як громадянина, патріота, члена колективу, сім’янина, особистість

Номер слайду 85

Саме від педагогів залежить, чи зможе він довіряти учням самостійно вирішувати більшість питань їхнього колективного життя, чи зуміє переконати їх у тому, що, крім них, ці обов’язки ніхто не зможе виконати. Тільки тоді самоврядування стане потребою колективу. Школа – це модель майбутнього суспільства.

Номер слайду 86

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
14 березня 2019
Переглядів
3484
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку