Презентація "Романтизм у світовій літературі"

Про матеріал
Презентація містить матеріали про особливості романтизму, про представників різних видів мистецтва періоду романтизму, про літературу цієї доби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Романтизм у світовій літературі

Номер слайду 2

На початку 19 ст. У філософії та мистецтві прозвучали трагічні ноти сумнівів щодо перетворення світу на принципах Розуму. Це сприяло виникненню нової світоглядної системи- романтизму. Романтики нерідко ідеалізували патріархальне суспільство, яке вважали царством добра, щирості, порядності. Оспівуючи минуле, вони брали за основу старовинні легенди та народні казки. Романтизм набув особливог характеру у кожній з європейських культур: у німецькій- містика; в англійській- це особистість, яка протиставляє себе розумній поведінці; у французькій- це незвичайні історії. Романтики не втікали від проблем життя. Головним завданням романтизму було вираження внутрішнього світу, душевних переживань, а цього можна було досягти, використовуючи історії, містику і т. п. Потрібно було показати парадокс внутрішнього життя, його ірраціональність. Ознаки романтичного твору: немає дистанції між героєм і автором; автор не засуджує героя, навіть якщо щиро зображує йог духовне падіння( винні обставини, що склалися).

Номер слайду 3

Характерні ознаки романтизму Заперечення раціоналізму, що панував у добу Просвітництва, культ почуттів людини. Увага до особистості, її індивідуальних рис. Провідні мотиви- самотність, світова скорбота(національна туга) та романтичний бунт і нескореність. Історизм творів і захоплення фольклором. Байрон, Гейне, Гофман, Гюго, По, Міцкевич, Петефі, Пушкін, Лермонтов, Гоголь- найвидатніші представники мистецтва романтизму.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Е. А. Т. ГОФМАН

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
3590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку