Презентація "Романтизм в образотворчому мистецтві"

Про матеріал

Тема: Ознайомлення з основними рисами, художниками та відомими картинами романтизму. Ця презентація допоможе учням ознайомитися з основними аспектами романтизму в образотворчому мистецтві, дізнатися про видатних художників та їхні роботи.

Перегляд файлу

image

Романтизм (фр. Romantisme - вщ imageбуквально означае

image<<романський>>, дивне, неймоврне)

image

imageРомантизм — це ХУДОЖНIЙ напрямок, який ВИНИК наПРИЮНЦ1 XVIII СТОЛПТЯ imageпродовжував розвиватися у хлх стол1тп . imageхарактеризуеться акцентом на емоцях, 1ндивщуалвм1, природ та уяз.

основни                                               ЕМОЦIЙНIСТЬ

image

ДРАМАТИЗМ

РИСИimage

imageimageimageЗОБРАЖЕННЯ ПРИРОДИ

image

СТОРИЗМ I ЗАХОПЛЕННЯ

ФОЛЬКЛОРОМ

image

ПОШУК ВНУТРПШНЬОГО

СВПУ ЛЮДИНИ

ЖАНРИ

РОМАНТИЗМА У живопиа:

сторичн1 полотна фантастичен картини портрети, пейзажи

для ПЕРЕДАЧ1 ПОЧУТПВ ВИКОРИСТОВУВАЛИ :

         соковип фарби

         яскраы мазки

         спец ефекти

imageРомантики здеольшого щеалвують imageминуле, що не повернеться, або недосяжне невщоме майбутне.image

ДЖОН ВПЛЬЯМ. «ДУША imageТРОЯНДИ»в 1908 РП<.image

вщом1 ХУДОЖНИКИ

РОМАНТИЗМУ

1 . Франсиско Гойя (1спаня) 2 . Вильям Тернер (Велика Британя)

з . Ежен Делакруа (Франця)

4       . Каспар Давид Фрџхрж (Нтиеччина)

5       . Джон Констебл (Велика Британя)

КАСПАР ДАВИД ФРIДРIХ.

«КРЕЙДЯН1 СКЕЛ1 НА ОСТРОВ1

РЮГЕН». 1818 РЖ

ФРАНСИСКО гойя

(1746-1828)

image1спанськиЙ художник Франаско-Хосе де Гойя, як у житп, так в творчосп намагався дотримуватися високих гумаюстичних принципвв BlH створив сторичний портрет своеТ батьквщини, зробивши величезний внесок у св:тове мистецтво. Гойя imageодин в найбльш яскравих майстрв епохи романтизму. Його творчосп притаманна

РВНОМаНIТНIСТЬ жанрв. BlH ЗГЛНИВ КОНЦеПЦIЮ художнж творв, показавши, що основна функця митця боротьба за соц\альну справедлив:сть.

imageтравня 1808 року Вimage

Мадрид“

imageОпис: На 141l71 картинн зображено розстрил imageспанських повстанцв французькими imageсолдатами гид час Наполеонвських ВОЕН . imageЦентральна - ф1гура, що гнднлаае руки вгору, imageimageсимволвуе мучеництво героТзм .image

Риси романтизму: ЕМОЦIЙНIСТЬ, драматизм, imageзображеннялюдських стражданьвimage

imageВIЛЬЯМ ТЕРНЕР

( 1775-1851)

imageДжозеф Меллорд Втьям Тернер (англ . Joseph Ma110rd Wi11iam Turner) B Британський художник, акварелкт та графк який прославився зображеннями стихй', особливо водноТв Раннљ7 Тернер дав волю кольору на своТх полотнах imageзробив св1тло головним героем картин, пвнпй же Тернер передбачив появу абстрактного живопису.

Особливосп творчосп художника Вильяма Тернера : сяюч: кольори, перевага водних пейзажв над сухопутними бурхливоТ стих1Т над штилем, виведення кольору на пров:дН1 роли . Розпочинаючи роботу над картиною, Тернер насамперед писав стихнЙне, некероване, потокове, а гпсля вже 3 ' являлися форми, меж1, imageстихя набувала обрисвв

”Дощ, пар та швидюсть”image

imageОпис: На 141l71 картинн зображено потзд, який imageрухаеться через дощову бурю в Тернер imageвикористовуе свпло колр для створення динамки та вщчуття рухув

Риси романтизму: Природа, еМОЦIЙНIСТЬ, imageвраження вш сучасних технолопй.image

ЕЖЕН ДЕЛАКРУА

(1798-1863)

Ежен Делакруа видатний французький художник, один з проздних представникв романтизму. Став здомим завдяки своТм яскравим емоцљђно насиченим картинам, як: часто зображували СТОРИЧН% мфолопчн1 та литературн\ сюжети

Делакруа вплинув на розвиток европейського живопису, використовуючи насиче}-п кольори та динтлчн! композицй', що в:дрвняло його роботи ВР, Ольш траДИЦIЙНОГО класицизму.

його найвщомшл твори включають ”Свобода, що веде народ” ( 1830 ) , ”Смерть Сарданапала” (1827) та ”Алжирсью >юнки у своТх покоях”

( 1834 ) .

”Свобода, що веде народ“image

imageimageОпис: Картина зображуе подй' ЛипневоТ imageреволюцй 1830 року у Францй'. Свобода imageзображена як >юнка, що веде народ до перемоги, символвуючи боротьбу за свободу.image

Риси романтизму: Патрютизм, реВОЛЮЦIЙНИЙ imageдух, еМОЦIЙНIСТЬimage

КАСПАР ДАВИД ФРЩРIХ

(1774-1840)

Каспар Давид Фрщрж видатний юмецький художник-романтик, вщомий своТми пейзажами, яю вџрбражають глибокиЙ мстичниЙ символрчний змкт. Фрџхрж став одним з наЙВПЛИВОВШЈИХ ХУДОЖНИКВ СВОГО часу, ЧИТ роботи вщображають СКЛаД}-м почуття людини перед величчю таемничктю природи.

Фрщрж здобув визнання завдяки своТм ункальним композицям, де часто зображе'-п люди, що стоять спиною до глядача, дивляться на величезю пейза>ю .

Серед наЙВIДОМIШИХ творв Фрџзржа ”Мандрвник над морем туману” ( 1818 ) , ”Крейдт-п скегп на Рюген1” (1818) та ”Монах Оля моря” ( 1810 ) .

”Мандрвник над морем imageтуману”

imageОпис: На картини зображено чоловка, що imageстоТть на Cl<eJ1l I дивиться на туманний imageimageландшафт. Вона символвуе людське прагнення imageдо пвнання та загадковосп природи .

imageРиси романтизму: Природа, 1ндивщуалвм, imageспоглядання .

ДЖОН КОНСТЕБЛ

(1776-1837)

Джон Констебл видатний аНГЈМЙСЬКИЙ художник, один з наЙваЖЛИВIШИХ представникв романтизму в живопиа. Вџрмий своТми пейзажами, яю зображують альську мкцевкть Англй з великою увагою до деталей природного сзтлав

imageКонстебл вирк в альсьюй МIСЦеВОСП, що вплинуло на його художнпй стиль вибр тематики. BlH надавав великого значення точному здтворенню природи, його роботи вџрначаються св)юстю КОЛЬОРВ реагпстичнктю зображення атмосфери .

Його наЙВЩОМШЛ роботи включають ”Вид на собор у Солсберр' ( 1823 ) , ”Хлибний вв” (1821) та ”Замок ХедлР' ( 1829 ) .

”Замок Хедли”

Опис: На l.4l l71 картини зображено Замок Хадл: в Англй•. Констебл використовуе свПло та TlHl, щоб передати природну красу велич аржтектури .

                           • -4'-Q5v        Риси романтизму: Природа, детальнкть,

СПОЮЙна атмосфера .

в:льям ТЕРНЕР. “ПОЖЕЖА В БУДIВЈИ

ПАРЛАМЕНТУ“

1835

ЕЖЕН ДЕЛАКРУА,

image“ФАНАТИКИ ТАНЖЕРА“

image1837-1838

image

imageimageТОМАС ДЖОНС. “ БАРД“ 1774 PIl<.

imageimageimageДЖОЗЕФ РАЙТ.

И КРАЕВИД БУЛЯ БЕДДЖЕЛЕРТА”

1790-1795

imageimageджон англтон копл1

П ПЕРЕМОГА ЛОРДА ДУНКАНА”

                                                                                             1789                                                                                             1799

imageimageДЕВIД АЛЛЕН .

н ам ' я СПРЕУЛ”

1793

imageimageДЖОН ГЛОВЕР.image

П МПЙ УРОЖАЙ ДОДОМУ“

1835

image

Романтизм в образотворчому мистецтз це напрямок, який акцентуе на еМОЦЯХ, природ та ИНДИВЩУаЛЬНИХ переживаннях. Картини цього перюду залишають image  глибокиЙ еМОЦIЙНИЙ вџфиток та зачаровують СВОЕЮ imageкрасою .

image

pdf
Додано
28 травня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку