Презентація " Рослини - живі організми"

Про матеріал
Поглиблення поняття «рослини-організми»; формування в учнів уявлення про особливості живлення і дихання рослин; знання про цілісність організму, закріпити знання про основні органи рослини; розвиток вміння міркувати, правильно висловлювати свою думку; творчо працювати, активізувати розумову діяльність учнів; виховувати дбайливе ставлення до рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію створила вчитель Ковтунівського НВК ЗОШ І – ІІІ ст.. – ДНЗ Кузюкова О. Б. Тема. Рослини - живі організми. Мета: поглибити поняття «рослини - організми»; сформувати в учнів уявлення про особливості живлення і дихання рослин; знання про цілісність організму, закріпити знання про основні органи рослини; розвивати вміння міркувати, правильно висловлювати свою думку; творчо працювати, активізувати розумову діяльність учнів; виховувати дбайливе ставлення до рослин.

Номер слайду 2

I. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ Хвилинка спостережень. Яка зараз пора року? Який місяць? Яке число? Що ви можете сказати про небо? Чи є сьогодні сонце? Чи є надворі вітер? Яка сьогодні температура? Що можна сказати, порівнюючи температуру листопада і грудня? Що можна сказати про довжину світового дня?

Номер слайду 3

АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ — Назвіть царства живої природи. — Чому рослини називають «зеленим одягом» Землі? — Назвіть групи рослин, про які ви дізналися з підручника. — Наведіть приклади різних видів рослин. — За якими ознаками люди розрізняють різні види рослин? ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕМИ І МЕТИ УРОКУ Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся більше про ознаки рослин-організмів.

Номер слайду 4

ЩО ТАКЕ РОСЛИНИ? Це організми, які розвиваються і отримують живлення з неживої природи.

Номер слайду 5

ОРГАНІЗМ РОСЛИНИ СКЛАДАЄТЬСЯ : Квітка Листки Стебло Корінь ДЗВОНИКИ ПЕРСИКОЛИСТІ ПРОЛІСКА ДВОЛИСТА

Номер слайду 6

ЯКІ ОЗНАКИ ВЛАСТИВІ РОСЛИНАМ? розмножуються ростуть дихають живляться

Номер слайду 7

РОСЛИНИ РОЗМНОЖУЮТЬСЯ

Номер слайду 8

РОСЛИНИ РОСТУТЬ

Номер слайду 9

РОСЛИНИ ЖИВЛЯТЬСЯ

Номер слайду 10

РОСЛИНИ ЖИВЛЯТЬСЯ ҐРУНТОВЕ (КОРЕНЕВЕ) ЖИВЛЕННЯ

Номер слайду 11

ЛИСТКОВЕ ( ПОВІТРЯНЕ) ЖИВЛЕННЯ

Номер слайду 12

РОСЛИНИ ДИХАЮТЬ

Номер слайду 13

ЩО ПОТРІБНО РОСЛИНІ ДЛЯ РОСТУ? СВІТЛО ТЕПЛО ВОДА ПОВІТРЯ ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ

Номер слайду 14

ПОМІРКУЙ ! ЧОМУ ТАК ТРАПИЛОСЬ?

Номер слайду 15

РОСЛИНИ АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ КОСМЕТИКУ ЖИТЛО ПОВІТРЯ ЕМОЦІЇ ВІТАМІНИ ОДЯГ ЇЖУ ЛІКИ МЕБЛІ

Номер слайду 16

Робота в групах — Доведіть, що рослина — живий організм. — Чи змогли б тварини жити без росдин? Доведіть свою думку. — Чи змогли б люди жити без рослин? Доведіть свою думку. — Як ви розумієте вислів: «Охороняти рослини означає зберігати життя на Землі»? — Поміркуйте! Складіть схему, яка ілюструє, що дають рослини тваринам і людині. Гра «Вірю — не вірю» • Рослини живляться тільки речовинами, які вбирають із ґрунту. • Вода рухається по стеблу. • Поживні речовини утворюються тільки на світлі. • Дихають рослини всіма органами тільки вночі. • Квітки та плоди з насінням потрібні рослині для розмноження.

Номер слайду 17

ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ. РЕФЛЕКСІЯ — Прочитайте висновки на с. 83. — Назвіть ознаки всього живого у рослин? — Коли рослини виділяють кисень? — Коли рослини поглинають кисейь? — Якими органами дихають рослини? — Чи рухаються рослини? Наведіть приклади.

ppt
Додано
8 лютого 2019
Переглядів
6171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку