Презентація "Рослини. Будова рослин"

Про матеріал
Мультимедійна презентація з теми "Рослини.Будова рослин" за підручником "Я досліджую світ" 3 клас Н.Бібік, Г.Бондарчук
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ3 клас. Підготувала:вчитель початкових класів. Старокостянтинівського НВК“Спеціалізована школа І ступеня, гімназія”Старокостянтинівської міської ради. Хмельницької областіімені Героя України С. М. Бондарчука. Дяченко Людмила Василівна

Номер слайду 2

Загадки1. У вінку зеленолистім, У червоному намисті Видивляється у воду На свою хорошу вроду. 2. Навесні веселить, влітку холодить, восени годує, взимку гріє. 3. Стоїть-колихається, як торкнешся, то покусається. 4. І великі, і малі Повдягалися в брилі, І дощу ці одноніжки Не бояться ані трішки. Ліс — улюблений їх край. А як звуться, відгадай!

Номер слайду 3

Рослини. Вчені визначили такі групи організмів: Рослини. Тварини. Гриби. Невидимі оком організми (бактерії)

Номер слайду 4

Усі рослини: Дихають. Живляться. Ростуть. Розмножуються. Вмирають

Номер слайду 5

Хвилинка відпочинку

Номер слайду 6

Зелене диво планети Земля. Живі організми дихають киснем, а виділяють вуглекислий газ. Рослини не лише поглинають кисень, а й виділяють його в повітря. Вони виділяють речовини, що знищують хвороботворні бактерії. Вони заселяють ґрунт, воду, повітря. Різняться будовою, розмірами, умовами життя та його тривалістю.

Номер слайду 7

Будова рослин. Органи рослини1. Корінь2. Стебло3. Листки4. Квітка5. Плід з насінням

Номер слайду 8

Гра “Так чи ні” Живі організми дихають киснем повітря, а виділяють вуглекислий газ? (Так)Рослини не лише поглинають кисень, а й виділяють його в повітря. (Так)Рослини дихають лише вдень. (Ні)Рослини дають продукти харчування? (Так)Рослини прикрашають наше життя? (Так)Поясни, як ти розумієш прислів’я «Землю гріх ображати, бо вона – наша мати», «Немає ліпшої краси, ніж гаї та ліси».

Номер слайду 9

Гра «Незакінчене речення»1 - Він знаходиться у ґрунті. За допомогою … рослина живиться поживними речовинами. (Корінь) 2 - На ньому є листки, квіти, плоди. По ньому поживні речовини проходять до листків, квітів і плодів. Ці речовини підтримують життя рослини. Воно може бути зеленого або коричневого кольору. (Стебло)3 - Найчастіше бувають зеленого кольору. Вони можуть бути гладенькими, шорсткими, округленими чи зазубреними. (Листки)4 - У кожної рослини вона різна за розміром, формою і кольором. За допомогою кольору вони приваблюють до себе комах, які запилюють їх. (Квітка)5 - Запилена квітка перетворюється на … . Вони також бувають різними за кольором і виглядом. Горіхи, яблука, сливи – це плоди. За допомогою насіння з плодів рослини розмножуються.(Плід)Розглянути рослини з гербарію і перелічити всі частини рослини.

Номер слайду 10

Дякую за увагу. Д/з Підготувати цікаві повідомлення про екзотичні рослини

Номер слайду 11

Література: Підручник «Я досліджую світ» 3 клас Автор Надія Бібік, Галина Бондарчук. Гладун О. О. «Цікаві завдання з природознавства для учнів 3 класу»За матеріалами веб-сайтів:http://kazkar.info/ загадкиhttp://megaznaika.com.ua/https://pustunchik.ua/https://www.google.com.ua/http://doshkolenok.kiev.ua/https://naurok.com.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2021
Переглядів
4076
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку