Презентація "Рослини хижаки"

Про матеріал
Презентація для 6 класу "Рослини хижаки". Додатковий матеріал для використання на уроках біології в 6 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хижі рослини. Вчитель географії та біологіїШевченкіського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Славгородської селищної ради

Номер слайду 2

Природа нашої планети приховує в собі багато незвіданого та незвичайного. У рослинному царстві можна знайти дивовижні екземпляри, які не просто підкорюють погляд, але й дивують своїм способом життя. Одним із секретів природи Землі є хижі рослини.

Номер слайду 3

Росичка – одна з найбільших хижих рослин. Поширена на всіх материках, крім Антарктиди. Досягає 1 метра у висоту і живе аж до 50 років. Пасткою служать липкі рухомі щупальця.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Венерина мухоловка – має пастку з засувками, які закриваються навколо здобичі, коли вона торкається одного з чутливих волосків.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Жирянка найбільше своє поширення набула в Північній та Південній Америці, Європі та Азії. Для жирянки характерне листя насиченого зеленого або ж рожевого забарвлення. Рослина виробляє слиз, що діє на комах, як липучка.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Пухирчатка зустрічається у водоймах і у вологому ґрунті майже всіх материків, крім Антарктиди. Це єдина рослина, у якої бульбашки є пасткою.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Непентес росте в Китаї, Індонезії, Малайзії, на Філіппінах, Сейшелах, в Індії, Австралії, Суматрі та Борнео. Непентес це ліана висотою 10-15 метрів. Для ловлі комах у рослини є листя-латаття. У цій «посудині» міститься рідина, яку виділяє рослина. У цій самій рідини й гинуть комахи. Найбільші непентес здатні ловити та поглинати навіть невеликих ссавців (мишей, щурів).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Генлісея своє поширення набула в Південній та Центральній Америці, а також в Африці. У даної рослини з красивими квітками жовтого відтінку пастка типу крабової клешні. Потрапити в неї просто, а от вибратися неможливо через зростаючі біля входу волоски, що утримують здобич. Незвичайність генлісеї в її листі: надземне листя здійснює фотосинтез, а ось під ґрунтом підземне листя, у формі спіралі, ловить і переварює найпростіші мікроорганізми.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
3243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку