Презентація "Рослини-символи України"

Про матеріал
Презентація містить інформацію та фотографії рослин-символів України, може бути використана при підготовці позакласних заходів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини-Символи України

Номер слайду 2

Калина. Калина — це символ України. Червоні плоди калини стали символами мужності людей, які віддали своє життя і кров за рідний край!

Номер слайду 3

Дівчина-калина

Номер слайду 4

Тополя. Тополя — це міфічний образ-предок у давніх слов’ян. Свято тополі проводилося наприкінці весни

Номер слайду 5

Верба. Цвіт верби, прекрасне і зворушливе диво природи. Пухнасті вербові котики — символ краси. Навесні вони тішать надією і звеселяють наше серце.

Номер слайду 6

Дівчина-верба

Номер слайду 7

горохІснує легенда «Як Господь вигнав Адама з раю, то він мусив узятися за роботу: обробляти землю, щоб прокормити себе з Євою. Трудно було Адаму звикати до тяжкої праці. І от, як він перший раз взявся обробляти землю і перший раз ходив за плугом, то дуже пла­кав. І де падали на землю його сльози, там виростав горох».

Номер слайду 8

Папороть. За народними повір’ями, папороть цвіте лише одну мить у ніч на Івана Купала, а тому зірвати цю квітку не зовсім легко.

Номер слайду 9

Віночок. Своєрідним оберегом в Україні завжди був віночок. Плетіння віночка — то своєрідна наука: потрібно було знати, з яких квітів і коли плести, яке зілля з яким впліталося поряд

Номер слайду 10

Віночок-символ віри, надії та любові

Номер слайду 11

Вишня. На свято Катерини дівчата ворожили на долю. Зрізали гілочку вишні та ставили у воду. Якщо зацвіте до 13 січня (Меланки), то й доля буде цвісти, зів’яне — доля нещаслива

Номер слайду 12

Дівчина-вишня

Номер слайду 13

Барвінок. Через нев’янучу зелень і живучість у середні віки барвінкові приписували чудодійну силу і вважали його символом вірності, постійності, символом кохання, вза­ємної любові, краси і пам’яті.

Номер слайду 14

ВолошкиІснує легенда. Якось у полі хлопець Васильок косив жито. Саме тоді там бавилися русалки. Одній дуже сподобався хлопець. Зачарувала вона хлопця — він пішов за русалкою. Вона надумала обернути Василька на гарну польову квітку, що синім кольором нагадувала синь води.

Номер слайду 15

чорнобривціНемає України без білої хати і чорнобривців, які милують материнське око до сивих морозів. Це трав’янисті рослини зі своєрідним запахом і жовтими чи червонувато-жовтими квітами.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
1312
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку