Презентація "Рослини живі організми"

Про матеріал
Можна користуватися підручниками та книжками, проте в них потрібно довго шукати необхідну інформацію як вчителю для підготовки до уроку, так і самим учням. Неможливо розповідати про природу і тваринний світ, не показуючи учням картинок і відеозаписів. Кращим способом продемонструвати учням повною мірою весь світ є мультимедійна презентація про навколишній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини – живі організми

Номер слайду 2

Рослинам для життя потрібно Вода Ґрунт Повітря Світло Тепло Поживні речовини

Номер слайду 3

Будова рослини. Частини рослини – це корінь, стебло, листок, квітка, плід з насінням. Всі ці частини є у трав'янистих рослин, кущів, дерев.

Номер слайду 4

Чим відрізняються дерева, кущі і трав'янисті рослини? Дерева Кущі Трав’янисті рослини. Рослини, які мають одне товсте та міцне дерев'янисте стебло. Рослини, які мають кілька тонких, міцних дерев'янистих стебел. Рослини, які мають м'яке соковите стебло.

Номер слайду 5

Живлення рослин — процес поглинання і засвоєння рослинами поживних речовин, необхідних для підтримання їх життєдіяльності. Для живлення рослинам потрібені: сонячне світло як джерело енергії, повітря, вода і солі з грунту.

Номер слайду 6

Здатність рухатися - це важлива ознака всіх живих організмів. Рослини на відміну від тварин здаються нам нерухомими, але вони рухаються, коли ростуть і розвиваються, повертають своє листя і квітки до сонця.

Номер слайду 7

Розвиток рослини відбувається у кілька послідовних етапів. Всі процеси під час яких рослина формує свій організм здійснюються через процеси розвитку та росту.

Номер слайду 8

Фактори, що необхідні для росту рослині: температура; волога; повітря; світло.

Номер слайду 9

Етапи розвитку рослини: сходи (паросток); утворення листя; поява бутонів; цвітіння; формування плодів; дозрівання плодів.

Номер слайду 10

Вплив світла на рослини просто величезний. Без сонячного світла неможливе життя жодної рослини. Світло просто необхідно рослинам для нормального розвитку. І світла має бути достатньо для тієї чи іншої рослини.

Номер слайду 11

Тварини і люди споживають рослини і таким чином отримують для себе необхідні поживні речовини.

Номер слайду 12

Рослини створюють умови для життя на Землі!

Номер слайду 13

Гра “Вірю - не вірю”Вода рухається по стеблу. Дихають рослини всіма органами тільки вночі. Поживні речовини утворюються тільки на світлі. Рослини живляться тільки речовинами, які вбирають тільки із ґрунту. Квітка та плоди з насінням потрібні рослині для розмноження.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кириллович Ира
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
6766
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку