Презентація "Рослинна клітина" біологія 6 клас

Про матеріал
Презентація для теми "Рослинна клітина" Біологія 6 клас. Презентація для вивчення теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослинна клітина Біологія 6 клас

Номер слайду 2

Клітина. Клітина-найменша одиниця будови, функцій, розмноження і розвитку всього живого. Поза клітиною немає життя. Клітини різних організмів схожі за будовою, складом та функціями. Кожна нова клітина утворюється в наслідок розмноження материнської клітини.

Номер слайду 3

Клітина. Ядро. Цитоплазма. Поверхнєвий апарат. Гіалоплазма Органели. Клітинна стінка Мембрана

Номер слайду 4

Будова рослинної клітини. Ядро-центр керування клітиною. Мембрана- тонка проникна плівка, яка оточує цитоплазму, та відповідає за надходження до клітини та виведення з неї різних речовин. Цитоплазма-живий вміст клітини. Органели-називають структури, які постійно є в клітині, знаходяться в цитоплазмі. Клітинна стінка-вона захищає клітину та надає їй форму. До її складу входить целюлоза, що надає клітині міцність

Номер слайду 5

Вакуоля-органела наповнена клітинним соком. Визначає об’єм клітини. Клітинний сік-це сполука органічних і неорганічних сполук. Комплекс Гольджі-бере участь у перетворенні білків клітини і синтезують лізосому. Лізосома-травні органели клітин. Пластиди-органели властиві тільки рослинним клітинам. Хлоропласти-містять у своєму складі хлорофіл-забезпечує фотосинтез.

Номер слайду 6

Хромопласти-визначають майже всю гаму кольорів. Рибосома-синтезує білок. Білок дуже потрібен для побудови структур та тримати внутрішньоклітинний тиск у нормі. Мітохондрія-двомебранна органела, основна задача: синтез АТФ(енергія)

Номер слайду 7

Зображення рослинної клітини. Комплекс Гольджі

pptx
Додано
11 квітня 2022
Переглядів
569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку