Презентація "Розчини,їх властивості"

Про матеріал
Розчини складаються з розчинника та речовин, що розчинюються. Звичайно розчинником вважається та речовина, агрегатний стан якої не змінюється під час приготування розчину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розчини, їх властивості

Номер слайду 2

Розчин - однорідна система, до складу якої входять молекули (атоми, іони) двох або більше типів, причому доля часток кожного типу може безперервно змінюватися в певних межах. Від механічної суміші розчин відрізняється однорідністю, від хімічної сполуки — мінливістю складу. Розчинник - компонент, агрегатний стан якого не змінюється при утворенні розчину, а при однаковому агрегатному стані компонентів знаходиться в надлишку. Залежно від агрегатного стану розчин може бути газовим (те ж, що суміш газів), рідким або твердим. Зазвичай, говорячи про розчин, мають на увазі рідкий розчин.

Номер слайду 3

За вмістом процентної концентрації розрізняють розведені (з невеликим вмістом) і концентровані розчини (з великим вмістом розчиненої речовини).

Номер слайду 4

ВластивостіРозчини характеризуються також рядом певних властивостей, відмінних від властивостей їх складових частин. Зокрема, вони відрізняються від своїх складових частин густиною, температурою замерзання і кипіння і іншими властивостями

Номер слайду 5

Розчини можуть бути в рідкому, твердому і газоподібному стані В рідкому стані це розчини цукру, солі і спирту у воді

Номер слайду 6

Газоподібними розчинами є суміші різних газів, наприклад повітря

Номер слайду 7

Тверді розчини — це різні металічні сплави: міді або срібла в золоті, нікелю в міді тощо

Номер слайду 8

Розчинник і розчинена речовина. Розчинник — це компонент розчину, агрегатний стан якого не змінюється при утворенні розчину, або вміст якого переважає над вмістом інших компонентів. Компонентами розчину є: розчинник та розчинена речовина. Кожний розчин складається з розчинника і розчиненої речовини. Розчинником називають звичайну речовину, яка служить середовищем для розчиненої речовини і в чистому вигляді перебуває в тому ж агрегатному стані, що й утворюваний розчин

Номер слайду 9

Найважливішим розчинником є вода Вода морів та океанів є природним розчином. До складу морської води входить понад сто речовин, утворених з майже всіх відомих у природі хімічних елементів

Номер слайду 10

Значення розчинів Своєчасне надходження води до ґрунту має таке велике значення для нормального розвитку рослин і забезпечення високого врожаюсільськогосподарських культур. Процеси травлення і засвоєння їжі людиною і всіма тваринами теж зв'язані з переведенням поживних речовин у розчин.

Номер слайду 11

Значення розчинів. Розчини відіграють величезну роль у техніці. Більшість хімічних процесів у промисловості проводять у розчинах. Такі галузі техніки, як шкіряне і паперове виробництво, виробництво цукру, мінеральних добрив, лікувальних речовин і багато інших, нерозривно пов'язані з широким застосуванням водних розчинів.

Номер слайду 12

Розчини широко використовуються в традиційній та сучасній медицині. Це дезінфікуючі, бактерицидні розчини, а також добре нам відомі краплі, настоянки, екстракти, відвари, рідини для ін’єкцій.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горовий Іван
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
10 жовтня 2022
Переглядів
3524
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку