Презентація "Розмноження і розвиток птахів. Турбота про потомство"

Про матеріал
Ключові компетентності: спілкування державною мовою, науково-природнича компетентність, уміння вчитися впродовж життя, математична, інформаційно-цифрова компетентності, ініціативність і підприємливість, соціальна та громадянська компетентності, обізнаність у сфері культури, екологічна грамотність і здорове життя. Наскрізні змістові лінії: екологічна безпека і сталий розвиток, громадянська відповідальність, підприємливість і фінансова грамотність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ВПРАВА « Зоологічний вінегрет»З даного переліку ознак виписати цифри, під якими вказані ознаки пристосування птахів до польоту: Обтічна форма тіла.Є плавники. Пір’яний покрив. Тіло вкрите лускою. Кінцівки розташовані по боках тіла. Видовжена гнучка шия. Добре розвинені грудні м’язи. Шкіра гола, багата на залози. Наявність крил. Суха шкіра, вкрита роговими лусками. Легкий скелет.Є цівка. Груднина має виріст – кіль.Є бічна лінія.

Номер слайду 13

Правильні відповіді: 1,3,6,7,9,11,12,13

Номер слайду 14

Вправа « ТЕРМІНОЛОГІЧНЕ ЛОТО»( Встановити відповідність між терміном та його визначенням):1.цівка а) виріст груднини2.куприкова залоза б) зрослі кістки стопи3.кіль в) залоза, що виробляє жироподібну речовину4.крила г) верхня частина дзьоба5.наддзьобок д) видозмінені передні кінцівки

Номер слайду 15

Фрегат

Номер слайду 16

Білий лелека

Номер слайду 17

Ворона

Номер слайду 18

Балет «Лебедине озеро»

Номер слайду 19

Голуб – символ миру!

Номер слайду 20

Фламінго

Номер слайду 21

100 естонських крон

Номер слайду 22

Альбатрос

Номер слайду 23

Гуси

Номер слайду 24

ВПРАВА « ПТАШИНИЙ КУХАР»Уявіть, що зараз велика перерва – пора обідати. Але обід буде не у вас, а у птахів. Запропонуйте меню для кожного птаха: Ластівка а) жаби. Папуга б) риба. Пелікан в) мишіЖуравель г) зерно. Сова д) комахи

Номер слайду 25

БІОЛОГІЧНІ ЗАДАЧІ№1. Синиця за добу поїдає стільки комах,скільки важить сама. За місяць (30днів) вона знищує 600 грам комах. Яка вага синиці? №2. Одна сова за рік знищує 1000 мишей. Одна миша за рік з’їдає 1 кілограм зерна. Яку масу зерна рятує за рік 5 сов? №3. Довгі ноги дають змогу страусу розвивати швидкість до 70 км/год. Як далеко зможе забігти страус за 5 годин безперервного бігу?

Номер слайду 26

За рік курка несе близько 150 яєць (деякі породи – 200-250). Якою буде ціна яєць, знесених куркою за рік, якщо десяток яєць на базарі коштує 30 гривень?

Номер слайду 27

«Вважай нещасливим той день і ту годину, коли ти не засвоїв нічого нового»Давньогрецька мудрість

Номер слайду 28

Девіз уроку: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно і плідно співпрацювати!

Номер слайду 29

Тема уроку: Розмноження і розвиток птахів. Турбота про потомство.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Пам’ятайте, у рослин і тварин немає депутатів, їм нікому писати і скаржитися, за них нікому заступитися, крім нас, людей, які разом з ними заселяють цю планету…Джеральд Даррел

Номер слайду 38

Уявіть, якби зникли птахи на землі,Десь поділись пташенята великі й малі.І ліси, і моря, і луги, і поля. Опустіли б тоді, і завмерла б земля. Став сумним і порожнім навколишній світ,І покрив усе б морок на тисячі літ. Ця картина трагічна була б і сумна. Не потрібно, щоб дійсністю стала вона. Бо Земля без птахів – що без хмар небеса,Що без квітів бджола і без блиску роса. Бережімо ж всі разом навколишній світ,Процвітала щоб фауна ще тисячі літ!

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Дякую за співпрацю!

pptx
Додано
4 березня 2019
Переглядів
986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку