Презентація "Розмноження тварин"

Про матеріал
Допомога вчителю під час дистанційного навчання. Презентація до уроку з курсу "ЯДС" за підручником Воронцової Т.В., Пономаренко В.С.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Різноманітність тварин Визнач на малюнку групу, до якої належить тварина за описом:1)безхребетна, має 4 пари ніг;2) хребетна, має пір’я і дзьоб;3) безхребетна, має мушлю, ріжки і ногу;4) хребетна, має луску і плавці.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Хребетні» Хребетні тварини мають кістки, вони зазвичай більші і швидші, ніж безхребетні, мають розвинений мозок і нервову систему. Ссавці: теплокровні; мають хутро або волосся; народжують живе потомстсвто; вигодовують своїх дітей молоком. Земноводні: холоднокровні; можуть жити на суші або у воді; відкладають яйця; мають вологу шкіру та перетинчасті лапи. Рептилії: холоднокровні; мають лусочки і суху шкіру, деякі мають панцир; відкладають яйця. Птахи: теплокровні; мають пір’я; відкладають яйця. Риби: холоднокровні; живуть у воді; мають луску і плавці; мають зябра замість легенів; відкладають яйця — ікринки.

Номер слайду 4

«Безхребетні»Безхребетні тварини не мають кісток, вони зазвичай малі і повільні, немає добре розвиненого мозку, мають просту нервову систему. Павуки: живуть на суші; мають 4 пари ніг, тіло вкрите твердою речовиною, може бути вкрите ворсинками. Комахи: можуть жити на суші, під землею, у воді; мають 3 пари ніг і 1-2 пари крил, це найчисельніший клас тварин. Молюски: мають м’язисту ногу, голову; живуть у воді, на суші; деякі мають мушлі, деякі мають щупальця. Черв’яки: живуть в землі, у воді, не мають ні рук ні ніг, мають м’язисте тіло, в деяких вкрите ворсинками.

Номер слайду 5

Назвіть спільні та відмінні ознаки між хребетними та безхребетними тваринами,використовуючи підказки. Тварини, є кістки, немає кісток, живуть на Землі, народжуються, живуть у воді,краще розвинений головний мозок, ростуть, великі за розмірами, більша кількість у світі.

Номер слайду 6

На нашій планеті існує дуже багато безхребетних тварин: комах, павуків,ракоподібних, медуз, коралів, актиній, морських зірок, морських огірків, морських їжаків, губок, кальмарів, восьминогів, дощових черв’яків, слимаків та п’явок. Найдосконалішими серед безхребетних вважаються восьминоги і кальмари, які мають великі і складні очі, а також талант до маскування.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

175 років

Номер слайду 10

Дз: розподіліть тварин у відповідні групи (хребетні та безхребетні). Комахи, ссавці, рептилії, риби, павуки, земноводні, молюски, черв’яки, птахи.

pptx
Додано
18 липня 2022
Переглядів
916
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку