Презентація "Розв'язування задач". Урок 2.

Про матеріал
Матеріали до уроку математики для 6класу з теми: "Розв'язування задач. Урок 2" будуть корисні для вчителів, які проводять дистанційні онлайн-уроки, допоможуть унаочнити навчальний матеріал. Презентацію можна використовувати учням, як конспект при виконуванні домашніх завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач за допомогою рівнянь.

Номер слайду 2

1. Запиши рівняння до задачі, початок розв'язання якої виглядає так: Відомо, що кількість бананів, яка вийшла в кожному ящику, є однаковою. Знайди кількість бананів, яка була в 2-му ящику. 1-й ящик2-й ящик. Було бананів5xx. Стало бананів5x−10x+26 Розв'язання:5x−10=x+265x−10=x+26 5х-х=26+10 4х=36 х=36:4 х=9 Відповідь:1) 5x−10=x+262) У 2-му ящику було  9 бананів.

Номер слайду 3

2. На першій полці було в 3 рази менше книг, ніж на другій. Коли з другої стоянки на першу переставили 7книг, книг на полках стало порівну. Скільки книг було на кожній полці спочатку? {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 полка2 полка. Було книгх3х. Стало книгх+73х-7 Розв'язання:х+7=3х-7х-3х=-7-7-2х=-14х=-14:(-2)х=7(кн.)- перша полка7*3=21(кн.)- друга полка. Відповідь: 7; 21

Номер слайду 4

3. Автобус і вантажна машина, швидкість якої на 10 км/год менша від швидкості автобуса, виїхали одночасно назустріч одне одному із двох міст, відстань між якими складає 300 км. Знайди швидкості автобуса й вантажної машини, якщо відомо, що вони зустрілися через 2 год після виїзду. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Учасники руху. Швидкість v ,км/год. Час руху t, год. Відстань S,км. Автобусх+1022(х+10)Вантажівках22х. Розв'язання:2(х+10)+2х=3002х+20+2х=3004х+20=3004х=300-204х=280х=280:4х=70(км/год)- швидкість вантажівки70+10=80(км/год)- швидкісь автобуса. Відповідь:80;70

Номер слайду 5

4. Відстань між пунктами A і B автобус проїхав за 2 години, а мотоцикл за 3 години. Визнач швидкість автобуса і велосипедиста , якщо велосипедист рухався на 25км/год повільніше, ніж автобус. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Учасники руху. Швидкість v , км/год. Час руху t, год. Відстань S,км. Автобусх+2522(х+25)Мотоциклх33х. Розв'язання: 2(х+25)=3х2х+50=3х2х-3х=-50-х=-50х=50 (км/год) швидкість мотоцикла50+25=75 (км/год)- швидкість автобуса. Відповідь: 75; 50

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку