29 квітня о 18:00Вебінар: Використання технології «перевернутий клас» на уроках хімії

Презентація "Розв'язування задач за допомогою рівнянь. 7 клас. Алгебра"

Про матеріал
Презентація до уроку "Розв'язування задач за допомогою рівнянь". Використано задачі Зовнішнього незалежного оцінювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування задач за допомогою систем лінійних рівнянь 7 КЛАС. АЛГЕБРА. Костюкевич П. П. НВК: ЗОШ №34 –економіко-правовий ліцей «Сучасник» м. Кіровоград

Номер слайду 2

𝒚=𝒌𝒙+𝒃 – рівняння прямоїЯкщо кутові коефіцієнти рівні, то прямі паралельні.𝒌=𝟐 Підставимо в рівняння 𝒚=𝟐𝒙+𝒃 координати точки А(-2; 7) . 7=2∙−2+𝑏⇒𝑏=11 Відповідь: 𝒚=𝟐𝒙+𝟏𝟏  Знайти рівняння прямих, які проходять через точку А(-2; 7) паралельно до прямої 𝐲=𝟐𝐱−𝟖 

Номер слайду 3

хуy = 0,5x+3y =−2х - 1 Точки(0 ; ), (- 4; )Точки(0 ; ), (- 3; ) 31- 15y = x+3y = х - 10,5−2 Якщо , то прямі перпендикулярні. Це важливо!0 1 style.colorstyle.color

Номер слайду 4

𝒚=𝒌𝒙+𝒃 – рівняння прямоїЯкщо 𝒌𝟏∙𝒌𝟐=−𝟏 , то прямі перпендикулярні 𝟐∙𝒌=−𝟏⇒𝒌=−𝟏𝟐 Підставимо в рівняння 𝒚=−𝟏𝟐𝒙+𝒃 координати точки А(-2; 7) . 7=−12∙−2+𝑏⇒𝑏=6 Відповідь: 𝒚=−𝟏𝟐𝒙+𝟔  Знайти рівняння прямих, які проходять через точку А(-2; 7) перпендикулярно до прямої 𝐲=𝟐𝐱−𝟖 

Номер слайду 5

1) 2𝑥−3+1=52𝑥−3=42𝑥−3=4; 2𝑥−3=−4𝑥1=72; 𝑥2=−12 2) 2𝑥−3+1=−52𝑥−3=−6𝑥∈∅𝑥1∙𝑥2=72∙−12=−74=−1,75 Відповідь: -1,75 Знайти добуток коренів рівняння 2𝑥−3+1=5 (ЗНО 2010) 

Номер слайду 6

Розв’яжіть систему рівнянь 2𝑥−3𝑦=14𝑥+3𝑦=−11 . Для одержаного розв’язку 𝑥0; 𝑦0 обчисліть суму 𝑥0+𝑦0 (ЗНО 2010) 

Номер слайду 7

𝒚=𝒌𝒙+𝒃 – рівняння прямоїПідставимо координати точки А:   𝟏𝟐=𝟗𝒌+𝒃 Підставимо координати точки B:   𝟓=−𝟒𝒌+𝒃 𝟗𝒌+𝒃=𝟏𝟐−𝟒𝒌+𝒃=𝟓 𝟏𝟑𝒌=𝟕;𝒌=𝟕𝟏𝟑𝑏=5+4𝑘=5+4∙713=65+2813=8313=6513 Відповідь: 𝑦=713𝑥+6513 Записати рівняння прямої, яка проходить через точки А(9 ;12 ) та В(-4 ;5 )

Номер слайду 8

𝑥+𝑦=500,25𝑥+0,4𝑦=17 ∙4 ; 𝑥+𝑦=50𝑥+1,6𝑦=68 ; 0,6𝑦=18;𝑦=180,6=30;𝑥=50−30=20!!! У відповідь треба записати РІЗНИЦЮ цих чисел, тобто 30 – 20 = 10 Відповідь: 10 Маємо два водно-сольових розчини. Концентрація солі в першому розчині становить 0,25, а в другому – 0,4. На скільки більше треба взяти кілограмів одного розчину, ніж другого, щоб отримати розчин масою 50 кілограмів, концентрація солі в якому – 0,34. (ЗНО 2008){5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}концентраціямаса розчинумаса солі0,25𝑥0,25𝑥0,4𝑦0,4𝑦0,34500,34∙50{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}концентраціямаса розчинумаса солі0,250,40,3450

Номер слайду 9

𝑥 грн – початкова вартість футбольного м’яча y грн – початкова вартість волейбольного м’яча. Вартість покупки: 3𝑥+2𝑦=690 Після переоцінки: вартість футбольного м’яча становить 100% - 10% = 90% від початкової або 0,9𝑥 ; вартість волейбольного м’яча 100% + 20% = 120% або 1,2𝑦 . Вартість покупки після переоцінки: 2∙0,9𝑥+3∙1,2𝑦=7023𝑥+2𝑦=6901,8𝑥+3,6𝑦=702 :1,8 ; 3𝑥+2𝑦=690𝑥+2𝑦=390  За 3 футбольних та 2 волейбольних м’яча заплатили 690 грн. Після того, як футбольний м’яч подешевшав на 10%, а волейбольний подорожчав на 20% - за 2 футбольних та 3 волейбольних м’яча заплатили 702 грн. Скільки коштували футбольний та волейбольний м’ячі до переоцінки.

Номер слайду 10

Завезли: 𝑥 кг капусти; 𝑦 кг бананів.𝑥−𝑦=200𝑥−𝑦=200         ∙0,40,75𝑦−0,4𝑥=130 ; 0,4𝑥−0,4𝑦=80−0,4𝑥+0,75𝑦=130 0,35𝑦=210;𝑦=2100,35=600;𝑥=𝑦+200=800𝑥+𝑦=800+600=1400 кг=14 ц Відповідь: 14 В магазин завезли капусти на 200 кг більше, ніж бананів. Після того, як продали 60% капусти і 25% бананів, капусти залишилось на 130 кг менше. Скільки центнерів капусти і бананів завезли в магазин?{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}продали, %залишилось, %залишилось, кгкапуста60%100% - 60% = 40%0,4𝑥банани25%100% - 25% = 75%0,75𝑦{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}продали, %залишилось, %залишилось, кгкапуста60%100% - 60% = 40%банани25%100% - 25% = 75%+130

Номер слайду 11

𝑎 та 𝑏 – час, необхідний на виконання роботи першим та другим робітником відповідно.1𝑎 та 1𝑏 - продуктивність праці першого та другого робітника (продуктивність - частина роботи, яка виконується за одиницю часу)1𝑎+1𝑏=124 - сукупна продуктивність праціЗа 15 годин перший виконає 15𝑎 частин роботи; за 8 годин другий виконає 8𝑏 частин роботи.15𝑎+8𝑏=0,45 Двоє робітників, працюючи разом можуть виконати роботу за 24 години. Якщо перший пропрацює 15 годин, а другий 8 годин, то буде виконано 45% всієї роботи. За скільки годин може виконати роботу кожний робітник, працюючи окремо?

Номер слайду 12

1𝑎+1𝑏=124   ∙815𝑎+8𝑏=0,45   ; 8𝑎+8𝑏=82415𝑎+8𝑏=45100 7𝑎=920−13=27−2060=760⇒𝒂=𝟔𝟎 160+1𝑏=124 ; 1𝑏=124−160=5−2120=140⇒𝒃=𝟒𝟎 Відповідь: першому необхідно 60 годин; другому 40 годин. 

Номер слайду 13

Деяку суму грошей розділили на дві частини і поклали на два депозити: один під 10% річних, інший – 12%. Отримали прибуток 1000 грн. Якщо ці вклади поміняти місцями, то прибуток складе 980 грн. Скільки всього грошей (в тис. грн) покладено на депозити?0,1𝑥+0,12𝑦=10000,12𝑥+0,1𝑦=980 Додаємо рівняння: 0,22𝑥+0,22𝑦=1980;𝑥+𝑦=19800,22=9000!!! 𝑥+𝑦 – загальна сума грошей (те, що треба знайти)Відповідь: 9 {5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Сума, грн. Прибуток, грн. Сума, грн. Прибуток, грн10%𝑥0,1𝑥𝑦0,12𝑦12%𝑦0,12𝑦𝑥0,12𝑥{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Сума, грн. Прибуток, грн. Сума, грн. Прибуток, грн10%12%

Номер слайду 14

Скільки кілограмів 10% соляної кислоти треба змішати із 60% кислотою, щоб отримати 200 кг 40% кислоти?Двоє робітників, працюючі разом можуть виконати роботу за 6 годин. Якщо перший пропрацює 2 години, а другий 3 години, то буде виконано 40% всієї роботи. За скільки годин може виконати роботу кожний робітник, працюючі окремо?За три 3 кг абрикосів та 4 кг груш 48 грн. Після того, як абрикоси подешевшали на 20%, а груші подорожчали на 20% - за 5 кг абрикосів та 2 кг груш 50 грн. Скільки коштував кг абрикосів і скільки коштував кг груш до переоцінки. Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богуславська Наталiя Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
3606
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку