Презентація Розвиток «м`яких навичок», як основа для майбутнього формування соціально-громадянської компетентності дошкільника

Про матеріал
Даний матеріал буде в нагоді для педагогів що розглядають питання громадянської компетентності дошкільника, формування "м'яких" навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток «м`яких навичок», як основа для майбутнього формування соціально-громадянської компетентності дошкільника. Кондратюк Любов,вихователь-асистент. Шепетівського ЗДО №7 «Дюймовочка»

Номер слайду 2

Дошкілля є фундаментом громадянської компетентності українця через: формування етнічної та національної ідентичності, прищеплення дітям етнічної самоназви; поваги до національних символів; шанобливого ставлення до мови; надання знань про віхові історичні події, визначних історичних діячів; використання образів народної та професійної культури; показ близькості українського та європейських народів.

Номер слайду 3

Система цінностей людини формується на основі інтелектуальної праці: якісна освіта соціальне оточення

Номер слайду 4

Соціалізація дітей у сім’ї включає: усвідомлене засвоєння норм і способів соціального життя;способів взаємодії з матеріальною і духовною культурою; адаптація до соціуму; власного соціального досвіду;ціннісних орієнтацій;стилю життя.

Номер слайду 5

Тверді навички (hard skills)- прийнято називати ті вміння, які по суті є професійними. Ці навички можна й потрібно опановувати. Вони ґрунтуються на запам'ятовуванні послідовних дій і добре піддаються оцінюванню. За їх розвитком можна спостерігати, а результат – виміряти й наочно продемонструвати. До них відносять вміння розв'язувати математичні задачі, читати, вивчати іноземні мови та навіть їздити на велосипеді. М`які навички (soft skills) - навички, що показують, наскільки добре людина взаємодіє із соціумом. Часто такі навички є неспецифічними для конкретної професії. Тому саме вони забезпечують гнучкість та адаптивність кожної людини.

Номер слайду 6

Соціально-громадянська компетентність

Номер слайду 7

Наскрізні вміння і навички

Номер слайду 8

Формування м’яких навичок:

pptx
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку