Презентація "Розвиток мови"

Про матеріал

Презентація була створена з досвіду роботи для дистанційних курсів"Розвиток мовлення дітей дошкільного віку".На дистанційних курсах була вперше.то це мої перші презентації

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток мовлення та культура мовленнєвого спілкування дітей дошкільного віку З досвіду роботи вихователя СДНЗ №65 «Лукомор’я» Ткаченко Людмили Іванівни

Номер слайду 2

Освітні завдання Виховувати бажання спілкуватися рідною мовою. Сприяти збагаченню, якісному засвоєнню та активізації словника. Розвивати діалогічне та монологічне мовлення, звукову культуру мовлення. Формувати навички культури мовлення: слухати не перебиваючи, говорити у міру голосно і не поспішаючи, звертатися до співрозмовника зі словами ввічливості, дивитися в очі співрозмовникові.

Номер слайду 3

Види мовленнєвої компетенції: фонетична; лексична; граматична; монологічна; діалогічна; комунікативна.

Номер слайду 4

Безпосередні методи роботи з дітьми: спостереження; розглядання об'єктів; екскурсії; екскурсії-огляди; дидактичні ігри з реальними предметами; розглядання оригіналу картини та бесіда за її змістом.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Опосередковані методи роботи з дошкільниками: бесіда з пригадуванням реальних подій, якостей предметів; читання літературних та фольклорних творів; перегляд театралізованих вистав; дидактичні ігри з використанням слів, картинок, муляжів; розглядання репродукції картини та бесіда за її змістом; перегляд відеофільмів; заучування віршів; складання розповідей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дослідження вчених доводять, що пальчикові ігри: удосконалюють звуковимову; допомагають у подальшому розвитку комунікативної активності; розвивають увагу, терпіння, стриманість; формують упевненість у системі тілесних координат; дають змогу відчувати радість взаєморозуміння без слів, спілкуватися невербально.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Для ефективного мовленнєвого розвитку використовують такі інтерактивні технології: роботу в парах і групах; метод вирішення проблем або «дерево рішень»; метод «мікрофон»; метод багатоканальної діяльності.

ppt
Додано
26 березня 2018
Переглядів
3315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку