Презентація "Розвиток мовлення. Лист до рідної людини з використанням звертань та вставних слів. Ділові папери. Оформлення конверта (або адреси на поштовій листівці)"

Про матеріал

Дана презентація - це додаток до уроку "Розвиток мовлення. Лист до рідної людини з використанням звертань та вставних слів. Ділові папери. Оформлення конверта (або адреси на поштовій листівці)".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток мовлення. Лист до рідної людини з використанням звертань та вставних слів. Ділові папери. Оформлення конверта

Номер слайду 2

Пишіть листи і надсилайте вчасно,Коли їх ждуть далекі адресати,Коли є час, коли немає часуІ коли навіть ні про що писати. Ліна Костенко

Номер слайду 3

Пам’ятка. Адресат — особа, якій пишеться чи адресується лист або інше поштове відправлення. Адресант — особа, яка відправляє поштою листа, телеграму. Адреса — це точна, за певною формою складена вказівка, кому слід вручити поштове відправлення. Адреса складається з таких частин:а) хто посилає лист;б) звідки він;в) кому призначений;г) куди направляється.

Номер слайду 4

Правила листування1. Вчасно відповідати на листи.2. Писати на якісному папері.3. Дбати про почерк, охайність в оформленні листа.4. Писати увічливо, з повагою до адресата.5. Дотримуватися композиції листа (початку, основної частини, закінчення).6. Домагатися стислості, конкретності та виразності.7. Ставити розбірливий підпис, дату.

Номер слайду 5

«Я – редактор»Відредагувати словосполучення й речення. Ми переписуємося. Почтовий ящик. Я не получаю пісєм уже декілька неділь. 4. Заказне письмо.

Номер слайду 6

Підписуємо конверт. ПІБ першої вчителькивул. Заливна, 25,м. Суми,Сумська область,40034

Номер слайду 7

Анкетування1. Яку нову інформацію ви отримали після цього уроку?2. Які види завдань сподобалися найбільше й чому?3. Що допомагало вам у роботі?4. За яких життєвих ситуацій ви могли б скористатися матеріалом сьогоднішнього уроку?5. Ваші зауваження та пропозиції.

Номер слайду 8

БАЖАЮ УСПІХІВ!

pptx
Додано
16 травня 2022
Переглядів
557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку