Презентація "Розвиток мовлення. Написання листа"

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку мовлення в умовах дистанційного навчання: 3 клас "написання листа". Можна використати і для роботи в офлайн-режимі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНСЬКА МОВА29 січня Розвиток мовлення. Лист до друга

Номер слайду 2

Загадка. Хто розносить нам листи,Телеграми і газети?Ой, важка у нього ноша!Діти, хто він?

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}паперовий листskype-повідомленняsms-повідомленняелектронний лист(e-mail)А ти знаєш?

Номер слайду 4

Правила листування ___ Пиши на якісному папері, дбай про почерк, охайність в оформленні листа.___ Уживай звертання. Звертаючись до старших на «Ви», пиши це слово з великої літери.___ Дотримуйся будови тексту-листа (початку, основної частини, кінцівки).___ Стеж за грамотністю. Пам’ятай: за тим, як ти пишеш, судять про тебе.___ Став розбірливий підпис, дату.___ Не залишай листів без відповіді.

Номер слайду 5

Які правила порушив хлопчик?Писав із табору Василько:«Нових у мене друзів стільки,Я, мамо, добре відпочився!І опилсинів тут наївся.І накупався, як ніколи…Пеши! Вітаєм. Я й Мекола». Грицько Бойко. Виправ помилки

Номер слайду 6

Прочитайте лист уявного однокласника. Дорогі друзі! Я вже тиждень лікуюсь у санаторії. Почуваюся добре. Тут дуже гарно і тепло. Багато квітів, недалеко море, пляж. Я збираю черепашки, камінці. Напишіть, які у класі новини. Яка у вас погода?10 травня 2022 р. З привітом – Тарас..

Номер слайду 7

Словникова робота. Мовлення тривога – тривоги, напруга,театр,семестр, консультації,заняття

Номер слайду 8

29 січня. Розвиток мовлення. Лист до друга. Дорогі друзі! Ми другий рік навчаємося дистанційно. Це цікаво, але важко. Часто лунають повітряні тривоги, бувають перебої напруги та інтернету. Хочеться до школи. На зимових канікулах ми відвідали театр. У другому семестрі деякі учні приходять до школи на консультації. Інші ходять на заняття гуртків. Які новини у вас? Пишіть, друзі! Повертайтеся додому. 29.01.2024р. Ваші друзі. Написати листа

Номер слайду 9

РЕФЛЕКСІЯ

Номер слайду 10

Перевірити лист. ЩОДЕННІ5

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 лютого
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку