Презентація "Розвиток пізнавальної активності молодшого школяра

Про матеріал
В Презентації представлено ефективні прийоми як розвивати пізнавальний інтерес під час читання у молодшого школяра
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗЗСО І-ІІІ ступенів №7 ВЦА міста Торецьк Розвиток пізнавальної активності на уроках читання З досвіду роботи вчителя початкових класів Серик Світлани Станіславівни

Номер слайду 2

“Читання - це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе”. В.О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Сучасні діти живуть в інформаційному, динамічному, емоційно напруженому середовищі, яке негативно впливає на духовний розвиток дитини. “Люди перестають мислити, коли перестають читати” Д. Дідро.

Номер слайду 4

Пізнавальний інтерес – це …

Номер слайду 5

Пізнавальний інтерес школяра: Збагачує уявлення про навколишній світ Формує читацьку компетентність Підвищує мотивацію до навчання Стимулює розвиток творчості

Номер слайду 6

практичний метод проблемно-пошуковий метод інтерактивні технології дидактичні ігри мультимедійний супровід Шляхи і засоби реалізації проблеми:

Номер слайду 7

Галина Демченко «Калинка» Технологія «Мозковий штурм» Що вам відомо про калину? Гра «Дослідники» Скільки разів у тексті зустрічається слово «калина» і «Калинка»? Скільки слів у тексті з апострофом, з подвоєним приголосним, буквосполученням ьо? Полічіть кількість питальних речень. Слово в казці – навпаки «чібабо» - це … поясніть його значення.

Номер слайду 8

Гра “Літературні розвідники” Знайди у тексті назви, клички тварин (імена людей) Найдовше слово Слова – цікавинки Слова веселинки Слова незрозумійки

Номер слайду 9

Пізнавальний інтерес підвищує: Приваблива мета Подив Пошук відповіді Навмисна помилка

Номер слайду 10

Мета педагогічної діяльності: “Висікти іскру, що запалить у очах учнів вогник допитливості й цікавості”.

Номер слайду 11

Легенда «Вавилонська вежа» «Вавилонська вежа» – легенда про виникнення різних мов. «Вавилонська вежа» – легенда про гордість, як найбільший людських гріх. «Вавилонська вежа» – легенда – загадка про часи, коли на землі панував мир, злагода.

Номер слайду 12

Вправа «Фотографи»

Номер слайду 13

Дай відповідь: Хто пішов до лісу? Що в руках хлопчика? Що знайшла дівчинка? Яку тваринку вони побачили? Що було у кошиках у кожного? Які дерева росли у лісі? Що було на капелюшку у матусі?

Номер слайду 14

Гра «Читай – думай – доповнюй» У кріслі відпочивала бабуся. З-під крісла виглядав… Біля крісла… На кріслі … За кріслом… Під кріслом… Над кріслом…

Номер слайду 15

Гра «Вилучи зайве» Закресли «шість букв» у написі й отримати ключове слово. ШІДСОТБЬРБОУТКАВ

Номер слайду 16

Вправа «Додай слово» Доброго держись, а лихого Твоя краса в твоїй Від доброго слова і лід За добро добром Все добре переймай, а лихого Перший крок до добра – не роби стережись. доброті. розтане. платять. уникай. зла.

ppt
Додано
28 січня 2021
Переглядів
2043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку