Презентація Розвиток творчих здібностей учнів шляхом використання ІКТ на уроках у початковій школі

Про матеріал
Алгоритм складання ессе на уроках української мови для використання на уроках розвитку мовлення в 4 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Районний семінар для вчителів початкових класів ТЕМА Розвиток творчих здібностей учнів шляхом використання ІКТ на уроках у початковій школі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Есе – це текст, у якому висловлено яскраві образні думки автора, його враження щодо предмета, події, вчинку, почуття тощо.

Номер слайду 4

Ознаки есе Висловлення в образній формі лише власних думок, відчуттів, здогадів, емоцій. Відсутність аргументів та висновків, на відміну від міркування. Прагнення до створення оригінального висловлювання.

Номер слайду 5

Алгоритм складання мультимедійного есе 1. Відкрити програму “Power Point“ або “Word. 2. Створити слайд або текстовий документ. 3. Записати текс есе на слайді або в текстовому документі. 4. Вставити текст есе на малюнок. 5. Позначити прикметники в переносному значенні іншим кольором. "

Номер слайду 6

Завдання: Створіть мультимедійне есе, використавши слайд-малюнок, який було підготовлено вдома. Доберіть назву есе. Використайте прикметники в переносному значенні, виділивши їх на слайді.

Номер слайду 7

Стрімко й несподівано увірвалася в життя Панна Весна. Ніжна. Замріяна. Барвиста й багатоголоса. Відчуваю її стишені кроки. Ароматне свіже дихання. Світ всміхається людям. Виграє сонячними зайчиками на блакиті ранків. Не йди, чарівна Весно! Лишайся зі мною! Есе Відчуваю дихання Весни

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
13 червня 2023
Переглядів
192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку