Презентація. "Рухлива гра ВУДКА"

Про матеріал
Матеріал підготовлено для вивчення модуля "Рухливі ігри" у 5-6 класах Нової Української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВУДКАГРААнатолій ГАЙДАШ

Номер слайду 2

Підготовка до гри. Для гри потрібна мотузка довжиною 3-4 м, на кінці якої прив'язаний мішечок, наповнений горохом або піском. Іноді для гри використовують звичайну скакалку.

Номер слайду 3

Підготовка до гри. Це вудка, за допомогою якої рибалка (ведучий) ловить рибок (інших гравців). Усі гравці стають у коло, а ведучий – у середину кола з мотузкою в руках.

Номер слайду 4

Ведучий обертає мотузку з мішечком так, щоб той сковзав по підлозі, роблячи коло за колом під ногами гравців. Вони уважно стежать за рухом мішечка й підстрибують, щоб він не зачепив кого-небудь із них. ХІД ГРИ «ВУДКА»Варіант 1.

Номер слайду 5

Той, кого зачепить мішечок або мотузка, стає в середину і починає обертати мотузку, а попередній ведучий іде на його місце в коло. Виграють два-три гравці, які залишилися останніми і не були «спійманими».

Номер слайду 6

Гравці, які стоять по колу, розраховуються на перший-другий і відповідно становлять команди. ХІД ГРИ «ВУДКА»Варіант 2 (командний)

Номер слайду 7

Ведучий (як і у варіанті 1) – той самий. Гравець, якого зачепила мотузка, піднімає рук вгору: він приносить своїй команді штрафне очко. Після кожної помилки голосно оголошується рахунок. Перемогу в грі отримує команда, після 2-4 хв. гри, яка одержала менше штрафних очок.

Номер слайду 8

Правила гри ВУДКА 1) Гравець вважається пійманим у тому випадку, якщо мотузка торкнулася його ноги не вище гомілкостопу. 2) Гравцям під час стрибків не дозволяється наближатися до ведучого. 3) Той гравець, якого зачепила мотузка, вибуває із гри.

Номер слайду 9

Виграють ті діти, яких не піймали на ВУДКУ

Номер слайду 10

ГРАЙТЕ У РУХЛИВІ ІГРИ !!!

pptx
Додано
5 лютого
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку