Презентація: Самостійна робота з теми "Становлення України як незалежної держави"

Про матеріал
Самостійна робота з теми "Становлення України як незалежної держави". Робота виконана в вигляді презентації, включає в себе завдання різного рівня складності.згідно вимогам НМТ. роботу можна використовувати для проведення уроків узагальнення та тематичного контролю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 клас Історія України Самостійна робота з теми: Становлення України як незалежної держави(1992 – 2013)

Номер слайду 2

Хто зображений на фотографіях?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

Які події зображені на фотографіях?1. 2. 3.

Номер слайду 4

Як події і процеси зображені на карикатурах?1. 2. 3.

Номер слайду 5

Розмістіть подіїї в хронологічній послідовності: А. Прийняття Конституції 1996 р. Б. «Помаранчева революція»В. Підписання Будапештського меморандуму. Г. Запровадження гривні

Номер слайду 6

Встановіть відповідність.1. «Приватизація»2. «Помаранчева революція»3. «Мажоритарна система»4. «Пропорційна система»А. «Система визначення результатів голосування, за якою переможцем вважають кандидата, що одержав більшість(абсолютну чи відносну ) голосів виборців»Б. «Процес передачі об’єктів державних та інших форм публічної власності у приватну власність фізичних та юридичних осіб»В. «Акції протесту, що тривали впродовж листопада – грудня 2004 р.»Г. «Виборча система, за якої голосування проводиться за партійними списками»

Номер слайду 7

Назвіть організації, логотипи яких зображені на слайді, та назвіть дати підписання угод з цими організаціями. 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 8

Прочитайте текст Будапештського меморандуму та дайте відповіді на запитання. Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї Україна, Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки, вітаючи приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної як держави, що не володіє ядерною зброєю,беручи до уваги зобов'язання України ліквідувати всю ядерну зброю, що знаходиться на її території, у визначений період часу,відзначаючи зміни ситуації в галузі безпеки в усьому світі,включаючи закінчення холодної війни, що створили умови для глибоких скорочень ядерних сил,підтверджують таке: 1. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки підтверджують Україні їх зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ ( 994_055 ) поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України.2. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки підтверджують їх зобов'язання утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй

Номер слайду 9

3. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки підтверджують Україні їх зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином отримати будь-які переваги.4. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки підтверджують їх зобов'язання домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з метою надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, в разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.5. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки підтверджують щодо України їх зобов'язання не застосовувати ядерну зброю проти будь-якої держави-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї що не володіє ядерною зброєю, крім випадку нападу на них самих, їхні території чи їхні підопічні території, їхні збройні сили або на їхніх союзників з боку такої держави спільно або в союзі з державою, яка володіє ядерною зброєю.6. Україна, Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії і Сполучені Штати Америки будуть проводити консультації у випадку виникнення ситуації, внаслідок якої постає питання стосовно цих зобов'язань1. Назвіть причини та наслідки підписання цього документу.2. Які положення в цьому документі є вигідними для України, а які ні? Чому цей меморандум виявився неефективним після початку військової агресії росії проти України, які положення в тексті зробили можливим такий перебіг подій?Яке ваше ставлення до факту підписання цього документу?

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
15 березня
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку