Презентація "Що означає бути патріотом?"

Про матеріал
Розширити та поглибити знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про державні символи України: гімн, герб, прапор; про звичаї, традиції, обряди нашого народу, формувати уявлення про значення незалежності та волі держави для народу України; розвивати прагнення до збереження та примноження духовного багатства нашого народу, почуття громадянської гідності, національної свідомості та самосвідомості, поняття про належність до рідної землі, народу, мови, історії, визнання духовної єдності поколінь та спільності культурної спадщини; сприяти усвідомленню спільних цінностей української нації: державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності країни; виховувати почуття духовно осмисленого патріотизму, відданості своїй Батьківщині; розвивати бажання брати посильну участь у розбудові держави, наполегливо вчитися, щоб принести більше користі рідній Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що означає бути патріотом України?Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Хмара слів

Номер слайду 3

Асоціативний кущ «Батьківщина»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Громадянин – це особа, що належить до постійного населення якої – небудь держави, користується її правами і виконує обов’язки, встановлені законами цієї держави.

Номер слайду 6

Патріот – це той, хто любить свою Батьківщину, відданий своєму народові, готовий для них на жертви й подвиги. Патріот із грецької означає «земляк», «співвітчизник», «людина, яка любить свою Батьківщину».

Номер слайду 7

Патріотизм – це любов до Батьківщини, до свого народу.

Номер слайду 8

Легенда про Україну Колись давно Бог створив народи і кожному наділив землю. Наші ж предки через скромність прийшли до Бога пізніше – їм землі не дісталося. Бог у цей час молився, і вони не сміли йому щось сказати. Стали чекати. По хвилі Бог обернувся, зазначивши, що вони чемні, хороші. Дізнавшись, чого вони прийшли, запропонував їм гарну землю. «Ні, - відповіли наші пращури, - там уже живуть німці, французи, іспанці, італійці». «Ну, тоді я вам дам ту землю, що залишив для раю, там усе є: річки, озера, ліси, поля, корисні копалини. Але пам'ятайте, якщо будете її берегти, то вона буде вашою, а ні – то ворога». Пішли предки на ту землю, оселилися і живуть до сьогоднішнього дня. А країну ту назвали…Україною.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ніколи не може бути патріотом той, хто не знає і не поважає символів своєї держави. Бо патріот – це не тільки той, хто добре знає історію і культуру держави. Це той, хто прославив її науковими відкриттями, хто береже кордони України, хто оспівує її в піснях і віршах, хто щоденно невтомно працює для зміцнення своєї держави, для щастя свого народу, хто готовий віддати життя за світле майбутнє України, той, хто молиться за кращу долю нашої неньки України. Чи може школяр відчути себе справжнім громадянином своєї Вітчизни, її патріотом? Що для цього треба робити? (Головне завдання школярів – оволодівати знаннями, щоб у майбутньому приносити користь своїй країні).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вікторина «Знавці нашої культури»Кольори нашого державного прапора ( жовтий і синій) Розкажіть перші стрічки національного Гімну (…)Старовинний обряд славлення різдвяних свят піснями(коляда)Кущ оспіваний з українських народних піснях, символ дівочої вроди( калина)Дерево – символ, з яким в українських народних піснях і переказах порівнюють струнких дівчат ( тополя)Чим прикрашають голову українські дівчата (вінок)Національний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя та долю, відряджаючи у далеку дорогу ( рушник)

Номер слайду 13

Вірш про Україну. Ось небо блакитне і сонце в зеніті!Моя Україна найкраща у …(світі!)Моя Україна – це ліс і озерця,Безмежні степи і чарівні…(джерельця.)Красиві пейзажі і гори високі,Маленькі струмочки і річки…(глибокі.)Сади чарівні, мальовничії села,Моя Україна – це пісня (весела.)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вона дорога нам, і рідна, і мила,Бо світ перед нами, як мати,…(відкрила.)Вітчизна свята, дорога Україна,Для кожного з нас ти у світі -…(єдина.)

Номер слайду 16

Пам'ятка «Правила українського виховання» 1. Будь свідомим громадянином України, гордим, що ти українець. Поважай і люби свій народ, свою землю, історію й культуру.3. Дорожи честю української символіки, знай Гімн України і достойно його виконуй. Шануй пам'ять своїх предків і тих, хто впав у боротьбі за волю України. Люби своїх братів, сестер, поважай старших. Підтримуй українські звичаї і традиції своєю участю в них. Виховуй себе ввічливим, культурним, грамотним і сильним. Гідно поводься у громадських місцях, на вулиці, не забувай, що ти представник української нації. Поважай культуру, звичаї і мову наших народів. Будь упевнений: мати й Україна – то найсвятіші слова.

Номер слайду 17

{9 DCAF9 ED-07 DC-4 A11-8 D7 F-57 B35 C25682 E}Я - українець!Я – українка!Добрий господар, вірний заповітам батьків і дідів наших, славний захисник свого роду і Вітчизни. Вигодувана і випестувана материнською піснею, бабусиною казкою. Понад усе в житті люблю лагідну й щиру нашу мову, отчий край, де я живу, рідну мою Україну.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Використано матеріали інтернету

pptx
Додано
1 лютого
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку