Презентація "Що таке алгоритм"

Про матеріал
презентація-супровід до уроку з інформатики в 2 класі за темою "Що називають алгоритмом", за навчальною програмою НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке алгоритмІнформатика 2 клас

Номер слайду 2

Мета уроку: Дізнатися, що таке алгоритм;Навчитися складати алгоритми для різних виконавців;З'ясувати, як вам допоможе вміння складати і виконувати алгоритми.

Номер слайду 3

Словничок уроку. Алгоритм. Виконавець. Система виконавця. Середовище виконання алгоритму

Номер слайду 4

Запишіть визначення в зошит: Алгоритм – це послідовність команд для виконавця, спрямованих на розв'язання певного завдання. Система команд виконавця – набір команд, які розуміє і може виконати виконавець. Середовище виконання алгоритму – місце, де виконавець може виконувати команди алгоритму.

Номер слайду 5

Що означає розуміти команду?拿手机 ! – це команда китайською мовою. Чи можеш ти її виконати? Правильно, не можеш, тому що ти її не розумієш. Візьми слухавку ! – а це та сама команда українською мовою. Тепер ти можеш виконати команду? Чому?Наведи власні приклади, коли виконавець може не розуміти команду.

Номер слайду 6

Що означає могти виконати команду?Ти бачиш 2 виконавців команди “Біжи!”. Вони розуміють команду? Вони можуть виконати команду?

Номер слайду 7

Прочитай команди. Склади з них систему команд для кожного виконавця (усно)Апорт. Підніми руки. Підстрибни. Сядь. Ляж. Зроби вправу

Номер слайду 8

Поміркуй Ти бачиш двох виконавців команд: дресированого пса і недресированого. Чи однакові системи команд у цих виконавців?

Номер слайду 9

Поміркуй Яка система виконання алгоритму для плавця є прийнятною, яка ні, чому?

Номер слайду 10

Властивості алгоритму. Кожна команда алгоритму має бути зрозумілою виконавцю. Алгоритм не повинен містити команди, які виконавець не може виконати. Виконання алгоритму має завершитися отриманням результату.

Номер слайду 11

Дай відповідь на запитання: Що таке алгоритм? Які властивості мають алгоритми?Що таке система команд виконавця? Що таке середовище виконання алгоритму?

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
5602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку