Презетація "Як складати алгоритми"

Про матеріал
презентація-супровід "Як складати алгоритми" для 2 класу з інформатики за освітньою програмою НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритми в нашому житті2 клас

Номер слайду 2

Сьогодні ви:з'ясуєте, які алгоритми ви виконуєте у повсякденному житті;дізнаєтеся, як подаються алгоритми;навчитеся виконувати алгоритми, які подано різними способами;дізнаєтеся про можливі помилки в алгоритмах;з'ясуєте, коли виконавець не може виконати команду алгоритму;дослідите, коли виконання алгоритму неможливе.

Номер слайду 3

Способи подання алгоритмів. У повсякденному житті люди зазвичай подають команди за допомогою слів, такий спосіб подання алгоритму називають словесним. Ми можемо подати алгоритм усно, тобто вголос сказати команди, або у вигляді тексту – записати їх. Для кращого сприйняття часто алгоритми подають у вигляді малюнків або схем. Це – графічний спосіб подання алгоритмів.

Номер слайду 4

Приклад словесного алгоритму вмикання комп'ютера. Увімкни монітор. Натисни кнопку Power на системному блоці. Дочекайся, коли на екрані монітора з'явиться зображення робочого стола.

Номер слайду 5

Поміркуй: Що з того, з чим ми стикаємось, або чим користуємось у повсякденному житті, ми можемо назвати словесним алгоритмом?

Номер слайду 6

Приклади графічних алгоритмів

Номер слайду 7

Поміркуй. Розв'яжи задачі подані у графічному вигляді:

Номер слайду 8

Перерва!Якщо ти відчуваєш втому, то можеш зробити перерву і повернутися до уроку трошки пізніше. Зроби фізичні вправи, пограйся, подихай свіжим повітрям, трошки перекуси…

Номер слайду 9

Продовжуємо: Спробуй розв'язати задачу за поданим алгоритмом, не засмучуйся, якщо в тебе не виходить, попроси допомоги у старших.

Номер слайду 10

Ще одна задача

Номер слайду 11

Логічна задача

Номер слайду 12

Робота з підручником. Відкрий підручник на с. 67. Прочитай Алгоритм пришивання ґудзика, розглянь малюнки. Порівняй словесний і графічний спосіб подання цього алгоритму. Усно наведи власний приклад алгоритму для вирішення завдань у повсякденному житті. За бажанням замалюй у зошит графічне подання свого алгоритму

Номер слайду 13

Практичне завдання. Відкрий підручник на с.68. уважно прочитай завдання: створити в графічному редакторі ескіз квіткової композиції з ґудзиками за зразком або за власним задумом. Порядок виконання: Запусти графічний редактор. У групі Знаряддя вибери інструмент Олівець і налаштуй його. Намалюй стебло, листя, пелюстки квітів. У групі Фігури вибери інструмент Овал. Намалюй кружечки в місцях розташування ґудзиків. За допомогою когось із дорослих роздрукуй малюнок (не обов'язково). Збережи його у файлі. Заверши роботу з графічним редактором. Зроби висновок: чи ти вмієш створювати графічні зображення за алгоритмом.

Номер слайду 14

Пригадай вікно графічного редактора

Номер слайду 15

Ось що вийшло у мене. Ви можете придумати і намалювати власну композицію, якщо немає змоги працювати з комп'ютером, то намалюйте її у зошиті

Номер слайду 16

Майструємо з ґудзиків Відкрий підручник на с.68. уважно причитай завдання: виготовити квіткову композицію з ґудзиками за розробленим ескізом. Підготуй: картон або тканину для основи, різнокольорові ґудзики, клаптики тканини або фетру, нитки, голку, клей, олівець, серветку. Попроси когось із старших допомогти тобі. Порядок виконання: Перенеси ескіз квіткової композиції на основу. Виготов із ниток стебло. Наклей його. Виріж із клаптиків тканини пелюстки. Приший на пелюстки ґудзики. Наклей листя та пелюстки на основу.

Номер слайду 17

А ось іще кілька ідей для композиції із ґудзиків:

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
2392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку