Презентація " Що таке інклюзія"

Про матеріал
Презентація з курсу "Етика" 6 клас НУШ 35 годин на рік за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба, Т.Бакка, Є.Ашортіа. Можна використовувати для очного та дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенкo Т. В. Що таке інклюзія. Привіт, друже!

Номер слайду 2

Який він сьогодні?!Обери свій настрій

Номер слайду 3

Розгадай ребус. У хмаринці знайди ключові слова до теми уроку. Як їх можна пов’язати між собою? 21

Номер слайду 4

ЧОМУ ІНКЛЮЗІЯ Є СПОСОБОМ СПРИЙНЯТТЯ ЛЮДСЬКОЇ РІЗНОМАНІТНОСТІ?1. Розглянь карикатуру. Чи є завдання максимально чесним?Ти вже знаєш, що від природи люди різні. У них різний зріст, вага, колір шкіри, очей, волосся тощо. Люди мають різний темперамент, інтереси, уподобання. Тому вони не можуть бути однаково успішними в якійсь конкретній діяльності. Деякі категорії людей через свої фізичні або інші особливості не можуть скористатися можливостями, які має більшість. Обмеженість у можливостях окремих осіб чи груп осіб часто безпосередньо впливає на їхнє самопочуття та здоров'я.

Номер слайду 5

1. Назви переваги того, що всі люди різні. 2. Розглянь схему. Поясни, чому ці категорії людей мають обмежені можливості.Існує багато причин обмежених можливостей людей і спільнот. Вони можуть діяти окремо або разом. Щоб рівноправ'ям можна було скористатися, суспільство використовує інклюзію. Інклюзія - процес збільшення ступеня участі всіх громадян у суспільному житті. Метою інклюзії є охоплення всіх людей, незалежно від раси, статі, інвалідності, медичних чи інших потреб. Ідеться про забезпечення рівного доступу й можливостей і позбавлення від дискримінації та нетерпимості.

Номер слайду 6

Розглянь малюнок. Поясни інклюзію на прикладі олівців. Оскільки інклюзія є метою демократичного суспільства, це означає, що інклюзивне суспільство більш різноманітне, у ньому переважають справедливе ставлення до кожного і кожної, рівність можливостей і результатів.

Номер слайду 7

ЯК ДОЛАТИ БАР'ЄРИ Й ЗАЛУЧАТИ ВСІХ?Прикладом реалізації інклюзії є інклюзивний дизайн - створення місць, якими зможе користуватися будь-хто. Спосіб організації місць перебування людей впливає на нашу здатність рухатися, бачити, чути й ефективно спілкуватися. Інклюзивний дизайн спрямований на усунення бар'єрів, дає змогу рівноправно, впевнено й незалежно брати участь у повсякденному житті.45

Номер слайду 8

Розглянь малюнок. Як ти вважаєш, що відчувають діти? фізичну інклюзію - усі учасники освітнього процесу мають справедливий доступ до всіх зручностей, послуг і заходів;академічну інклюзію - усі учні та учениці одного віку навчаються разом в одному класі;соціальну інклюзію - усі учні й учениці мають можливість розвивати справжню дружбу й стосунки з широким колом своїх однолітків та одноліток у класі й поза ним . Важливо мати інклюзивне середовище в школі. Саме тут діти проводять більшу частину свого часу. Тому дуже важливо, щоб всі відчували повагу й безпеку. Школа має забезпечити:

Номер слайду 9

ЯК ЕТИКА ДОПОМАГАЄ У СПІЛКУВАННІ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ МАЮТЬ ІНВАЛІДНІСТЬ?Поважай особистий простір,будь собою!Запропонуй допомогу!Використовуй звичайний тон!Запитай людину, що допоможе у спілкуванніПерепроси, якщо вважаєш, що вчинив/вчинила некоректно. Уникай натяків. Спілкування з людьми, які мають інвалідність, нічим не відрізняється від спілкування звичайних людей. До всіх потрібно ставитися з повагою. Завжди дотримуйся хороших манер. Ось кілька порад:

Номер слайду 10

Паралімпійські ігри - міжнародні спортивні змагання для людей з інвалідністю. Традиційно проводяться після Олімпійських ігор, а починаючи з 1992 р. — на тих самих аренах, що й Олімпійські ігри. Ця практика закріплена у 2001 р. угодою між МОК і Міжнародним паралімпійським комітетом (МПК). Літні Паралімпійські ігри проводяться 3 1960 р., а а зимові Паралімпійські ігри - з 1976 р. Факт, над яким варто замислитися. Чому проводяться паралімпійські ігри?

Номер слайду 11

Подумай і дай усно відповіді на питання

Номер слайду 12

Запам’ятайте, діти !Під час взаємодії з людьми важливо керуватися моральними цінностями і «золотим правилом» моралі. Потрібна допомога !Я працюю добре ! Можу працювати краще! Чудово, все вдалося!Самооцінювання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Трифонова Світлана В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ковша Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
29 січня
Переглядів
1220
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку