Презентація "Що таке «кенді-бар»"

Про матеріал
Презентація до уроку "Цілі та завдання проєкту. Що таке «кенді-бар»" Модуль Кулінарія. Технології, 10(11) клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етапи проєктування. I. Організаційно-підготовчий етап. Цілі та завдання проєкту. Що таке «кенді-бар»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Кулінарні традиціїТехнологія приготування кулінарних виробів увібрала в себе як певні національні традиції, так і досвід та секрети кращих кулінарів світу. У різних народів світу є національна кухня, свої улюблені страви та кулінарні традиції

Номер слайду 4

Вибір та обґрунтування теми проекту. Чи буває свято без солодощів? Без тортика, смачних цукерок і запашних тістечок?

Номер слайду 5

Кенді бар На Заході, а тепер часто і у нас, кенді бар заміняє солодкі столи: замість звичного подавання гостям солодощів на завершення застілля, розмаїті десерти красивовиставляють на окремому столі ще до початку свята. Тоді кожен бажаючий зможепідійти до кенді-бару в будь-який час.

Номер слайду 6

Кенді бар Кенді бар — це новий модний тренд, у перекладі з англійської сandy bar означає цукерковий або солодкий стіл. Головна відмінність кенді бару від звичайного солодкого столу — багато декоративних елементів і різноманітність не лише смачних, а й дуже красивих кондитерських виробів

Номер слайду 7

Кенді бар Головна мета — здивувати гостей, щоб ніхто не залишився байдужим.

Номер слайду 8

Історія походження кенді бару. Десерт — смачне завершення будь­ якого свята. Коли ми чуємо слово «десерт», уявляємо щось дуже апетитне й солодке. Насправді десерт — більш широке поняття, що походить від давньофранцузького desservir —«прибирати зі столу». Десертом може бути все, що подають після основної страви: сир, фрукти, ягоди, горіхи, соки. Традиційно, до десертів належать торти, пироги, тістечка, печиво, цукерки, морозиво, пастила, варення, шоколад, лікери та безліч східних і європейських національних солодощів.

Номер слайду 9

Історія походження кенді бару. Звичай закінчувати трапезу десертом з’явився в Європі тільки в XIX столітті, разом зі збільшенням виробництва цукру. До цього солодощі були привілеєм багатих і з’являлися на столі простого люду тільки на свята. Звідси походить звичай приділяти велику увагу прикрасі десертів, адже святкова страва має бути вишуканою.

Номер слайду 10

Історія походження кенді баруІсторія солодкого фуршету бере початок у США за часів Великої депресії, коли майстерно зроблені багаторівневі торти були рідкісним частуванням. Ідея солодкого столу на весілля (Сookietable) зародилася в Піттсбурзі (штат Пенсільванія). На стіл подавали заварні тістечка з кремом, домашні вафлі, тістечка «Каштан» і багато іншого. Їх викладали пірамідами на підноси та упаковували в маленькі контейнери, щоб гості після свята могли взяти солодощі із собою. Сьогодні кенді бар поступово приживається і на наших весіллях та інших заходах, оскільки солодощі люблять усі.

Номер слайду 11

Тематика кенді бару. Ошатний стіл із солодощами — це чудове доповнення будь­якого заходу. Смаколики, оформлені у відповідному стилі, можуть стати окрасою будь­ якої події чи свята. Головне —усе має відповідати тематиці свята.

Номер слайду 12

Slide Title

Номер слайду 13

Робота зт інформаційними джерелами. Кенді бар своїми руками на дитяче свято https://mini-rivne.com/dutachuj-candy-bar-svomu-rukamu/Кенді бар – солодкий стіл на будь-яке свято https://rodzunka.com.ua/candy-bar-swoimi-rukami/Солодощі для Candy Bar на любий смак https://dim-mart.com.ua/articles/26-8-populjarnih-solodoshhiv-dlja-candy-barІдеї для кенді-бару на свято. https://simya.com.ua/ideyi-dlya-kendi-baru-na-svyato-5-desertiv-yaki-mozhna-podaty-u-stakanchykah/

Номер слайду 14

Найпоширеніші тематичні свята. Дитячі свята. Тут уже точно не обійтися без кенді бару. Стильне декорована зона із солодкими частуваннями підійде і для святкування першого дня народження, і для вечірки тінейджерів. Усі будуть щасливі потрапити в чарівний світ улюбленого мультфільму або книги. Наприклад, це можуть бути класичні «Аліса в Країні Чудес» або «Попелюшка», а можуть бути популярні «Гаррі Поттер», «Міньйони», «Свинка Пеппа» тощо. Можна продумати колірну гаму, прикраси, вбрання і святкові атрибути

Номер слайду 15

Найпоширеніші тематичні свята. Свята для дорослих. Дорослі гості навряд чи відмовляться від солодкого, особливо, якщо тістечка більш схожі на витворимистецтва, ніж на їжу. Це можуть бути теми професій: учені, балерини, льотчики, пожежники, фермери, детективи, морякитощо. Також можна зробити акцент на хобі людини — любить вона малювати, співати, танцювати, читати, цікавиться тваринами тощо. Усі ці захоплення можна відтворити в оздобленні кенді бару.

Номер слайду 16

Найпоширеніші тематичні свята. Весілля. Особливо красиво виглядає весілля в певному стилі чи кольорі. Наприклад, у біло­-червоній гамі — тоді всі тістечка, тортики декорують тільки в цих двох кольорах. Зверніть увагу, що на весіллі кенді бар відвідуватимуть і дорослі, і діти. До речі, на святкуванні річниці одруження красивий солодкий стіл також буде актуальним.

Номер слайду 17

Визначення послідовності реалізації проєкту. Перше, про що слід подумати, плануючи кенді-бар – це його колір. Зазвичай він залежить від основної кольорової гамми свята. Треба також подбати про скатертини, оздоблення, серветки. Окремо слід подбати і про зручне розміщення кенді-бару. Зазвичай його організовують, там, де він не заважатиме танцям та розвагам.

Номер слайду 18

Визначення послідовності реалізації проєкту. Гарною ідеєю є подача солодощів на декількох рівнях: спочатку пласкі тарілки, потім вази на ніжках, а за ними – багатоярусні торти або смаколики на підставках. Можна також вдатись до симетричної викладки солодощів, коли центральне місце займає торт, а з боків від нього виставляються однакові десерти. Дрібне різнокольорове драже краще викласти шарами у прозорих посудинах. Шоколад можна подавати у вазах, перев’язаних різнокольоровими стрічками. Невеличкі тістечка, цукерки та печиво для зручності пропонуються на яскравих шпажках. Стаканчики з кремами, желе чи мусами також варто прикрасити стрічками. Крім того, для кожної солодкої страви можна зробити табличку з її назвою та описом (як це роблять на шведських столах в готелях).

Номер слайду 19

Визначення послідовності реалізації проєкту. Подбайте і про відповідний декор кенді-бару. Солодкий фуршет можна оздобити живими квітами, гірляндами, свічками, різними фігурками та композиціями. Особливу увагу слід приділити посуду, який ви збираєтесь використовувати для солодкого бару. Замість традиційних тарілок надайте перевагу цікавому оригінальному яскравому посуду.

Номер слайду 20

Визначення послідовності реалізації проєкту. При оформленні столу, крім його зовнішнього вигляду, потрібно звернути увагу на умови комфорту гостей – при правильній сервіровці людям буде зручно спілкуватися, брати кулінарні вироби і користуватися своїми столовими приладами. З цією метою кенді-бар можна улаштувати на окремому столі не тільки в кімнаті для гостей, а й на відкритому повітрі: поставити красиво сервірований стіл на газоні чи в просторій альтанці.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Використовуючи різноманітні джерела інформації, порівняйте, який посуд ліпше використовувати для приготування страв для кенді бару. Завдання

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
22 листопада 2024
Переглядів
419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку