Презентація "Що таке щедрість"

Про матеріал
Презентація до курсу "Етика" 5 клас НУШ за підручником Т.Мелещенко, Є.Желіба. Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Що таке щедрість? 5 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенко Т. В.

Номер слайду 2

Яке прислів'я приховане у хмаринці?

Номер слайду 3

Щедрість — уміння безкорисливо робити добрі вчинки, допомагати іншим, ділитися, надавати допомогу.1. Розглянь піктограму щедрості. Чому її зображено саме так? Як можна ще зобразити символ щедрості? 2. Наведи приклади з життя, коли до тебе проявляли щедрість. 3. Наведи приклади з життя власної щедрості.

Номер слайду 4

Приклад із життя

Номер слайду 5

Щедра людина проявляє гуманність — людяність, повагу до людської особистості, добре ставлення до всього живого. Розглянь світлини. Чи потрібно, на твою думку, проявляти гуманність до тих, хто зображений? Поясни чому.

Номер слайду 6

Щедрість також проявляється у благодійництві.

Номер слайду 7

ПРИТЧА ПРО ЩЕДРІСТЬЯкось один бідняк зустрів Мудреця і запитав у нього:— Мудрець, скажи, чому я такий бідний?— Тому що ти не практикуєш щедрість.— Але як же мені практикувати щедрість, якщо мені немає чого дати іншим?— У тебе є п’ять об’єктів, за допомогою яких ти міг би практикувати щедрість, але ти цього не робиш.— Будь ласка, розкажи мені, що це за п’ять об’єктів?— Своїм обличчям ти можеш дарувати посмішки іншим, але ти цього не робиш. Своїми очима ти можеш дивитися на інших поглядом любові і турботи, але ти цього не робиш. Своїми устами ти можеш вимовляти щось хороше для інших, але ти цього не робиш. Своїм серцем ти можеш бажати щастя іншим, але ти цього не робиш. І своїм тілом ти можеш робити щось добре для інших, але ти цього не робиш.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Скупість і марнотратство є протилежностями щедрості. Скупість або жадібність — жага до здобування чи купування, іншими словами, бажання наживи, користолюбство. Марнотратство — нерозумне, даремне витрачання грошей, майна, природних ресурсів тощо.

Номер слайду 10

Домашнє завдання₴13, письмо завдання 2 ІІ. Дію “Склади сім порад, як бути щедрим”. Виписати поняття “щедрість”, “гуманність”. Виконати онлайн вправу https://learningapps.org/watch?v=pw1xppi4k22

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку