Презентація "Що таке справжня дружба?"

Про матеріал

Презентація може використовуватись для позакласних заходів, присвячених вихованню у дітей загальнолюдських чеснот.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке справжня дружба?Підготувала: соціальний педагог Ревут Леся Володимирівна

Номер слайду 2

Мета: розкрити значення дружби в житті людини, розвивати в учнів загальнолюдські чесноти, виховувати уважне, шанобливе ставлення один до одного, розвивати уміння товаришувати, цінувати дружбу.

Номер слайду 3

Вірні друзіЖив собі в лісі Заєць. Ні з ким не сварився, ні з ким не сперечався. Неподалік від нього, під кущем ялівцю, поселився Їжачок. Лагідне звірятко, нікому ока не запорошить. Познайомилися Заєць та Їжачок, почали разом гуляти. Помітила їх Білочка і розсміялася: такі вони різні, друзі. Заєць великий, мчить ніби вітер. А Їжачок — маленький, повільний, як черепаха.

Номер слайду 4

— Недовго ви товаришуватимете, — мовила Білочка. — Лопне ваша дружба при першій же нагоді, як бульбашка дощова.— Поживемо — побачимо, — відповіли Їжачок і Заєць. Одного дня в ліс прийшла біда. Голодний Вовк помітив звірят і зрадів: відразу з’їсть Їжачка, а потім, коли додасться сил, наздожене Зайця.— Рятуйтеся! Вовк-розбійник наближається! — тривожно зацокотіла Білочка. Заєць звівся на задні лапки і побачив хижака, який принишк за кущем.— Утікай, Їжачок! — гукнув він і кинувся навтіки. У Їжачка ніжки коротенькі — не втекти йому, небораку. Тому він згорнувся в клубочок, наставив свої гострі голочки і завмер.— От і скінчилася ваша дружба! — зацокотіла Білочка. — Справжні друзі в біді пізнаються.

Номер слайду 5

А Вовк ударив лапою Їжачка і аж заскімлив від болю — об голочки поколовся. Тим часом повернувся Заєць, аби якось допомогти другові. Вовк залишив Їжачка — і за ним, довгоногим. Заєць зробив по лісу коло, друге. Не відстав Вовк, слідом мчить. Чути тільки важке сопіння та тупіт. І раптом... як заскімлить Вовк, як завиє на весь ліс! Це Їжачок підкотився йому під ноги, і хижак знову поранив об голки лапу. Покачався Вовк по землі, рану зализав і неохоче поплентався геть — відступився від звірят.

Номер слайду 6

Білочка все це бачила. Вона спустилася з ялини до Їжачка і Зайця, зацокотіла винувато:— Пробачте, що сміялася над вами. Тепер знаю, ви — справжні друзі!

Номер слайду 7

Намалювати свого друга. Скласти розповідь про історію вашої дружби. Завдання

Номер слайду 8

pptx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Виховна робота
НУШ
Додано
22 березня 2021
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку