Презентація "Що в імені твоєму?"

Про матеріал
Презентація містить короткі характеристики імен учнів класу. Матеріал може бути корисний класним керівникам і класоводам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що в імені твоєму…

Номер слайду 2

АнастасіяІм’я “Анастасія” означає “повернення до життя”. Дівчинці з таким ім’ям судилося бути розумною і ніжною. Настя росте мрійливою, у неї добре розвинена уява. Вона беззахисна перед злими і хитрими людьми, її легко скривдити, тому Настуні необхідні захист і підтримка.

Номер слайду 3

Анастасія. Анастасія може стати гарною артисткою,вихователем у дитячому садку, лікарем. Її тонка щиросердечна вдача розташовує людей до довіри, допомагає швидко встановлювати відверті стосунки. Гарна господарка, любить прикрашати будинок квітами й витонченими речами. Заміж виходить рано.

Номер слайду 4

БогданаІм’я Богдана означає “ Богом дана”, тобто “подарована.” Богдана-слухняна, добра і ненав’язлива дитина. У шкільні роки навколо неї завжди багато друзів і подружок. Інколи бувають уперті і наполегливі. Богдани успішно працюють лікарями, інженерами, бухгалтерами, перукарями. Серед них є акторки і художниці. Дуже часто Богдани схожі на тата. Заміж виходять вдало.

Номер слайду 5

БогданІм’я запозичене зі старослов’янської мови, означає- “Даний Богом”. Богдан потайний і стриманий, дружить з дітьми старшого віку. Чесний і самостійний, прагне отримувати нову інформацію, наполегливий у досягненні своїх цілей. Мислить швидко,його рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Дорослий Богдан-це спокійний, знаючий собі ціну чоловік. Чоловіки з цим іменем можуть бути художниками, істориками, воєначальниками. У стосунках Богдан однолюб і дуже ревнивий.

Номер слайду 6

ВасильІм’я походить від давньогрецького слова, яке означає “царський, царственний” Спілкування із друзями у Васі на першому місці. Має урівноважену психіку,спокійний, флегматичний,відкритий і доброзичливий з людьми. Тонко відчуває природу, знає собі ціну. У нього всього в міру: і спостережливості, і хитрощів, і обережності, і обачності. Це допомагає йому бути впевненим у собі. Може проявити себе у будь-якій сфері, але найкраще підходять точні і технічні науки (інженер, конструктор,вчений.)У стосунках з протилежною статтю завжди намагається бути лицарем.

Номер слайду 7

ВладиславІм’я означає “той,що володіє славою” або “володар слави”. У школі він тактовний, особливо з дівчатами, ніколи їх не кривдить. У Владислава сильно розвинене почуття прекрасного. Він може стати музикантом, художником, письменником. Досягне успіху у професіях, де потрібне вміння спілкуватися з людьми-це лікар,учитель, тренер. Владислав працьовитий,відповідальний. Віддає перевагу спокійній, домашній обстановці. Надає всіляку допомогу у веденні домашнього господарства. Серед дівчат йому подобаються витончені натури. Не виносить запахів тютюну й алкоголю, які виходять від жінки.

Номер слайду 8

ВолодимирІм’я слов’янського походження, означає “володіючий світом”. Володимир з раннього дитинства проявляє допитливість. У навчанні найкраще йому даються технічні науки. Не вступає в конфлікти, уникає суперечок. У побуті цінує комфорт, прагне до ідеальної чистоти і порядку. Має швидку реакцію на події, здатний прийняти самостійне рішення. З Володимира вийде чудовий дипломат, також йому підходять творчі професії( актор, поет). Володимира цікавлять дівчата з наявністю романтичних якостей. Вірний у шлюбі.

Номер слайду 9

дмитроІм’я має грецьке коріння і означає “землероб”, “плід землі”. Дмитро емоційний і імпульсивний, не відрізняється тактом,любить рубати з плеча. Л егко заробляє гроші, але так само легко їх витрачає.Інтуїція розвинена добре,не сприймає брехню і лицемірство. З друзями щедрий та чуйний. Має відмінне почуття гумору. Зла довго непам’ятає,швидко відходить,завжди прагне досягти своїх цілей. Дмитру підходить професія дослідника або програміста. Також можливі хороші успіхи в торгівлі. Фортуна прихильна до власників цього імені, тому серед них багато керівників. У стосунках з протилежною статтю не спішить відкривати свої почуття.

Номер слайду 10

ІваннаІм’я має давньоєврейське походження,переклад звучить як “Помилувана Богом” або “божественна”. Від природи Іванна володіє хорошим задатками до навчання, тому шкільні науки даються їй легко. Має чимало творчих талантів, і якщо розвивати природні дані, може стати відомою співачкою або танцівницею, а також телеведучою,манекенницею, дизайнером. З Іванни вийде хороший підприємець. Вона не боїться ризиків, виважено приймає рішення,цілеспрямовано рухається до мети-тому удача з нею. Завжди перебуває в центрі уваги, абсолютно безстрашна,любить екстрим. Прагне бути лідером і це їй вдається. Ніколи не прислухається до чужої думки. У шлюб вступає рано, нерідко всупереч волі батьків.

Номер слайду 11

ІннаІм’я прийшло з стародавньої латинської мови,перекладається як “бурхливий потік”.Інна дуже активна, у неї безліч прекрасних якостей: добра, щедра,життєрадісна, доброзичлива,оптимістична. Пунктуальність і цілеспрямованість цінує понад усе, завжди виконує обіцяне, будь яку справу доводить до кінця. Старанність та обов’язковість відрізняють Інну на шляху до мети, вона ніколи не відмовляється від своїх планів.Інні чудово підійдуть такі професії( працівник медицини, журналіст, фоторепортер,візажист, працівник сфери торгівлі, вихователь, вчитель, культурний діяч.)Чоловікам Інна здається справжнім ідеалом, але іноді вона помиляється у виборі партнера.

Номер слайду 12

ЛарисаІм’я перекладається з латинської як “чайка.”Лариса часто повністю присвячує себе роботі й улюбленій справі. Вона обдарована натура, може домогтися успіхів у лінгвістиці, філології, програмуванні. Дуже любить дітей і може бути прекрасним вихователем у дитячому садку. Лариса багато чого приймає близько до серця,легко ранима. Вона прекрасно готує, любить шити,в’язати.,робити щось своїми руками. Не бачить сенсу робити те, що їй нецікаво. Ще один інтерес Лариси-тварини,вона часто приносить їх додому, доглядає та дбає про них. У подружніх відносинах вірна, не виносить зрад. Ладна на все заради коханого чоловіка.

Номер слайду 13

СофіяІм’я має давньогрецьке походження й означає “мудрість”. Ніжна, добра дівчинка. У відносинах з незнайомими людьми сором’язлива і недовірлива. У той же час вона здатна виявити співчуття до слабкої і беззахисної істоти й надати посильну допомогу тим, хто потрапив в скрутний стан. Софія-відмінний кулінар. Любить приймати гостей. Вона приємний співрозмовник. На шляху до мети будь-які труднощі їй по плечу. Може проявити себе в наступних професіях(журналіст, вчителька, практичний психолог, кінокритик, мистецтвознавець.)Завжди оточена шанувальниками, готовими виконати її найменший каприз. Піддавшись емоціям, виходить заміж в дуже ранньому віці.

Номер слайду 14

Ну що, впізнали себе?

pptx
Додано
14 серпня 2021
Переглядів
1384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку