Презентація "Що вивчає географія"

Про матеріал
Презентація на тему: "Що вивчає географія". Ознайомлення з предметом географія. Розділи географії. Джерела геогафічних досліджень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що вивчає географія

Номер слайду 2

Географію вважають наукою стародавньою, оскільки виникла вона понад 2,5 тис. років тому. У давні часи люди не вміли пояснювати явища природи, а тим більше — зв'язки між ними. Саме тому давньогрецький учений Ератпосфен ще в ІІІ ст. до нашої ери, вивчаючи Землю, назвав своє заняття географією. Відтоді вивчення Землі або її частин почали називати географією.

Номер слайду 3

Нині географія - це наука, яка вивчає і пояснює розподіл явищу просторі — на Землі, материках, у певній країні чи місцевості. Географи шукають відповіді на запитання «де?» і «чому?» Нині існує багато різних наук і наукових галузей — близько 15 тис. Серед них більш як 80 наук належать до географічних.

Номер слайду 4

ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ. Окрім підручника, джерелами інформації слугують географічні довідники й енциклопедії, карти й атласи. Насичені географічними відомостями журнали й газети.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сучасна людина потребує географічних знань про місця земної поверхні (гори, моря, річки, міста, країни, материки) та їх розташування на карті. Вона має знати про природні ресурси, клімат, води, грунти, рослинність і тваринний світ, стихійні лиха, населення, культуру, релігію, господарство в своїй країні, інших державах, в усьому світі. Такі знання необхідні для розуміння поточних подій, рішень, які ухвалюють окремі люди, компанії, уряди щодо вибору місць для підприємств, торгівлі, перевезень, організації відпочинку та ін.

Номер слайду 7

Д/З. Опрацювати параграф 1 Записати висновки в зошит. Виконати творче завдання: Написати в зошит 20 професій які пов’язані з географією)

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
22 березня 2023
Переглядів
657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку