Презентація "Шануймо хліб, бо хліб - усьому голова"

Про матеріал
Ознайомити дітей із тим, що хліб – це цінний продукт харчування, учити бережно поводитися з хлібом, виховувати повагу, бережне ставлення до хліба та повагу до хліборобської праці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вперше хліб з'явився на Землі ще понад 15 тисяч років тому. Життя наших предків у ті далекі часи було геть нелегким. Головною турботою була турбота про їжу. У пошуках їжі вони і звернули увагу на злакові рослини. Довгий час люди вживали в їжу зерна в сирому вигляді, потім навчилися розтирати їх між каменями, отримуючи крупу, й варити її. Так і з'явилися перші жорна, перше борошно, перший хліб... Між іншим, перший хліб мав вигляд рідкої каші. На той час людина вже навчилася видобувати вогонь і застосовувала його для приготування їжі. В процесі експерементів хтось виявив - якщо підсмажені зерна роздрібнити та змішати з водою, каша виходить набагато смачніше тої, яку він їв з сирих зерен. Це і стало другим відкриттям хліба. Й саме відтоді наші далекі пращури з густої зернової каші стали випікати прісний хліб у вигляді коржа.Історія виготовлення першого хліба

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Анаграма. Перемістіть літери в правильне положення, щоб розшифрувати слово

Номер слайду 7

Відповіді

Номер слайду 8

Номер слайду 9

В наш час деякі народні традиції, пов’язані з випіканням хліба, забуті, але любов до хліба супроводжуватиме людей завжди.Існує безліч висловів та приказок про хліб: Багато снігу — багато хліба. Без солі, без хліба —не має обіда. Без хліба — не обід; без капусти — не борщ. Глибше орати — більше хліба мати. Держи хліб на обід, а слово на одвіт. Дурне й сало без хліба!Житній хліб — пирогів дід. Зима без снігу — літо без хліба. На чорній землі білий хліб родить. Не буде хліба, не буде й обіда.

Номер слайду 10

Розгадаймо кросворд. Великий, круглий, прикрашений хліб, зазвичай випікають на свята. Найдавніший вид хліба, що виготовляється з прісного тіста. Їх начиняють яблуками, сливами, абрикосами і випікають у духовці.Їх заправляють часником, сіллю і олією, подають до борщу. Ми такі гостинці – дірка в серединці.

Номер слайду 11

Відповіді

Номер слайду 12

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку