Презентація Шарль Азнавур.

Про матеріал
Презентація для учнів 7-го класу з музичного мистецтва. Цікаві факти про життя, творчість Шарля Азнавура, відомого французського шансоньє.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Відомий французький шансоньєШарль Азнавур» Підготував учень 7-Б класу Сєдов Михайло

Номер слайду 2

Номер слайду 3

французький шансоньє, поет, композитор, актор – Шарль Азнавур, справжнє ім'я — Шахнур Варенаг Азнавурян

Номер слайду 4

Творча манера цього співака дуже своєрідна. Стиль його пісень — це сплетіння різних складових: основа — французька пісня, коріння — світовий фольклор, в першу чергу, вірменська поезія. Все це він сплавляє в єдине ціле, перетворюючи кожну пісню у відточену музично-драматичну мініатюру.

Номер слайду 5

На перший погляд, співака не було підстав конкурувати з майстрами естради: непоказний, маленький вірменин, але стрімкий і жвавий. Спочатку глядачі навіть сміялися над ним, але з роками лід недовіри розтанув — співак був названий кращим естрадним виконавцем XX століття. Його несильний, трохи вібруючий голос перетворює будь-яку пісню в маленький витвір мистецтва, в якому співається про звичайні, зрозумілі кожному речі — дружбу, роздуми, кохання, самотність і радощі людського спілкування.

Номер слайду 6

Народився 22 травня 1924 року в сім'ї вірменських емігрантів. Батьки майбутнього французького шансоньє емігрували на початку 1920-х років з Грузії. Проїхавши всю Європу, потрапили до Парижа, де затрималися в очікуванні американської візи. В цей час у них народився син і сім'я Азнавурянів осіла у Франції.

Номер слайду 7

Перші пісні Шарль почав складати на початку 1940-х років. У 1941 році познайомився з композитором П'єром Рошем, в дуеті з яким виступав у кабаре. Після війни Шарль познайомився зі знаменитою співачкою Едіт Піаф, подальші роки тісного спілкування з якою дуже багато що дали співаку початківцю.

Номер слайду 8

1960 року після того, як вийшов на екрани фільм Франсуа Трюффо «Стріляйте в піаніста», де Азнавур зіграв роль піаніста кабаре, співака визнали і як талановитого кіноактора. Згодом він з успіхом знімався у таких видних кінорежисерів, як Клод Шаброль («Примари капелюшника», 1982), Фолькер Шлендорф («Американський щур», 1963, «Бляшаний барабан», 1979), Клод Лелуш («Едіт і Марсель», 1983). У 1970-і роки Азнавур нарощував успіх: постійні виступи, закордонні гастролі. У 1973 році в Лондоні пісня Азнавура «Вона» була відзначена золотим, а потім платиновим диском — нагороди, що ніколи доти не вручалася французові.

Номер слайду 9

Нагороди та звання1971 — золота медаль Парижа.1971 — «Золотой лев» на Венеціанському кінофестивалі.1971 — приз Эдисона.1973 — лауреат академії Шарля Кро.1987 — премія Бернара Лакаша.1995 — велика медаль французької пісні.1996 — ім'я Азнавура внесено в Зал слави авторів пісень.1997 — премія «Вікторія» (найкращий співак року).1997 — офіцер ордена Почесного легіону.2004 — найвища державна нагорода Вірменії — звання «Національний Герой Вірменії» та орден Вітчизни.2006 — почесний приз 30-го кінофестивалю в Каїрі.2010 — знак почесний "За видатний внесок в укріплення культурних зв'язків між Росією та Францією.2015 — кавалер Ордена Корони Бельгії.2017 — медаль Рауля Валленберга (за участь у порятунку євреїв у роки Другої світової війни)[

Номер слайду 10

Ім'я Шарля Азнавура вибите на Алеї Слави у Голлівуді. Помер 1 жовтня 2018 року в місті Мур'є у Франції на 95-му році життя.

Номер слайду 11

Шарль Азнавур – популярний співак, легенда французького шансону, композитор та актор. Його авторству належать 1300 пісень, у всьому світі продано 200 млн. екземплярів дисків. За результатами опитування читачів журналу Time та глядачів CNN, що проходив у 1998 році, співак зайняв перший рядок рейтингу найкращих артистів естради XX століття.

Номер слайду 12

pptx
Додано
29 березня 2022
Переглядів
703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку