Презентація шість статей "Прості досліди з фізики в домашніх умовах"

Про матеріал
подано на конкурс шість статей: прості досліди з фізики в домашніх умовах: 1. Батарея з саморобних гальванічних елементів 2. Батарея з використанням яблук (лимони значно дорожчі за яблука) 3. Іонна провідність скла 4. Телефонний дротовий зв’язок (взято дві мікротелефонні трубки від старих телефонних апаратів і джерело живлення) 5. Літачки в повітрі 6. Водяний купол (зазвичай в склянку опускають канцелярські скрепки, а в даному випадку 500 маленьких цвяхів)
Перегляд файлу

   Прості досліди з фізики в домашніх умовах 

 

А. Ейншетейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».

 

Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 7-11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

 

1.  Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 

2.  Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо-ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено.  

 

 

 

1. Водяний купол

Для досліду необхідно:

  склянка;

  вода- 300 мл.

  цвяхи-15 мм, 100 гр.

  Склянку до країв наповнюємо водою. Складається враження, що одного цвяшка досить, щоб рідина пролилася, але робимо дослід. Необхідно обережно занурювати цвяхи в стакан один за одним. Опустивши 500 цвяшків, можна побачити, що вода не виливається, а утворює на поверхні невеликий купол. На фото 1 показано склянку наповнену водою. На фото 2 показано ту саму склянку після того як в ню опущено 500 цвяшків. На фото 2 видно водяний купол.

 

               image 

                 Фото 1                                       Фото 2

              Автор: Дмитро Бабин

pdf
Додано
25 листопада 2020
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку