Презентація: "Шляхи реалізації концепції національно – патріотичного виховання молоді"

Про матеріал

ГОЛОВНА МЕТА НАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ: - утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України; - виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки; - підвищення престижу військової служби, а звідси – культивування ставлення до солдата як до захисника Вітчизни, героя; - усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Шляхи реалізації концепції національно – патріотичного виховання молоді»Приміська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Нікопольської районної ради. Підготувала: заступник директора з навчально-виховної роботи Тітова Н. П.2019р.

Номер слайду 2

НАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯрозвиток любові до Батьківщини, національної свідомості й гідності;дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій;відповідальність за природу рідної країни;потреба зробити внесок у долю Батьківщини;інтерес до міжнаціонального спілкування;прагнення праці на благо своєї країни, іі народу.

Номер слайду 3

ГОЛОВНА МЕТАНАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ:утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України;виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки;підвищення престижу військової служби, а звідси – культивування ставлення до солдата як до захисника Вітчизни, героя;усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю;

Номер слайду 4

ГОЛОВНА МЕТАНАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ:формування толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій;утвердження гуманістичної моральності як базової основи громадянського суспільства;культивування кращих рис української ментальності - працелюбності, справедливості, доброти, чесності, бережного ставлення до природи;формування мовленнєвої культури;спонукання зростаючої особистості до активної протидії українофобству, аморальності, сепаратизму, шовінізму, фашизму.

Номер слайду 5

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ: 1. Удосконалення нормативно-правової бази патріотичного виховання молоді:підготовка нормативно-правових документів з питань національно-патріотичного виховання молоді, внесення відповідних змін до законодавства;розроблення державних і громадських заходів з інформаційної безпеки, спрямованих на запобігання негативним наслідкам впливу інформаційної війни;розроблення порядку державного фінансування заходів, спрямованих і на національно-патріотичне виховання молодих людей;підготовка комплексної програми військово-патріотичного виховання та нормативно-методичного забезпечення її реалізації з метою виховання здорового підростаючого покоління, готового захищати національні інтереси країни;вивчення потреб молоді, зокрема шляхом проведення соціологічних досліджень;забезпечення активної участі сім’ї та родини в розвитку фізично і морально здорової, патріотично налаштованої зростаючої особистості.

Номер слайду 6

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ: 2. Діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері національно-патріотичного виховання: проведення заходів спрямованих на реалізацію патріотичного виховання в закладах системи освіти, культури, спорту;підтримка та сприяння волонтерським проектам, іншої громадської діяльності та самоорганізації українських громадян, спрямованої на заохочення молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив і проектів на благо України;створення умов для популяризації кращих здобутків національної культурної і духовної спадщини, героїчного минулого і сучасного українського народу, підтримки професійної й самодіяльної творчості;активне залучення до патріотичного виховання дітей та молоді учасників бойових дій на Сході України, членів сімей Героїв Небесної Сотні, бійців АТО та їхніх сімей, діячів сучасної культури, мистецтва, науки, спорту, які виявляють активну громадянську і патріотичну позицію;залучення молоді до участі у збереженні і підтримці єдності українського суспільства, у громадському русі задля громадянського миру і злагоди;

Номер слайду 7

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ:сприяння спортивній і фізичній підготовці, спрямованій на утвердження здорового способу життя молодих громадян з урахуванням принципів національно-патріотичного виховання;налагодження співпраці з військовими формуваннями України як мотивація готовності до вибору військових професій;сприяння роботі клубів за місцем проживання, центрів патріотичного виховання та інших громадських організацій, які здійснюють патріотичне виховання молоді;активізація виховної роботи з дітьми та молоддю засобами всеукраїнської дитячої військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”);удосконалення підготовки та перепідготовки кадрів, які займаються питаннями національного і патріотичного виховання дітей та молоді в системі освіти, культури, спорту.

Номер слайду 8

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ:3. Співпраця органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством: активне залучення до національно-патріотичного виховання дітей та молоді дитячих і молодіжних громадських організацій (об’єднань), використання їхнього досвіду, потенціалу, методів роботи у вихованні патріотів України;організаційна та фінансова підтримка на конкурсній основі програм, проектів громадських організацій, спрямованих на національно-патріотичне виховання дітей та молоді;долучення батьківської громадськості до популяризації кращого досвіду патріотичного виховання;посилення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади стосовно національно-патріотичного виховання молоді.

Номер слайду 9

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ:4. Інформаційне забезпечення національно - патріотичного виховання молоді: запобігання пропаганді в засобах масової інформації культу насильства, жорстокості і бездуховності, поширення порнографії та інших матеріалів, що суперечать загальнолюдським та національним духовним цінностям, заперечують суверенність Української держави;виробництво кіно - і відеофільмів, підтримка видання науково-популярної, наукової, художньої літератури національно-патріотичного спрямування;підготовка інформаційної та науково-популярної літератури для батьків з питань патріотичного виховання дітей та молоді у сім’ї.

Номер слайду 10

І ЕТАП ВПРОВАДЖЕННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ (2016 - 2017 рр.): ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ: розроблення програм, навчально-методичних посібників з предметів гуманітарно-соціального спрямування для дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та вищих освітніх закладів, спрямованих на патріотичне виховання дітей та молоді;підготовка та видання науково-методичних посібників і методичних рекомендацій з організації виховних заходів, роботи клубів, центрів патріотичного виховання тощо;

Номер слайду 11

ІІ ЕТАП ВПРОВАДЖЕННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ (2018 - 2019 рр.): ЗАБЕЗПЕЧУЄТЬСЯ:проведення моніторингу системи патріотичного виховання дітей та молоді за допомогою соціологічних опитувань, анкетування, психологічного тестування;проведення науково-методичних конференцій, створення банку передового педагогічного досвіду на інформаційному веб-ресурсі;аналіз здобутого, встановлення досягнень і викликів, корекція навчально-виховних впливів з урахуванням результатів моніторингу.

Номер слайду 12

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:забезпечення у молодого покоління розвинутої патріотичної свідомості і відповідальності, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про спільне благо, збереження та шанування національної пам’яті;зацікавленість молоді щодо служби у Збройних силах України, готовність до захисту України та виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, з метою становлення її як правової, демократичної, соціальної держави;збереження стабільності в суспільстві, соціальному та економічному розвитку країни, зміцнення її обороноздатності та безпеки;створення ефективної виховної системи національно-патріотичного виховання молоді;консолідація зусиль суспільних інституцій у справі виховання підростаючого покоління. ВИСНОВОК: Процес патріотичного виховання дітей і молоді повинен мати випереджувальний характер, відповідати віковим періодам розвитку дитини та особистісним характеристикам.

Номер слайду 13

Шляхи реалізації національно – патріотичного виховання в Приміській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Позакласна робота. Навчально– виховний процес. Особисті переконання педагогів. Залучення колишніх бійців АТО до шкільних заходів. Участь у волонтерсько-му русі

Номер слайду 14

Шкільний конкурс малюнків«Україна в моєму серці»САМЕ ЦЕ НАС ОБ'ЄДНУЄ

Номер слайду 15

День Збройних Сил України

Номер слайду 16

Дитячо – юнацько, віськово – патріотична гра «Сокіл-Джура»

Номер слайду 17

День пам'яті жертв голодомору 1932 – 1933 рр.

Номер слайду 18

Як хочеться прокинутись вранці, включити телевізор і почути : «Доброго ранку, Україно! На дворі золотава осінь і життя продовжується!»І більше не чути: « Окуповано Крим. Російські війська стоять на кордоні. Провокатори знову дестабілізують ситуацію на Сході країни»Я взагалі не хочу чути слова: ВІЙНА, НАСИЛЛЯ, ПРОВОКАЦІЇ, ВТРАТИ…Я хочу жити своїм життям, життям моєї України та рідного Нікопольського району!!!

Номер слайду 19

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
5530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку