Презентація "Шляхи удосконалення сучасного уроку!

Про матеріал

Одна з важливих задач вчителя - мобілізувати учнів на виконання поставлених задач, досягнення мети безпосередньо на уроці. Для цього необхідно спланувати кожний урок, щоб в ньому були передбачені найкоротші шляхи до поставленої мети, і в першу чергу намічені структура методика і засоби навчання в строгій відповідності з поставленою метою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Посилення цілеспрямованості діяльності вчителя і учнів на уроці. Здійснення організаційної чіткості кожного уроку від першої до останньої хвилини. Підвищення пізнавальної самостійності і творчої активності учнів. Оптимізація учбово-виховного процесу. Інтенсифікація учбово-виховного процесу на уроці. Здійснення міжнаочних і внутрішньонаочних зв'язків. Вдосконалення типології і структури уроку.

Номер слайду 3

Свідоме ставлення Бажання вчитися Активність Самоосвіта Зацікавленість Розвинена допитливість Здібності дитини Підготовка до занять Потреба в нових знаннях Здатність отримувати задоволення від навчання Вміння слухати Сучасний учень

Номер слайду 4

Педагогічна технологія - це науково обґрунтований вибір характеру дії в процесі організовуваного вчителем взаємного спілкування з дітьми, вироблений в цілях максимального розвитку особи як суб'єкта оточуючої дійсності.

Номер слайду 5

Майстерність Якісна методична підготовка Знання методів навчання Толерантність Креативність Любов до дітей Співпраця Сучасні технології Уміння спілкуватися Розуміння дітей Знання вікових особливостей Ситуація успіху Відчувати проблеми Інтерактивні форми роботи СУЧАСНИЙ УРОК + УЧИТЕЛЬ

Номер слайду 6

1. За способом проведення: лабораторне заняття, практичне заняття, залік, контрольна робота і т.д.; 2. По етапах навчальної діяльності: ввідні, первинного ознайомлення з матеріалом, уроки формування понять і т.д.

Номер слайду 7

а) змішані уроки; б) уроки усних вправ; в) уроки письмових вправ; г) уроки перевірки і оцінки знань.

Номер слайду 8

комбіновані уроки; уроки викладу нового матеріалу; уроки закріплення вивченого матеріалу; уроки повторення, систематизації і узагальнення вивченого матеріалу; уроки перевірки і оцінки.

Номер слайду 9

1. Урок - ділова гра. 2. Прес-конференція. 3. Урок - залік. 4. Урок - КВН. 5. Урок - аукціон. 6. Урок - екскурсія. 7. Урок - семінар. 8. Урок - театральна вистава. 9. Урок - консультація. 10. Урок - лекція.

Номер слайду 10

1. Комбіновані уроки. 2. Уроки засвоєння нових знань. 3. Уроки узагальнення і систематизації нових знань. 4. Уроки перевірки знань. 5. Предметні уроки.

Номер слайду 11

ppt
Додано
29 березня 2018
Переглядів
3045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку