Сільське господарство України. Розміщення в Україні виробництва зернових і технічних культур, картоплярства, овочівництва, баштанництва, виноградарства. Липівська Ніна Олександрівнавчитель географії Молодецької загальноосвітньої школиІ – ІІІ тупенів Маньківського району Черкаської області
Круп’яні культури. Основними продовольчими круп’яними культурами є: просо, гречка, рис Просо – посухостійка Для гречки найбільшкультура і вирощують сприятливі північні її переважно в степу райони лісостепу та Полісся Рис вирощують на полив-них землях у Миколаївсь-кій, Херсонській облас-тях та Криму
Виробництво технічних культур. Основними технічними культурами в Україні є: буряк і соняшник. Крім того вирощують : льон – довгунець, льон – кудрявець, хміль, тютюн, ефіроолійні та лікарські рослини. Найбільші посівні площі під цими культурами зосереджені у степовій і лісостеповій зонах, значно менша їх площа в Поліссі
Цукровий буряк – культура , яка потребує багато тепла і вологи ( такі умови склались у лісостепу), а також значних трудових затрат. Соняшник- основна олійна культура нашої країни. За виробництвом його Україна входить у першу десятку – країн виробників цієї культури, посідаючи ІІІ місце за обсягом виробництва