Презентація "Сільськогоподарське природокористування"

Про матеріал
Діти повинні знати про аграрно-промисловість, про вирощування зернових культур, екологічні проблеми сільського господарства.....Ця презентація в цьому допоможе реалізувати ваші поставлені цілі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сільськогоподарське природокористування

Номер слайду 2

План 1.Сільське господарство – галузь народного господарства. 2. Основні особливості розвитку сільського господарства в Україні. 3.Структура аграрно-промислового комплексу України та сільського-господарських угідь. 4. Вирощування зернових культур та розподіл посівних площ. 5. НІБУЛОН – підприємство-лідер сільськогосподарського виробництва. 6. Екологічні проблеми сільського господарства. 7. Порушення, які викликає сільськогосподарська діяльність. 8. Основні види забруднювачів навколишнього середовища сільським господарством та їх можливі наслідки. 9. Шляхи вирішення екологічних проблем сільського господарства.

Номер слайду 3

Сільське́ господа́рство Сільське́ господа́рство (с/г) — галузь народного господарства, направлена на забезпечення населення продовольством і отримання сировини для цілого ряду галузей промисловості. Галузь є однією з найважливіших, представлена практично у всіх країнах. У світовому сільському господарстві зайнято близько 1,1 млрд. економічно активного населення (ЕАН).

Номер слайду 4

Основні особливості Економічний процес відтворення переплітається з природним процесом зростання і розвитку живих організмів, що розвиваються на основі біологічних законів. Циклічний процес природного зростання і розвитку рослин і тварин зумовив сезонність сільськогосподарської праці. На відміну від промисловості технологічний процес в сільському господарстві тісно пов'язаний з природою, де земля виступає в ролі головного засобу виробництва.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Спеціалізація сільського господарства в Україні

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Структура сільськогосподарських угідь

Номер слайду 9

Структура виробництва зерна в Україні, % Розподіл посівних площ, %

Номер слайду 10

Вирощування зернових культур

Номер слайду 11

Структура сільського господарства Рослинництво Тваринництво Рибальство

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Структура рибного господарства

Номер слайду 14

НІБУЛОН – підприємство-лідер сільськогосподарського виробництва, розташоване в Миколаєві. Назва складається з перших літер міст-засновників: Ніколаєв, Будапешт, Лондон. Підприємство – ровесник незалежності України – вирощує сільськогосподарські культури, збирає врожай власною технікою, транспортує власним транспортом, зберігає і відвантажує її на експорт через власний термінал-порт.

Номер слайду 15

Екологічні проблеми сільського господарства Найсильніше на природне середовище впливає землеробство зведення природної рослинності на сільгоспугіддя; обробка (опушення) ґрунту, особливо із застосуванням відвального плуга; застосування мінеральних добрив і отрутохімікатів; меліорація земель.

Номер слайду 16

Наслідки впливу на ґрунти : руйнування ґрунтових екосистем; втрати гумусу; руйнування структури і ущільнення ґрунту; водяної і вітрової ерозії ґрунтів;

Номер слайду 17

Вплив тваринництва на природу перевипасання - тобто випас худоби на пасовищах в кількостях, що перевищують здатність системи до відновлення; неперероблені відходи тваринницьких комплексів

Номер слайду 18

Порушення, які викликає сільськогосподарська діяльність забруднення поверхневих вод (річок, озер, морів) і деградація водних екосистем при евтрофікації; забруднення ґрунтових вод; зведення лісів і деградація лісових екосистем (збезлісення); порушення водного режиму на значних територіях (при осушенні або зрошуванні); опустелювання внаслідок комплексного порушення структури ґрунтів і рослинного покриву; знищення природних місць проживання багатьох видів живих організмів і, як наслідок, вимирання та зникнення рідкісних видів.

Номер слайду 19

Накопичення в організмі по харчових ланцюгах Виробництво пестицидів Пестициди 5. Екологічний стан вод у річках та озерах Виробництво фосфорних добрив Фосфати 4. Накопичення в організмі по харчових ланцюгах Виробництво ряду пестицидів Ртуть 3. Зміна клімату, утворення кислотних опадів, збільшення концентрації нітратів (нітритів) у харчових ланцюгах, посилення корозії Азотовмісні мінеральні добрива Оксиди азоту NО x 2. Збільшення концентрації важких металів у ланцюгах живлення Оранка грунту Зважені частки, що містять важкі метали 1. Можливий вплив на стан атмосфери Основні джерела забруднювачів Види забруднювачів № п / п Основні види забруднювачів навколишнього середовища сільським господарством та їх можливі наслідки

Номер слайду 20

Шляхи вирішення екологічних проблем сільського господарства Точне землеробство Ґрунтозахисне землеробство Органічне виробництво Хомобіотичний обіг

Номер слайду 21

Висновок Реальним є обміркування можливості розробки інтегрованого землеробства, яке включало б усі кращі властивості альтернативних систем і в той же час допускало б у розумних межах застосування мінеральних добрив і пестицидів. Таке землеробство відповідало б, з одного боку, вимогам інтенсивного ведення рослинництва з використанням сучасних досягнень науки і техніки, з другого — завданням охорони навколишнього середовища і максимальній реутилізації усіх відходів сільськогосподарського виробництва.

Номер слайду 22

Література 1.Виробництво фосфоровмісних мінеральних добрив підприємствами України та їх використання в сільському господарстві./ В.Г.Заречений, Е.О.Карпович та ін. – Університетська книга, 2004.- 189 с. 2.Ресурсне забезпечення та шляхи оптимізації умов вирощування сільськогосподарських культур у Лісостепу України./ О.В. Харченко. - Університетська книга, 2005. – 342 с.

ppt
Додано
15 січня 2021
Переглядів
2291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку