Презентація "Система освіти в Україні"

Про матеріал

Система освіти – сукупність навчально – виховних закладів, які систематично і послідовно виховують, навчають і готують до життя підростаючого покоління відповідно до завдань суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система освіти в Україні

Номер слайду 2

Фактори, що впливають на побудову системи освіти Соціально - політичний Економічний Культурний

Номер слайду 3

Система освіти (гр. systema - утворення) – сукупність навчально – виховних закладів, які систематично і послідовно виховують, навчають і готують до життя підростаючого покоління відповідно до завдань суспільства.

Номер слайду 4

Дошкільна освіта Структура освіти в України Загальна середня освіта Позашкільна освіта Професійно – технічна освіта Вища освіта Післядипломна освіта Аспірантура Докторантура Самоосвіта

Номер слайду 5

Освітні рівні : початкова загальна освіта; - базова загальна середня освіта; повна загальна середня освіта; професійно – технічна освіта; базова вища освіта; повна вища освіта;

Номер слайду 6

Освітньо – кваліфікаційні рівні: - кваліфікований робітник; молодший спеціаліст; бакалавр; - спеціаліст, магістр.

Номер слайду 7

Принципи освіти(від гр. principium - начало, основа) – це вихідні положення, на яких ґрунтується діяльність усієї системи освіти в України та її підрозділів зокрема.

Номер слайду 8

Доступність усіх форм освіти Рівність умов кожної людини для освіти Гуманізм, демократизм, пріоритетність духовних цінностей Єдність і наступність системи освіти Незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій Науковий, світський характер освіти Головні принципи освіти України Органічний зв'язок зі світовою та національною історією культурою, традиціями Гнучкість і прогностичність системи освіти Відповідність світовому рівневі Безперервність і різноманітність освіти Поєднання державного управління і громадського самоврядування в освіті Інтеграція з наукою і виробництвом, взаємозв'язку з освітою інших країн

Номер слайду 9

Дошкільні заклади у тісній взаємодії із сім'єю забезпечують фізичне та психічне здоров'я дітей, їх повноцінний розвиток, готовність до школи, набуття життєвого досвіду.

Номер слайду 10

Загальна середня освіта забезпечує всебічний розвиток дитини як особистості, її нахилів, здібностей, талантів, трудову підготовку професійне самовизначення, формування загально людської моралі, засвоєння обсягу знань про природу, людину, суспільство,виробництво.

Номер слайду 11

Позашкільна освіта спрямована на розвиток здібностей, талантів дітей, учнівської та студентської молоді, задоволення їхніх інтересів, духовних запитів і потреб.

Номер слайду 12

Професійно – технічна освіта забезпечує здобуття громадянами професії відповідно до їх покликань, інтересів, здібностей, перепідготовку, підвищення їх професійної кваліфікації.

Номер слайду 13

Вища освіта забезпечує фундаментальну наукову, професійну і практичну підготовку, здобуття громадянами освітньо- кваліфікаційних рівнів відповідно до їх покликання, інтересів, здібностей, удосконалення наукової та професійної підготовки, перепідготовку та підвищення кваліфікації.

Номер слайду 14

Післядипломна освіта забезпечує одержання повної кваліфікації, нової спеціальності та професії на основі раніше здобутої у закладі освіти і досвіду практичної діяльності, дозволяє поглибити професійні знання.

Номер слайду 15

Самоосвіта громадян лекторії бібліотеки клуби навчальні радіо-, телепередачі інтернет народні універ- ситети центри

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 березня 2018
Переглядів
13633
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку