Презентація "Ситуація успіху на уроках української мови та літератури"

Про матеріал

Презентація допоможе згадати про особливості учнів, технологічні операції та прийоми створення ситуації успіху, які педагогічні завдання вирішує створення ситуації успіхц на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ситуація успіху на уроках української мови та літературиучитель української мови та літератури Рева О. В.

Номер слайду 2

Педагогічне кредо: “Робота вчителя - це творчість, а не буденне заштовхування у дітей готових знань. Відтак, покликання педагога - у розвитку творчих можливостей, здібностей дитини, вихованні в неї потягу до нового, формуванні творчої особистості.” (В. Сухомлинський)

Номер слайду 3

Ситуація успіху – це суб’єктивний психічний стан задоволення наслідком фізичної або моральної напруги виконавця справи, творця явища.style.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 4

Успіх у навчанні – єдине джерело внутрішніх сил дитини, що народжує енергію для подолання труднощів і бажання вчитися.

Номер слайду 5

В. О. Сухомлинський розвинув цей прийом у створеній ним „Школі радощів”А. С. Макаренко розробляв ідею „завтрашньої радості”

Номер слайду 6

Особливості учнів на шляху до успіху{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}НадійніЗдібні, сумлінні, емоційно стійкіУпевненіЗдібні, швидко звикають до успіху, але система роботи слабка. Нерішучімають високі пізнавальні інтереси, однак невпевнені в собіЗневіренівідчувши колись радість справжніх надій, втратили віру у свої нові успішні досягнення

Номер слайду 7

Педагогічні завдання, які вирішує ситуація успіху на уроці:виховання свідомого прагнення до вивчення української мови та літератури;вироблення в учнів компетенцій комунікативної доцільності використання засобів української мови в різних життєвих ситуаціях;ознайомлення з українською мовною системою як основою для формування умінь і навичок – орфоепічних, граматичних, лексичних, правописних, стилістичних;формування духовного світогляду учнів.

Номер слайду 8

Прийоми створення ситуації успіху“НЕСПОДІВАНА РАДІСТЬ”ПРИЙОМ «Д А Ю Ш А Н С»ПРИЙОМ "С Х О Д И Н К И"«ЗАГАЛЬНА РАДІСТЬ»ПРИЙОМ «СЛІДУЙ ЗА НАМИ»ПРИЙОМ «ЕМОЦІЙНИЙ СПЛЕСК» ЧИ «ТИ ТАК ВИСОКО ЗЛЕТІВ»«РАДІСТЬ ПІЗНАННЯ»ПРИЙОМ «ЕВРИКА»ПРИЙОМ «ЛІНІЯ ГОРИЗОНТУ»«ЕМОЦІЙНЕ ПІДНЕСЕННЯ» «НАВМИСНА ПОМИЛКА»«НЕВТРУЧАННЯ» «ХОЛОДНИЙ ДУШ»r

Номер слайду 9

Технологічні операції створення ситуацій успіху{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Зняття страху «Контрольна робота досить легка, цей матеріал ми з вами проходили». Авансування успішного результату«У вас обов'язково вийде..» «Я навіть не сумніваюся в успішному результаті». Приховане інструктування дитини «Можливо, краще за все почати з.....»«Виконуючи роботу, не забудьте про.....» Внесення мотиву «Без твоєї допомоги твоїм товаришам не впоратися...»Персональна винятковість. «Тільки ти й міг би ... »«Тільки тобі я можу довірити...»Мобілізація активності або педагогічне навіювання«Нам уже не терпиться почати роботу...»«Так хочеться скоріше побачити...» Висока оцінка деталі.«Найбільше мені у твоїй роботі сподобалося...»«Найвищої похвали заслуговує ця частина твоєї роботи». .

Номер слайду 10

Педагоги не тільки озброюють своїх вихованців необхідними знаннями та вміннями, а й дбають про те, щоб діти почувалися в школі, як удома, де їм добре, де вони захищені, куди йдуть із радістю.

Номер слайду 11

Нестандартна, ігрова форма уроку створює ситуацію психологічної розкутості на уроці, розковує свідомість, відсторонює загрозу можливого відчуження читача від тексту. Ось чому організація ігор здатна забезпечити більш глибоке проникнення в літературний матеріал.

Номер слайду 12

Ситуація успіху – поєднання умов, які забезпечують успіх, а сам успіх – результат подібної ситуації. Слід додати, що дитина, яка відчуває себе успішною, - це людина, яка творитиме добро, свідома великої відповідальності за весь світ.

Номер слайду 13

Очікувані результати використання ситуації успіху{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Мотиваційний етапЄ основою для формування позитивних емоцій до майбутньої діяльностіОрганізаційний етап. Створює умови успішного виконання завдання, роблячи цей процес емоційно та інтелектуально привабливим для учня. Результативний етап. Підсилює активне ставлення до навчання

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Спадають на думку слова Ш. Амонашвілі: «Учителю, будь сонцем, яке випромінює людське тепло, будь ґрунтом, збагаченим ферментами людських почуттів, і сій знання не тільки в пам’яті і свідомості своїх учнів, а й у душах і серцях».style.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underlinestyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
3147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку