Презентація "Скільки є речовин"

Про матеріал
Презентація створена відповідно до модельної навчальної програми «Пізнаємо природу». 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти (авторки: Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.). (Пізнаємо природу. Підручник інтегрованого курсу для 5 класу закладів загальної середньої освіти / Дарія Біда, Тетяна Гільберг, Ярина Колісник. – Київ: «Генеза», 2022.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СКІЛЬКИ Є РЕЧОВИН

Номер слайду 2

Що таке елемент. РЕЧОВИНИПРИРОДНІ ШТУЧНІМОЛЕКУЛИАТОМИ118мільйони. Атоми одного і того самого виду називають елементами

Номер слайду 3

Який склад молекул. Назви елементи, з яких складаються зображені молекули.

Номер слайду 4

Як класифікують речовини. ЗА АГРЕГАТРИМ СТАНОМТВЕРДІРІДКІГАЗОПОДІБНІРЕЧОВИНИЗА БУДОВОЮПРОСТІСКЛАДНІЗА ВЛАСТИВОСТЯМИМЕТАЛИНЕМЕТАЛИПорівняйте властивості заліза та сірки

Номер слайду 5

1. Навколо нас – мільйони речовин. Їх можна класифікувати за спільними властивостями. Які дві речовини зайві у переліку: спирт, вода, крейда, ртуть, золото, бром? Обґрунтуйте свій вибір.2. Історичні епохи (віки) називали на честь матеріалів, з яких виробляли знаряддя праці: мідний, залізний, кам’яний, бронзовий. У якому хронологічному порядку йшли ці епохи?3. Ця корисна копалина блищить на сонці, тоне у воді, тверда і крихка: її можна розбити на дрібні шматочки. Але найважливіше – вона горюча! Що це?4. Придонні води Чорного моря називають мертвими, бо тут живутьлише бактерії роду мікроспора. Довідайся, який отруйний газ витіснив разом з киснем усе живе з глибин Чорного моря. 5. Завдяки дивовижним молекулам крохмалю рослини виживаютьузимку, а для людини крохмаль є основним постачальником вуглево-дів – одного з найважливіших компонентів їжі. З крохмалю отримуютьспирт, пластмаси, синтетичні волокна, гуму. А які продукти в тебе на кухні багаті на крохмаль?

pptx
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку