Презентація "Складання проектно-технічної документації"

Про матеріал
Презентація з теми "Складання проектно-технічної документації" з практичним завданням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складання проектно-технологічної документаціїТехнології, 10 клас

Номер слайду 2

Складання проектно-конструкторської документаціїНа цьому етапі проектування відбувається складання креслярської документації – робочі креслення необхідні для виготовлення запланованого виробу. На виробництві або в проектно-конструкторському бюро робочі креслення виконуються після затвердження ескізного або художньо-конструкторського проекту.

Номер слайду 3

Види технічної документації

Номер слайду 4

Конструкторська документація. Комплекс державних стандартів, що встановлюють взаємопов'язані правила, вимоги і норми по розробці, оформленню і обігу конструкторської документації, яка застосовується при проектуванні, розробці, виготовленні, контролі, прийманні, експлуатації, ремонті, утилізації, має назву «Єдина система конструкторської документації» (ЄСКД). Конструкторська документація включає в себе графічні документи і текстові документи. До графічних документів відносяться: креслення деталі, складальне креслення, креслення загального виду, електромонтажні креслення, схеми (принципові, структурні, функціональні) тощо. До текстових документів відносяться: пояснювальна записка; таблиця, розрахунок, інструкція, технічні умови, експлуатаційні та ремонтні документи, специфікації тощо.

Номер слайду 5

Технологічна документація. Комплекс стандартів і керівних нормативних документів, що встановлюють взаємопов'язані правила і положення щодо порядку розроблення, комплектації, оформлення та обігу технологічної документації, що застосовується при виготовленні та ремонті виробів, має назву «Єдина система технологічної документації» (ЄСТД). Технологічна документація поділяється на основні документи і допоміжні. Основні документи містять зведену інформацію, необхідну для вирішення однієї або комплексу інженерно-технічних, планово-економічних і організаційних задач і повністю і однозначно визначають технологічний процес виготовлення виробу (складових частин виробу). Допоміжні документи застосовуються при розробці, впровадженні окремих технологічних процесів і операцій.

Номер слайду 6

Програмна документація. Комплекс державних стандартів, що встановлюють взаємопов'язані правила розробки, оформлення та звернення програм і програмної документації називається «Єдина система програмної документації» (ЄСПД). До програмних відносять документи з відомостями, необхідними для розробки, виготовлення, супроводу та експлуатації програм: специфікація, текст програми, опис програми, програма і методика випробовувань, технічне завдання, пояснювальна записка експлуатаційні документи.

Номер слайду 7

Технічне креслення Технічне креслення — умовне графічне зображення якогось об'єкта (машини, споруди, виробу тощо), виконане за допомогою креслярських інструментів на папері, кальці тощо або з допомогою комп’ютера.

Номер слайду 8

Аксонометричні проекції Аксонометричні проекції передають одним зображенням просторову форму предмета. Таке зображення створює у людини враження, близьке до того, яке виходить при розгляданні предмета в натурі. Косокутна проекціяІзометрична проекція з розрізом

Номер слайду 9

Технічний малюнок. Для спрощення роботи з виконання наочних зображень часто користуються технічними малюнками. Технічний малюнок - це зображення, виконане від руки, за правилами аксонометрії з дотриманням пропорцій на око. Часто на технічних малюнках для відображення об'ємності предмета наносять штрихування.

Номер слайду 10

Робоче креслення Робочі креслення деталей повинні містити всі необхідні дані для їх виготовлення і контролю; зображення форми, вказівки про конструкцію, необхідні розміри, граничні відхилення розмірів, вимоги до шорсткості поверхонь, відомості про матеріали, термічну обробку й інші вимоги, яким повинна відповідати деталь перед виконанням операції збирання складальної одиниці, що містить дану деталь.

Номер слайду 11

Складальне креслення Складальне креслення – конструкторський документ, що містить зображення складальної одиниці, що складається з двох і більше деталей та інші дані, необхідні для її складання (виготовлення) і контролю. Складальне креслення повинно давати повну уявлення про призначення даної складальної одиниці; про те, які деталі і в якій кількості в неї входять, про взаємне розташування всіх деталей і спосіб їх з'єднання між собою; про відносний рух чи взаємодію окремих деталей; про послідовність складання.

Номер слайду 12

Специфікація. Зміст складальної одиниці, комплексу та комплекту визначає специфікація, що є їхнім основним конструкторським документом, її виконують на аркушах формату А4. Загалом специфікація містить таку послідовність розділів: документація, комплекси, складальні одиниці, деталі, стандартні вироби, інші вироби, матеріали, комплекти.

Номер слайду 13

Технологічна карта Технологічна карта - це основний документ технологічної документації, в якому плануються технологія виробництва,обсяги робіт, засоби виробництва і робоча сила, необхідна для їхнього виконання, а також розмір матеріальних витрат. В. М. Данилюк, 2015

Номер слайду 14

Рекламний проспект виробу Рекламний проспект – це можливість розповісти про виріб. Типовим форматом стандартного рекламного проспекту вважається А-4, але проспекти можуть бути виготовлені також у вигляді буклетів та в іншій цікавій формі. Рекламниймний проспект - це матеріал про компанію, або виріб тираж якого становить від декількох сотень до десятків тисяч примірників. Готові матеріали лунають в магазинах, на ярмарках, презентаціях, виставках. Крім того, проспекти поширюються через торгові підприємства та сервісні служби. Рекламний проспект - це інформація про сам товар, області його застосування, основні відмінні характеристики. Якщо товар, що рекламується в проспекті, володіє виробничим призначенням, має складну конструкцію, можна описати принцип роботи конструкції, перерахувати її важливі вузли. Текстовий матеріал проспекту підбирається так, щоб споживач легко і швидко зміг сформувати уявлення про основні переваги виробу. Рекламний проспект спрямований на потенційного покупця, є способом просування ідей і товарів на ринку.

Номер слайду 15

ПРАКТИЧНА РОБОТАВиконання рекламного проспекту виробу. В. М. Данилюк, 2015 Використовуючи результати естетичного аналізу виробу, розробіть інформаційно-рекламний проспект виробу «полиця для книг». При цьому необхідно враховувати наступні фактори:а) основні характеристики виробу (вага, габаритні розміри, специфічні характеристики);б) можливості використання;в) економічні показники (ціна, вартість обслуговування, гарантії в роботі, переваги перед існуючими аналогами);г) урахування людського фактору (безпека, зручність обслуговування і ремонту, відсутність негативного впливу на людину);д) зовнішній вигляд (фотографія чи малюнок);е) форма подачі відомостей (текст 1 сторінка);ж) композиційне рішення проспекту (показують у вигляді макета проспекту);к) грамотність та літературність (стандартна термінологія, логічність, простота);л) оригінальність (творчо і дотепно подані аргументи). Бажано виконати інформаційно-рекламний проспект у кольорі.

Номер слайду 16

Виріб – полиця для книг. В. М. Данилюк, 2015

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. григорьев сергей
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Жура Михайло Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
4089
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку