Презентація " Слова, які називають дію предмета (дієслова). У значеннях слів відображаються певні явища дійсності — предмети, якості, відношення, дії."

Про матеріал
Урок допоможе здобувачам освіти отримати уявлення про слова, що означають дії предметів, навчить виділяти їх в усному і писемному мовленні;допоможе формувати вміння ставити питання до слів, що означають дію предметів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова та читання У значеннях слів відображаються певні явища дійсності — предмети, якості, відношення, дії. Паламарчук С.В. 2021р. 2 клас Слова, які називають дію предмета (дієслова).

Номер слайду 2

У торбинці цій білі сніжинки, Але зовсім вони не прості. . . Треба виконати, діти, завдання, І ми будемо тоді молодці!

Номер слайду 3

Хвилинка каліграфії оро мороз оро мороз Наганяю холоди, ріки сковую в льоди.

Номер слайду 4

Запишіть каліграфічно Що Дід Мороз робить взимку? мандрує, малює, дарує, сковує, холодить, морозить, віє, обпікає, веселить.

Номер слайду 5

Відповідайте одним словом Проблема Що Дід Мороз робить взимку? Мандрує, малює, дарує, сковує, холодить, морозить, віє, обпікає, веселить.

Номер слайду 6

Слова, які називають дії предметів Тема Слухаю, обмірковую, запитую, розумію

Номер слайду 7

Людям всім давно відоме Дивне слово — дієслово. Дію виконати може І в роботі допоможе. Треба з ним завжди дружити, З ним нам веселіше жити. Все, що хочеш,— в дієслові. Це найкраще в нашій мові. Поетична хвилинка

Номер слайду 8

ВЕСЕЛКОВІ ЗАВДАННЯ Дідусь морозом повіває, Знову нам сніжинку посилає. На сніжиночці завдання — З підручника вправи виконання. Гра «Будьмо уважними!» Поспостерігай! Прокоментуй! Виконай!

Номер слайду 9

Розказую та пишу Вивчи вірш напам’ять. Варвара Гринько РІДНА МОВА З пам’яті запиши ввічливі слова. Зроби взаємоперевірку написаного тексту з однокласником / однокласницею. Створи рекламну листівку про вживання ввічливих слів. Доведи, що в українській мові є різні слова. Наведи приклади слів до кожної групи.

Номер слайду 10

Працюємо творчо в парі або в групі Привітайте Сердечко — експерта з теми дослідження. Обговоріть з ним тему «Вартість і цінність» за малюнком (с. 6).

Номер слайду 11

Виконую дослідницьке завдання Розшифруй прислів’я та приказки. Гостре словечко коле сердечко! Слова щирого вітання дорожчі за частування.

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка Знов сніжинка кличе нас. Фізкультхвилинку провести час. (Під музичний супровід танцюють)

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка Сніжинки від вітру кружляють, кружляють, А потім тихенько на землю сідають. Вітрець сколихнув їх у веселий танок, А ми попрацюєм, бо в нас ще урок.  

Номер слайду 14

- Ми всі добре відпочили, Гарно вправи поробили. Ми сніжинку відшукаєм, Швидше завдання прочитаєм! Гра «Впізнай дієслова» Зима, хо­лодний, заморозив, ві­тер, малювати, білий, дарує.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Мереживом висить на деревах іній. • Білий сніг сліпить очі. Сонце забарвлює своїм промінням сніг. Рожеве сонечко схилилось до заходу. Бур’яни снігом замело. Вертляві синички пильно оглядають кожну гілочку.

Номер слайду 17

Презентацію створено за допомогою комп’ютерної програми ВГ «Основа» «Електронний конструктор уроку» і ресурсів інтернету.

ppt
Додано
25 березня 2021
Переглядів
2267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку